FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

Scandal în direct între Vali Moraru și impresarul care i-a pus clauze incredibile unui jucător: „Poate și tu vorbești prostii ” vs. „Vorbim în particular”

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 08:40 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 09:37

Realizatorul TV Vali Moraru și Sorin Paraschiv, team manager la Academica Clinceni și impresar, au avut un schimb dur de replici, după publicarea contractului semnat de acesta cu un jucător din Liga 1, despre care Liță Dumitru a spus că este George Cîmpanu, mijlocașul de 20 de ani de la CS Universitatea Craiova.

  • CONTEXT: În finalul lunii februarie, jurnalistul Decebal Rădulescu a prezentat la Digi Sport un contract semnat între un jucător și impresarul acestuia, fără să facă publice numele celor două părți.
  • LIță Dumitru, stabilit în USA, a recunoscut semnătura lui Cîmpanu, pe care îl cunoaște de la grupele de copii și juniori ale Concordiei Chiajna, unde internaționalul de tineret i-a fost elev

Vineri noapte, Sorin Paraschiv a intervenit la emisiunea moderată de Vali Moraru, iar între cei doi s-a iscat un conflict verbal, potrivit digisport.ro. Fostul mijlocaș nu a vrut să dea detalii despre contractul semnat de el, spre nemulțumirea jurnalistului.

Vali Moraru: „Sorin, și când mai vrem noi să stăm de vorbă cu tine, aș vrea să ai aceeași deschidere.”
Sorin Paraschiv: „Nu... Despre prostiile pe care le-ați vorbit acolo, în emisiune.. Nu există așa ceva! Nu, nu, nu”

Vali Moraru: „Poftim? Poftim? Poftim?”
Sorin Paraschiv: „O să vorbim în particular, o să vorbim în particular!”

Vali Moraru: „De ce să vorbim în particular? E un subiect public. Alea sunt prostii?”
Sorin Paraschiv: Da, da da.

Vali Moraru:Adică, vrei să intri într-o emisiune în care se vorbesc prostii? Păi poate și tu vorbești niște prostii și totuși te ascultăm.”
Sorin Paraschiv: „Nu, nu, nu. Nu, pentru că ați spus și dumneavoastră... ”

Vali Moraru: Deci tu vrei să intri într-o emisiune în care se vorbesc prostii! OK, înseamnă că te cobori la nivelul nostru. Sau ce facem?”
Sorin Paraschiv:  „O să vorbim în particular despre asta. O să vă spun eu mai multe în particular.”

Vali Moraru: „Eu nu vorbesc în particular! Dacă ai ceva de zis pe subiect, te rugam frumos să fii la fel de deschis. Așa cum ai vrut acum să intervii, iar eu am fost deschis și ai spus ce ai pe suflet.”
Sorin Paraschiv: „Corect, corect, corect.”

Vali Moraru: „Bun, și atunci când te căutăm noi de ce nu răspunzi? Că sunt niște prostii, nu? Contractul ăla e semnat de tine?”
Sorin Paraschiv: „Nu este treaba dumneavoastră.”

Vali Moraru: „Poftim?”
Sorin Paraschiv: „Este un contract de management sportiv și este o afacere a mea. Și nu este treaba dumneavoastră ce semnez eu.”

Vali Moraru: „E în regulă, domnule Paraschiv! Mă scuzați.”
Sorin Paraschiv: „Da, în regulă, domnu' Moraru.”

Câteva dintre clauzele contractului dintre George Cîmpanu și impresarul Sorin Paraschiv

  • „Încălcarea clauzelor de exclusivitate atrage o penalitate de 300.000 de euro, fără a atrage încetarea contractului”
  • „Clientul se obligă să-i comunice managerului orice informație cu privire la situația sa sportivă. De asemenea, clientul se obligă să-i comunice managerului orice eveniment din viața personală care ar putea să aibă impact asupra vieții sportive”
  • „Clientul va semna orice contract ce rezultă din activitatea pe care o practică (fotbalul) cât și orice contract care a fost obținut în considerarea statutului de fotbalist, sportiv sau persoană publică pe care clientul îl are, doar cu acordul managementului”
  • „Clientul are obligația să îi transmită managerului extrase lunare din conturile sale bancare ori de câte ori managerul îi solicită”
  • „Clientul se obligă să plătească către manager un procent de 10% din veniturile anuale pe care acesta le realizează din contractele ce rezultă din activitatea pe care o practică cât și din orice alt contract care a fost obținut în considerarea statutului de fotbalist, sportiv sau persoană publică pe care clientul îl are. Toate aceste contracte se vor semna doar cu acordul managerului”

VIDEO FCSB, duel tare în Liga 1! Totul despre meciul cu Gaz Metan

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Tensiuni interne la Dinamo! Anchetă în vestiar: „Ne-a turnat Mario!”

Kehinde Fatai, Takayuki Seto și medicii clinicii refuză să vorbească în fața comisiei Agenției Naționale Anti-Doping

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
risc_mix
risc_mix  •  06 Martie 2021, 17:52
Postat de orlick pe 06 Martie 2021, 17:30

Deși ai probleme de educație, îți răspund: niciun moderator nu face orice ii trece prin cap. Toti au contracte in care se precizează cadrul in care își desfășoară activitatea și sunt (sau ar trebui sa fie) supravegheați de CNA. Banii vin atât din abonamente (direct de la abonați), cât și din reclame. Sumele care vin din reclame sunt strâns legate de audiență, deci vin, indirect, de la telespectatori. Un tip ca tine, cu “uzul rațiunii” intact, ar fi putut înțelege chestiile astea.

N-are rost sa polemizez cu tine. Esti prea prost. De ce voi astia batuti in cap mai piedeti vremea pe la scoala? Ca pe voi scoala va prostesre in loc sa va ,,lumineze''. Pai ce incerci tu sa explici e de rasu' lumii. La nivelul unui copil din clasa zero. Esti praf.

orlick
orlick  •  06 Martie 2021, 17:30
Postat de risc_mix pe 06 Martie 2021, 12:19

Ba baiatule dar tu esti tulburat tare. Vorbesti numai prostii, delirezi. Baaa,emisiunea e chiar mosia lui, Moraru e stapan absolut si o face cum vrea el si cu cine vrea. Apoi, ce bani dau telespectatorii pentru DIGI?Doamne, Dumnezeule in ce tara traim. Pandemia asta le-a atacat romanilor ,,uzul ratiunii''

Deși ai probleme de educație, îți răspund: niciun moderator nu face orice ii trece prin cap. Toti au contracte in care se precizează cadrul in care își desfășoară activitatea și sunt (sau ar trebui sa fie) supravegheați de CNA. Banii vin atât din abonamente (direct de la abonați), cât și din reclame. Sumele care vin din reclame sunt strâns legate de audiență, deci vin, indirect, de la telespectatori. Un tip ca tine, cu “uzul rațiunii” intact, ar fi putut înțelege chestiile astea.

415925675533032
Valeriu Dragomirescu  •  06 Martie 2021, 15:17

Măi oameni buni(sportivi,antrenori,impresari,etc),dacă vorbiți la digi de ce nu le dați ”moderatorilor” toate detaliile? Eventual și niște amănunte picante,niște bârfe,ceva acolo.Din ce vreți să trăiască așa-zișii moderatori naum radu și moraru vali,cu ce subiecte tip can-can să-și mulțumească patronii cu care au semnat contracte de supunere totală?! Cred că gsp-știi și digi-știi suferă rău de tot că nu le mai dă G.Becali așa multe subiecte de ”comentat”...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează