FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Miriuță crede că FCSB va pierde titlul și numește meciul care va pune capăt speranțelor roș-albaștrilor: „Nu vor bate acolo”

4 meciuri îi mai despart pe cei de la FCSB de primul titlu după 7 ani
Foto: Imago
4 meciuri îi mai despart pe cei de la FCSB de primul titlu după 7 ani Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 13:39 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 14:37

Vasile Miriuță (53 de ani), fostul antrenor al celor de la CFR Cluj, a vorbit despre lupta la titlu dintre ardeleni și FCSB din acest final de sezon.

Cu 4 etape înainte de finalul campionatului, CFR și FCSB sunt despărțide de doar două puncte. Deși roș-albaștrii sunt într-o formă mai bună, reușind chiar să și învingă pe CFR în deplasare, Miriuță este convins că bucureștenii nu vor ieși campioni.

Concluzie incredibilă în lupta CFR Cluj - FCSB pentru titlu: Dan Petrescu e lider pe spatele lui Șumudică!
PLAY-OFF
Concluzie incredibilă în lupta CFR Cluj - FCSB pentru titlu: Dan Petrescu e lider pe spatele lui Șumudică!

Acesta este de părere că meciul decisiv la care FCSB va pierde titlul este deplasarea de la Universitatea Craiova, din etapa a 8-a a play-off-ului.

Vasile Miriuță: „CFR va fi campioană”

„CFR trece printr-un moment mai greu, mai greu ca în anii precedenți, dar va fi campioană, pentru că nu va mai pierde niciun meci. FCSB nu cred că va putea să bată la Craiova. 

Jocul lui CFR nu e așa cum își doresc ei, dar au ce cel mai bun antrenor din România, cei mai experimentați jucători și vor gestiona perfect ultimele meciuri”, a declarat Vasile Miriuță potrivit sport.ro.

Miză colosală în lupta CFR Cluj - FCSB

Parcursul campioanei României e mai accesibil în preliminariile Champions League, iar șansele de a atinge chiar play-off-ul acestei competiții cresc considerabil, astfel că locul 1 la finalul sezonului, disputat de CFR și FCSB, capătă o miză suplimentară.

Diferența dintre locul 1 și locul 2 exclusiv pe plan intern e de un trofeu fizic, cel de campioană, și de cel mult 200.000 de euro, decalajul din drepturile TV. În schimb, pe plan internațional se cască o adevărată prăpastie.

În acest moment, CFR și FCSB au cam același coeficient european, calculat pe ultimii 5 ani, iar configurația preliminariilor cupelor europene arată că statutul de campioană în Liga 1 oferă imense avantaje pe lângă ce va avea locul 2:

  • În primul rând, locul 1 va merge în preliminariile Champions League, în timp ce locul 2 cade direct în Conference, nu va avea voie nici măcar în a doua întrecere de pe continent, Europa League.
  • Apoi, 100%, atât CFR, cât și FCSB ar fi cap de serie în primele două tururi din Ligă. Ar avea parte de adversari ușori și foarte ușori și ar deține în buzunar, practic, calificarea în turul III. 
  • Ceea ce ar însemna automat antamarea a două lucruri. Primul: siguranța că echipa va fi măcar în grupele Conference League, dar și prezența garantată în play-off-ul Europa League! Practic, campioana Ligii 1 va fi sigură de grupele Conference după disputarea a numai două „duble”, atunci când pentru locul 2 va fi parcurs abia jumătate din drumul spre grupele aceleiași competiții.
  • Există șanse, însă trebuie îndeplinite anumite condiții, pentru ca FCSB sau CFR să poată fi cap de serie inclusiv în turul 3 din UCL. Ceea ce ar însemna o imensă lovitură. Accesarea play-off-ului de Ligă garantează 5 milioane de euro, în cazul în care e pierdut, dar și ajungerea în grupele Europa League, unde se mai bifează cele 3,7 milioane bonus, precum și 2-3 milioane cota de market pool. 
  • Excluderea echipelor din Rusia și faptul că există șanse importante ca formațiile ce vor câștiga UCL și UEL să fie pe locuri de Champions League în campionat - de exemplu dacă ar câștiga City sau Liverpool UCL și Leipzig UEL - au reconfigurat tot traseul preliminariilor.

    Ar fi nevoie de 3 surprize în primele două tururi pentru ca FCSB sau CFR să ajungă în urna favoritelor pentru turul 3. Sau de câteva surprize pe finalul unor campionate în care favoritele să fie detronate, exemplu Dinamo Zagreb în Croația, unde are doar două puncte avans față de Osijek, cu 5 runde înainte de finiș.
  • Chiar și fără surprize și cu rămânerea în urna outsiderilor pentru turul 3, campioana României ar avea câteva variante de adversare în fața cărora chiar dacă ar pleca având șansa a doua, nu ar părea deloc o misiune imposibilă o eventuală calificare. Acest lucru se datorează și faptului că echipe extrem de redutabile pentru acest nivel, precum Dinamo Kiev, Salzburg, Celtic, printr-o anumită conjunctură vor merge direct în grupe.
  • Rămâne valabilă plasa de siguranță pe care o va avea în Europa doar campioana din Liga 1. Mai exact, indiferent în ce tur din UCL va fi eliminată, nu va părăsi definitiv cupele europene, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu FCSB și CSU Craiova, care au fost scoase din Conference și de tot din Europa după prima „dublă” pierdută. Cine va fi scos din joc în turul 1 din Champions va ajunge să joace turul 2 din Conference. În schimb, începând din turul 2 al UCL, orice eliminare va însemna alunecarea în Europa League, în turul imediat următor.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Cine va fi campioana României în actual sezon de Liga 1?

Citește alte știri din Liga 1:

Un fost fotbalist din Divizia A vrea să candideze la șefia FRF: „Vreau să fac un apel la cei care au jucat la Mondialele din '90, '94 și '98”
FRF
Un fost fotbalist din Divizia A vrea să candideze la șefia FRF: „Vreau să fac un apel la cei care au jucat la Mondialele din '90, '94 și '98”
Un conducător din Liga 1, după prestația lui Kovacs din Manchester City - Real Madrid: „Băi, comportați-vă la fel cu antrenorii români!”
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4-3
Un conducător din Liga 1, după prestația lui Kovacs din Manchester City - Real Madrid: „Băi, comportați-vă la fel cu antrenorii români!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
rav410wrc
rav410wrc  •  27 Aprilie 2022, 17:56
Postat de doar_dinamo_bucuresti pe 27 Aprilie 2022, 14:58

respect Miriuta, toata tara sustine CFR si Universitatea si fecefecesebisti vor iesi in piata centrala din Berceni ca sa serbeze locul 3

Si noi am auzit ca e "bataie" pe biletele la "derby-ul" din toamna, al mamaLigii 2, UM CSA - DDB ... Asa ca pregatiti-va, ca macar bugetarii sunt cu salarile la zi ;))

blatistu49
blatistu49  •  27 Aprilie 2022, 17:36
Postat de platinicuy pe 27 Aprilie 2022, 16:34

EXACT. csu are tot interesul sa stearga pe jos cu kfr indiferent de punctele obtinute.

asculta ba frate locul 3 e sigur ptr CSU asa sunt facute jocurile pe ce lume....traiesti

blatistu49
blatistu49  •  27 Aprilie 2022, 17:29

intrebati pe MITICA BLATOMIR in dosarele frf se stie deja Campioana

Vezi toate comentariile (40)
Comentează