FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC LA GINO

Vali Moraru, dezlănțuit în direct, după Gaz Metan - Dinamo: „Trăim o farsă! I-o plăcea și domnului Iorgulescu, pus șef la LPF, în crâșmă, de niște oameni politici?”

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 22:25 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 08:42

La finalul meciului Gaz Metan – Dinamo 0-1, Vali Moraru, moderatorul TV Digi Sport, una dintre televiziunile deținătoare ale drepturilor TV în Liga 1, a avut un discurs furibund, ținta principală fiind conducerile FRF și LPF. Jurnalistul a ținut să precizeze că vorbește în nume propriu.

După ce zilele trecute s-a contrat cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari, realizatorul de la postul DigiSport a criticat conducerea FRF și LPF din cauza numeroaselor probleme financiare ale cluburilor din Liga 1.

Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”
DINAMO
Cum arată primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo: „Mi-a venit rău! Câini cu solzi, rechini, gladiatori, orci”

Vali Moraru, discurs dur: „Trăim o farsă!”

„Problema Ligii ar trebuie să fie că avem meciuri cu echipe cu minus în clasament, din motive financiare, care ar trebui reglementate. Dar e liniște totală, e mulțumire și sunt pregătiri pentru al treilea mandat. 

Noi trăim o farsă! Noi ne uităm la niște meciuri care nu ar trebui să se joace. Ne uităm la meciuri care se joacă pentru ca banii din drepturile TV să nu fie tăiați. Ne uităm cum Gaz Metan ia 8 de la Rapid și cum luptă eroic cu Dinamo, cum Clinceni ia doar 2-0 de la Mioveni.

Banii din drepturile TV sunt dați de «broadcasteri», dar vin de la oamenii care se uită la fotbal. Ei plătesc abonamente ca să vadă Liga 1, dar aste o farsă! În schimb, asta nu o vede conducerea LPF sau conducerea FRF. Mai trăim farse și în alte ligi. Asta e o farsă! 

O să urmeze mare derby între Clinceni și Gaz Metan. De ce se mai joacă? Doar pentru că e programat. Dar e un meci între două echipă care nu mai există, care au murit. Ceea ce vedem e o farsă!”, a spus Vali Moraru, realizatorul emisiunii „DigiSport Special”.

Dezbaterea zilei, 20 aprilie » Este Gino Iorgulescu un președinte bun pentru Liga 1? „Mai bine nu se poate” vs. „N-a făcut absolut nimic”
LPF
Dezbaterea zilei, 20 aprilie » Este Gino Iorgulescu un președinte bun pentru Liga 1? „Mai bine nu se poate” vs. „N-a făcut absolut nimic”

„Iorgulescu a fost pus la o crâșmă de niște oameni politici”

„Puteam să mai vedem o dată ce a spus Gino Iorgulescu, că e mulțumit de mandatele lui pentru că nu au scăzut banii din drepturile TV. Dar dacă vorbeam de o piață normală, drepturile TV ar fi trebuit să scadă.  Cât poți plăti pentru o farsă? Câți bani să dai pentru un meci între două echipe care au murit? Vedem niște încercări de a juca fotbal.

Am văzut un meci între Dinamo, o echipă care se luptă să nu moară, și o echipă care a murit deja. Și a ieșit un superspectacol. Bine, și între primele două clasate am văzut un spectacol, dar acolo e altă discuție. Eu vorbesc acum în calitate de cetățean. Și mă simt păcălit! 

Două cluburi au dat faliment în timpul competiției. Și tu, ca administrator al competiției, ești foarte mulțumit. Nu se poate! Nu e în regulă. E o fractură de logică. Domnule Gino Iorgulescu, vă uitați la meci? V-a plăcut? Nu puteți intra în bugetele cluburilor? Cum nu puteți intra în bugetele cluburilor? Reglementați ca să nu se întâmple așa ceva. Dumneavoastră, Răzvan Burleanu, Comisiile de Licențiere... 

În afară de aducerea banilor din drepturile TV și acolo nu e vorba de un mare succes managerial... Acolo, să fim serioși... Nu vorbim de o piață normală. E cu totul și cu totul altceva. Dacă ar fi o piață normală, cu cerere și ofertă, ați avea mari probleme la Liga Profesionistă de Fotbal!

Sunt o grămadă de interese. Și aici, la drepturile TV, sunt interese. Domnul Iorgulescu, când niște oameni politici l-au pus la o crâșmă (n.r- președinte la LPF), a avut în spate niște promisiuni că se vor da niște bani. Nu s-a dus domnul Iorgulescu și a făcut o licitație și au curs ofertele.

