FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

VAR, rețeta succesului? Un finanțator din Liga 1 știe cum poate câștiga Justin Ștefan șefia LPF: „Cred că problema e de voință”

Valeriu Iftime militează pentru introducerea VAR în Liga 1
Valeriu Iftime militează pentru introducerea VAR în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 14:36 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 14:37

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, consideră că Justin Ștefan, secretarul general al LPF, ar putea câștiga șefia Ligii la următoarele alegeri, cu o condiție: să insiste pentru introducerea video-arbitrajului în Liga 1.

Zguduită de scandaluri care se învârt în jurul arbitrajelor dezastruoase, Liga 1 pare să aibă o singură scăpare: introducerea video-arbitrajului (VAR). Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, care au încheiat sezonul trecut pe locul 4, militează pentru ca acest lucru să aibă loc în viitorul apropiat. Iftime consideră că introducerea VAR ar putea reprezenta lovitura cu care Justin Ștefan să câștige șefia Ligii Profesioniste de Fotbal, for prezidat în acest moment de Gino Iorgulescu.

„E cea mai mare tragedie dacă nu înțelegem că trebuie VAR. Lumea trebuie să se revolte. Sunt soluții clare, dăm banii acum, nu e deloc mare filosofie. Poate fi implementat anul viitor, categoric, cred că problema e de voință. Dacă Justin Ștefan se implică serios și pune VAR, va câștiga președinția Ligii. 

Trebuie să se ocupe cineva serios. Dacă Liga vrea, are VAR la începutul anului viitor. Nu conducem mari rachete. Poți să pui și un televizor la marginea terenului și vezi fazele acolo, nu-ți mai trebuie atâta știință. Sunt greșeli grave de arbitraj și își pot fi fatale”, a declarat Iftime pentru as.ro.

Ultimele informații despre VAR în Liga 1: „El și-a asumat urgentarea implementării în România”

Dan Petrescu: „Sunt supărat că nu avem VAR”

Valeriu Iftime i se alătură astfel lui Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, care este unul dintre cei mai vocali susținători ai introducerii VAR în Liga 1.

La finalul ultimului meci disputat de echipa sa, 1-1 cu Viitorul, „Bursucul” a răbufnit: „Am avut multe penalty-uri, am jucat doar în careul lor. Eu sunt supărat că nu avem VAR. Sunt foarte supărat! Dacă aveam, venea arbitrul la video și aia era. Eu nu reproșez nimic arbitrului, doar că nu avem VAR. În toate ligile greșesc arbitrii, dar îi ajută sistemul VAR. E băgat și în liga secundă din Kazahstan. Ni s-a promis că vom avea. Unde e?”.

VIDEO. Dialog antologic în studio între Florin Călinescu și Ion Crăciunescu, despre VAR! Previziunea se adeverește după 18 ani: „Hai, las-o dracului, că nu se poate!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB, detronată și în mercato! Gigi Becali pierde bătălia în fața rivalelor pentru prima dată după mulți ani

Ore decisive pentru Dinamo! „Câinii” pot bifa azi încă un transfer

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
demolarii
demolarii  •  07 Octombrie 2020, 18:04

Păi de ce sa o castige? O are deja....

237237473521858
Alexandru Picovici  •  07 Octombrie 2020, 17:33

E normal că nu se dorește implementarea sistemului VAR, pentru faptul că atunci, s-ar vedea foarte clar simulările ordinare ale lui Tănase și Denis Man, iar ***, nu ar mai beneficia de atâtea erori pro de arbitraj. Dacă s-ar dori cu adevărat, ar putea fi implementat de urgență.Normal că motivul cu pregătirea arbitrilor este ”perdeaua” sigură de a ascunde motivul real pentru care se tergiversează implementarea acestui sistem.*** și Hermanstad, (lesne de înțeles de ce ), prima fiind echipa ciobanului, iar cea de-a doua, fiind echipa ”de suflet” a altui conducător măreț. sistemul VAR nu va fi implementat în curând, dar lumea va fi mereu driblată prin invocarea unor motive pe care nu le crede toată lumea, le cred doar oile, ciobanii, slugile ciobanului și măgarii din *** ***-istă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează