FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

ANALIZĂ GSP Concluzie incredibilă în lupta CFR Cluj - FCSB pentru titlu: Dan Petrescu e lider pe spatele lui Șumudică!

Concluzie incredibilă: Dan Petrescu e lider pe sptele lui Șumudică +23   FOTO
Concluzie incredibilă: Dan Petrescu e lider pe sptele lui Șumudică

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 09:00 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 12:22

CFR CLUJ VERSUS FCSB. Incredibil modul în care arată clasamentul Ligii 1 exclusiv din momentul instalării lui Dan Petrescu în Gruia: CFR e pe locul 2, la 3 puncte în spatele lui FCSB într-un total de 29 de etape! În 6 dispute directe cu rivalele FCSB și CSU Craiova, Petrescu e pe minus: 1-3 raportul victorii-eșecuri și golaveraj 7-9.

Dan Petrescu se plânge de înjumătățirea punctelor, moment în care a pierdut nu mai puțin de 7 dintre cele 14 puncte pe care le avea peste FCSB la finalul sezonului regulat.

Dacă însă tehnicianul campioanei e încă pe primul loc și continuă să fie favorit la câștigarea campionatului, acest lucru, practic, i se datorează în mare măsură lui Marius Șumudică și parcursului perfect pe care CFR l-a avut în startul sezonului, atunci când l-a avut pe bancă.

Dezbaterea zilei, 26 aprilie » Cine merită să fie campioană? „Ar fi periculos pentru Liga 1 să câștige FCSB” vs. „Becali merită titlul, CFR e ca o «bombă» pentru Liga 1”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 26 aprilie » Cine merită să fie campioană? „Ar fi periculos pentru Liga 1 să câștige FCSB” vs. „Becali merită titlul, CFR e ca o «bombă» pentru Liga 1”

Dan Petrescu e lider pe spatele lui Șumudică

De ce ar trebui ca Petrescu să-i fie recunoscător lui Șumudică? Pentru că astăzi ardelenii mai rezistă pe primul loc exclusiv datorită victoriilor pe linie și diferenței uriașe de punctaj dintre CFR și FCSB până la apariția lui Dan în Liga 1. 

Scoțând din calcule primele 7 etape, în care Petrescu nu a fost la Cluj, clasamentul are o concluzie surprinzătoare.

Clasament de când Petrescu a preluat pe CFR:

  1. FCSB 68p
  2. CFR 65p 
  3. CSU Craiova 57p

Diferența ar fi fost chiar și mai mare dacă s-ar fi aplicat înjumătățirea punctajelor la terminarea sezonului regulat, adică după 23 de etape de la momentul în care Petrescu a devenit antrenorul CFR-ului.

În prezent ar fi un ecart de 4 puncte în favoarea FCSB-ului: 42 versus 38 de puncte. Iar Universitatea Craiova ar fi și ea foarte aproape de CFR, 36 de puncte.

Concluzie incredibilă în lupta CFR Cluj - FCSB pentru titlu: Dan Petrescu e lider pe spatele lui Șumudică!
Marius Șumudică, în perioada în care o antrena pe CFR Cluj

Lui Dan Petrescu i-a fost frică de derby, apoi și-a arogat merite

Dan Petrescu a preluat-o pe CFR imediat după derby-ul cu FCSB, disputat în etapa a 7-a. Șumudică fusese demis, iar șefii din Gruia ajunseseră la un acord cu Petrescu, care însă n-a dorit să stea pe bancă la jocul cu roș-albaștrii, temându-se de un eventual eșec, care i-ar fi fost imputat lui.

Echipa a fost condusă de Ceclan, CFR s-a impus clar 4-1, după care Petrescu a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, el a făcut tactica acelui meci, dar și componența primului „11” și că meritele ar fi ale lui. 

De fapt, Petrescu nu doar că nu a acumulat cele mai multe puncte în perioada în care a fost A1, dar în disputele directe cu principalele rivale, FSCB și CSU Craiova, e mult sub nivelul pe care l-a avut în anii precedenți.

Disputele cu CSU Craiova:

MeciCompetiție
CFR - CSU Craiova 1-0Liga 1
CSU Craiova - CFR 1-0Cupa României
CSU Craiova - CFR 1-1Liga 1
CSU Craiova - CFR 3-2Play-off

Disputele cu FCSB:

MeciCompetiție
FCSB - CFR 3-3Liga 1
CFR - FCSB 0-1Play-off

În acest minicampionat, cu participarea doar a celor 3 grupări, ținând cont și de rezultatele dintre FCSB și trupa din Bănie în cele 3 jocuri de până acum, CFR Cluj e pe ultimul loc. De când e Petrescu la CFR, între cele 3 au avut loc, luând în calcul doar partidele de campionat, 7 meciuri, iar clasamentul arată așa:

  1. FCSB 7p (4 meciuri) 
  2. CSU Craiova 7p (5 meciuri) 
  3. CFR Cluj 5p (5 meciuri)

Șumudică îl înțeapă pe Dan Petrescu!

Fostul antrenor al CFR-ului, Marius Șumudică, a avut un discurs prin care a ținut să-l critice pe Dan Petrescu pentru căderea CFR-ului

„E doar vina lor dacă pierd titlul. Nu ai voie să faci, după pregătirea de iarnă, 4 egaluri la rând. În momentul de față, pentru mine ierarhia este următoarea: FCSB, Universitatea Craiova, CFR Cluj, iar FCSB e favorită să câștige campionatul”, a declarat Șumudică la DigiSport. 

Afirmațiile lui sunt o replică la ceea ce spusese Petrescu pe parcursul toamnei, în care s-a plâns de nivelul de pregătire al echipei, care fusese bifat în vara trecută sub comanda lui Șumudică.

40%e surplusul de goluri marcate de FCSB față de CFR din momentul în care Dan Petrescu a fost instalat în Gruia: roș-albaștrii au înscris 60 de goluri, clujenii doar 43

Dan Petrescu pierde și duelul play-off-ului, dar și anul 2022

Dan Petrescu nu e pe primul loc doar într-o ierarhie realizată pe baza meciurilor din momentul în care a fost instalat și până acum, ci și în alte două clasamente.

  1. Cel al jocurilor disputate în anul 2022. E vorba despre 15 etape, în intervalul 20 ianuarie - 23 aprilie. Cel mai mare punctaj îl are CSU Craiova, 37 de puncte, urmată de FCSB, 30 de puncte, și abia apoi CFR, 29 de puncte. 
  2. Ierarhia celor 6 etape din play-off. Deși nu s-au jucat foarte multe partide, diferența e mare. Primele locuri sunt ocupate de FCSB și Craiova, ambele cu câte 15 puncte, în vreme ce CFR are cu o treime mai puțin, doar 10!

Sezonul trecut, Dan Petrescu a fost și mai slab decât acum

Dan Petrescu nu e la primul sezon în care nu are cel mai mare punctaj cât timp e pe banca formației clujene. Și în sezonul trecut, în campionat a avut un randament mult sub așteptări.

A stat pe bancă în primele 11 etape de campionat, în care parcursul a fost modest. La acel moment echipa era pe locul 3 și s-a produs ruptura între CFR și tehnician.

În locul său a venit Edi Iordănescu, care a redresat situația și chiar dacă n-a intrat de pe primul loc în play-off, a reușit să câștige titlul. Un titlu care îi apare în palmares și lui Petrescu, cel care a bifat peste 25% din jocurile campionatului 2020-2021!

Clasament sezonul trecut, când Petrescu a plecat:

  1. FCSB 27p
  2. CSU Craiova 25p 
  3. CFR Cluj 21p

Pe teren, CFR are 9 puncte avans față de FCSB

GSP a scris și săptămâna trecută despre situația incredibilă care s-ar petrece dacă FCSB ar deveni campioană. Ar fi primul sezon all-time în România când o formație ar câștiga titlul cu mai puține puncte cucerite pe teren. În momentul de față, fără a fi luată în calcul înjumătățirea, clasamentul Ligii 1 ar arăta așa:

  1. CFR Cluj 86p
  2. FCSB 77p 
  3. CSU Craiova 69p

Surplusul din acest moment al clujenilor e de 9 puncte. Dacă s-ar merge cap la cap până la ultima etapă și echipa lui Petrea s-ar impune, ar termina pe primul loc, iar CFR ar pierde titlul, în ciuda faptului că ar avea cu 6 puncte cucerite mai mult.

Ar fi ceva în premieră pentru Liga 1, nu însă și pentru Belgia, de exemplu, țară care a fost modelul României de implementare pentru sistemul cu play-off și play-out, plus diminuarea la jumătate a distanțelor la finalul sezonului regulat.

În sezonul 2013-2014, Standard Liege a făcut pe teren 83 de puncte, iar Anderlecht doar 79, însă campioană a fost formația din Bruxelles, care a beneficiat de înjumătățirea punctelor și a avut la finalul play-off-ului chiar un avans de două puncte.

Duelul antrenorilor: Dan Petrescu e la limită peste Petrea!

Cam singurul clasament în care Dan Petrescu e pe primul loc e cel al randamentului. Tehnicianul clujenilor a fost pe banca ardelenilor în acest campionat în 29 de etape și a făcut, în medie, 2,3 puncte pe meci.

Media lui e cea mai bună, într-o comparație cu Toni Petrea și Laurențiu Reghecampf, însă duelul său cu tehnicianul FCSB-ului e extrem de echilibrat.

AntrenorEtape ca antrenorMedie puncte pe meci
Dan Petrescu292,3
Toni Petrea212,2
Laurențiu Reghecampf341,9

281 de meciuriîn Liga 1 are Dan Petrescu ca antrenor, în care a debutat în februarie 2003, dar vreme de aproape un deceniu a antrenat și în străinătate

VIDEO DEZBATEREA ZILEI, 26 aprilie » Cine va fi campioana României în actual sezon de Liga 1?

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Dezbaterea zilei, 26 aprilie » Cine merită să fie campioană? „Ar fi periculos pentru Liga 1 să câștige FCSB” vs. „Becali merită titlul, CFR e ca o «bombă» pentru Liga 1”

VIDEO Florin Tănase o cere pe FCSB în Ghencea: „N-avem voie să jucăm pe un stadion făcut din banii noștri? Să răspundă în fața instanțelor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  28 Aprilie 2022, 09:01

Sfânta treime are ordin să-l zgândăre pe antrenorul frânarilor, să-l enerveze cumva, să-l facă atent la altele... Băi, bibilicilor, punctele le-au făcut jucătorii CFR-ului pe teren, nu manelistul și nici petrescu...

983732924972315
Soos Vilmos  •  27 Aprilie 2022, 21:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  27 Aprilie 2022, 17:13

Ce rost au toate aceste statistici ?? Pana una alta, indiferent de antrenor, Cfr este campioana Romaniei, iar Fcsb-ul ciobanului national se apropie cu pasi repezi de cel de-al 7-lea an consecutiv in care nu castiga campionatul, in ciuda faptului ca a cheltuit o “caruta” de bani ca sa cumpere cei mai buni jucatori din tara !! Aste este trista realitate !!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează