FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV Valeriu Iftime, contrariat de suma de transfer a lui Moruțan: „Cel mai prost transfer făcut de Gigi Becali. Vreau să văd dacă lucrurile stau chiar așa”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 09:55 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 10:37

FCSB le-a transmis celor de la FC Botoșani suma de transfer a lui Olimpiu Moruțan (22 de ani) la Galatasaray, dar valoarea prezentată de vicecampioană nu l-a convins pe Valeriu Iftime. Moldovenii au de primit 9% din valoarea totală, acelea fiind procentele din drepturile jucătorului pe care le dețineau la o eventuală revânzare a acestuia.

După ce FC Botoșani s-a plâns în repetate rânduri că nu cunoaște suma exactă de transfer a lui Olimpiu Moruțan, FCSB a trimis o adresă către clubul moldovean, în care a dezvăluit presupusa sumă pe care o va încasa în schimbul mijlocașului.

Suma prezentată de FCSB nu l-a convins pe Valeriu Iftime, care bănuiește că ar exista o serie de bonusuri prin care totalul să fie mai mare. Finanțatorul de la FC Botoșani speră ca situația să fie lămurită în curând, considerând că la suma pe care FCSB susține că a încasat-o, transferul ar fi „cel mai prost făcut de domnul Becali”.

Olimpiu Moruțan, pe buzele tuturor în Turcia! Decisiv în cele 19 minute jucate: „Câți jucători din lume pot face asta cu o asemenea ușurință?”
EUROPA LEAGUE
Olimpiu Moruțan, pe buzele tuturor în Turcia! Decisiv în cele 19 minute jucate: „Câți jucători din lume pot face asta cu o asemenea ușurință?”

Valeriu Iftime, despre vânzarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray: „Cel mai prost transfer făcut de Gigi Becali”

„O telenovelă cu final prost! Am primit o adresă de la FCSB, foarte frumos scrisă. E ca o jucărie pe care i-o dai unui copil obraznic, ca să tacă. Ne spun că ne dau niște bani pentru cele nouă procente, timp de doi ani, dar e foarte puțin. După matematica pe care o știu eu, ar însemna că l-au vândut cu cel mult 3 milioane și ceva de euro, ceea ce nu este în regulă în opinia noastră

Președintele (n.r. - Cătălin Anton, n.r.) spune că va continua demersurile, s-ar putea să existe o serie de bonusuri la care noi nu suntem parte, ceea ce nu este OK. Nu cred că domnul Becali face afaceri atât de proaste. 

Moruțan este un fotbalist de 10 milioane, mai bun decât cei doi de la Parma (n.r. - Dennis Man și Valentin Mihăilă), cu mai mult viitor, mai multă inteligență și mai mult talent. Trebuia vândut pe bani mulți. Dacă l-a vândut cu așa puțin, e treaba dânsului, eu vreau doar să mă lămuresc.

Există comisii, oameni capabili să descoasă și să clarifice situația asta. Pentru mine nu este clar, la banii pe care îi am de primit, ar fi cel mai prost transfer făcut de domnul Becali și eu îl apreciez la business pe dumnealui. Nu cred că poate să vândă atât de prost un jucător atât de bun.

Nu îi acuz cu nimic, pur și simplu vreau să văd dacă lucrurile s-au întâmplat chiar așa. Dacă e așa, atunci e un transfer foarte, foarte slab. Dacă nu, sunt convins că vom mai rotunji puțin suma care vine la FC Botoșani”, a declarat Iftime la GSP Live

Cât ar trebui să primească FC Botoșani 

Suma oficială de transfer a lui Olimpiu Moruțan, anunțată de președintele lui Galatasaray, a fost de 3,5 milioane de euro. Banii vor fi încasați în patru rate, după cum GSP.ro a anunțat la începutul lunii septembrie. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro. Calificarea în grupele Europa League a adăugat 300.000 de euro, așadar suma totală se ridică la 3,8 milioane de euro.

FC Botoșani a păstrat un procent de 9% din drepturile fotbalistului, astfel că din cele 3,5 milioane de euro i se cuvin 315.000 euro, sau 342.000 euro în cazul în care se ia în calcul și  bonusul pentru calificarea Galatei în grupele Europa League.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

FCSB ar putea recupera doi jucători! Astăzi au testările decisive

Cum și-a împărțit Rednic destinul între Dinamo și Rapid: a pătimit la ambele rivale!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
2155133897964464
Conti Conti  •  23 Octombrie 2021, 21:56

E nr din l din lume Morutan in opinia papagalului de la Botosani, nu are niciun jucator roman valoarea lui Morutan...taci dracului din gura ca ai luat destui banii de la Becali, vinde tu pe banii mai multi daca esti asa mare negociator, tie daca nu tii cumpara Becali, nu esti in stare sa vinzi un jucator papagalule

rock_dog
rock_dog  •  22 Octombrie 2021, 22:14

@ieftimie ...ce bine imi pare ca ai luat teapa !! Oricum sa zici merci pt banii care i-ai luat pe Morutan ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rock_dog
rock_dog  •  22 Octombrie 2021, 22:13

Bah ...nu v-ati prins ca Becali nu spune adevarul ...el vorbeste de sume astronomice ...pune si niste clauze SF ...pentru ca suma de transfer sa fie cat mai mare ....cei care citesc ...zice ca vinde jucatori de "firma "

Vezi toate comentariile (9)
Comentează