Noroc că facem parte din asociații precum UEFA și oamenii de acolo vin cu niște reglementări. Până se vor aplica la noi, o să mai treacă. Noi ne uităm la TV și ne place ce vedem.

GSP a dezvăluit: LPF o ține în viață cu bani pe Gaz Metan, ca să nu piardă sume din drepturile TV

  • De teamă că ar pierde bani din drepturile TV, Liga Profesionistă achită pentru deplasările medieșenilor și le suportă și restul cheltuielilor până la sfârșitul sezonului.
  • Un meci din Liga 1 costă mai mult de 100.000 de euro, iar firma care deține drepturile amenința să deducă din suma totală de 28,5 milioane de euro anual banii pe care-i valorau partidele nedisputate ale Mediașului.
  • Practic, Liga Profesionistă de Fotbal o ține împăiată pe Gaz Metan doar ca să-i mai poată încasa „pensia”

„Noi nu putem interveni în bugetele cluburilor, dar ele trebuie să fie foarte atente ca să nu își depășească cheltuitele în momentul în care își propun un buget. Aici e o problemă de manageriat. Unii jucători au fost contracte foarte mari, iar clubul nu a avut venituri. Așa a fost la Poli Iași, la Petrolul sau ca Dinamo, care e în insolvență.

Așa cum în trecut am ajutat ASA sau Petrolul, așa am ajutat-o pe Gaz Metan Mediaș, pentru a putea să-și ducă la bun sfârșit campionatul și să nu fie diminuată suma din drepturile TV. Noi le-am dat împrumut pentru a-și plăti cheltuielile pentru fiecare etapă. Banii se recuperează când revin în Liga 1. Nu e o sumă foarte mare. E în jur de 50-60.000 de euro”, a spus Gino Iorgulescu la conferința de presă susținută marți la sediul LPF.

Gino Iorgulescu va candida din nou la șefia LPF

Marți, Gino Iorgulescu a anunțat că va candida pe 24 mai pentru un al 3-lea mandat la șefia LPF.

„Vă anunț că am luat hotărârea să punem alegerile pe 24 mai. Și FRF a făcut alegeri anticipate, astfel că va începe un campionat cu noi președinți. Eu candidez, da.  Eu sunt mulțumit de mandatele mele pentru că am adus foarte mulți bani la LPF. Acum negociem cu societatea care deține drepturile TV pentru a mări puțin suma.

Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună. Azi am decis să fie în mai. Deocamdată doar am anunțat că se fac alegeri, mai e o lună”, a spus Gino Iorgulescu la conferința de presă.

FOTO / 50 de propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo

Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
+45 FOTO

VIDEO Dan Petrescu, despre declarațiile lui Arlauskis: „Fiecare este liber să spună ce vrea”

Citește și: 

„Faliment!” » I-a intentat proces lui CFR Cluj din cauza unei datorii de 200.000 de euro

Chin și cu ciuca bătăilor » Dinamo a avut doar 3 șuturi cadrate la Mediaș și a tras de timp în prelungiri!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
dodo001
dodo001  •  23 Aprilie 2022, 13:39

Vali Moraru are dreptate, dar de cele mai multe ori fură curent la greu. Se arata scandalizat, pătimaș, dar ii place shaworma a la Gigi făcută bine, cu de toate.

ddb1
ddb1  •  23 Aprilie 2022, 13:30

Domnul Moraru - formator de opinie, de principiu - este revoltat (uau!) de ...nici n-are rost sa mai spun de ce este el revoltat. Dar ca banii care se baga in "cai verzi pe pereti=circ=fotbal" - aia putini, cum zice domnia sa- de la Voluntari, Pitesti, Clinceni, (si multele alte asa-zise echipe- cite or mai fi si prin ligile inferioare) si nu in sanatate, educatie, infrastructura,...aici nu te infurii Dle Moraru? Asta nu este (poate CEA MAI MARE) farsa?

eftimie1956
eftimie1956  •  23 Aprilie 2022, 13:28

Eu cred ca sunteti ridicoli. Singurul vinovat e cel de la Digi care a decis sa se plateasca zeci de milioane de euros pe o liga unde eu schimb instantaneu canalul cand dau de un meci din liga I. Vinovat e cel care da, nu cel care cere. Se pare ca Gino e mai smecher ca voi!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează