FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

INTERVIU Verdictul președintelui Universității Craiova: „Nu suntem de titlu. Cred că FCSB are prima șansă”

Pavel Badea / Captură GSP Live
Pavel Badea / Captură GSP Live

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 17:02 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 17:54

Pavel Badea, președintele CS Universitatea Craiova, nu-i vede pe alb-albaștri câștigând campionatul, deși e unul mai echilibrat la vârf ca altădată. Fostul mijlocaș al Științei speră ca echipa să se claseze în primele trei și să ia Cupa României.

La început de an, Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu președintele CS Universitatea Craiova, Pavel Badea. Fostul mare jucător al Științei analizează sezonul echipei, până acum, cum i-au influențat parcursul numeroasele schimbări pe banca tehnică și criza fără precedent a lui Andrei Ivan.

De asemenea, vine cu o teorie interesantă despre ce-i lipsește Universității ca să ia titlul. Importanța lui Alex Mitriță, în echipă, transferurile și noii investitorii în club sunt alte subiecte atinse în dialogul cu Badea.  

Pavel Badea: „Norocul nostru că și celelalte favorite s-au împiedicat”

- Cum vi s-a părut Universitatea până acum în 2023 - 2024?
- Echipa a avut un sezon complicat. Un parcurs fluctuant. Norocul nostru a fost că și celelalte favorite la titlu s-au împiedicat și astfel suntem acolo, în primele trei. Pierdem, din păcate, puncte cu echipe de sub noi. Mă refer la remizele cu Poli Iași, 2-2 de la 2-0, și cu UTA, când după șapte minute, pe o lipsă de concentrare, zic eu, am ajuns să fim conduși cu 2-0. Sunt 4 puncte pe care le-am dat din mână foarte ușor.

Încă 4 jucători pleacă de la Universitatea Craiova » Petev nu mai contează pe ei și nici n-au mai venit la reunire
CSU CRAIOVA
Încă 4 jucători pleacă de la Universitatea Craiova » Petev nu mai contează pe ei și nici n-au mai venit la reunire

- Sunteți la zece puncte de lider, de FCSB. Mai este titlul un obiectiv realist?
- În acest campionat, nu suntem de titlu. Prima șansă o are FCSB. Are un lot de calitate, echilibrat. E adevărat că și FCSB a avut mici fluctuații, sincope, vezi eșecul în fața Oțelului, pe Arena Națională. Dar cred, totuși, că e favorită. În ceea ce ne privește, sper să ne clasăm în primele trei și să câștigăm Cupa României. Astea sunt obiectivele realiste cu care am și plecat la drum în 2023 - 2024.

Pavel Badea: „Echipele s-au mai echilibrat, dar în partea de jos a performanței”

- Suporterii vor titlul!
- Noi ne dorim titlul din 1991, de când am făcut „dubla”. Dar numai acum trei ani am fost aproape. În acea finală cu CFR Cluj, pe „Ion Oblemenco”, pierdută cu 1-3. Nu cred că am avut o oportunitate mai mare decât atunci. Păcat că, din cauza pandemiei, ne-au lipsit suporterii. Ar fi fost, cred eu, altceva.

- Totuși, cum deja ați remarcat, și celelalte favorite au avut perioade slabe.
- E, într-adevăr, un campionat spectaculos. Strâns. Echipele sunt mai echilibrate, din punct de vedere valoric. Din păcate, în partea de jos a performanței. La nivel de club suntem jos, mai jos de atât nu cred că am fost vreodată. Bine măcar că ne-am calificat cu naționala la Euro 2024.

Pavel Badea despre ce-i lipsește Craiovei pentru titlu

- Ce-i lipsește echipei ca să facă pasul decisiv spre titlu? Lotul, în ansamblu, e bun.
- Foarte rar, jucătorii care formează nucleul echipei au prins formă maximă în același timp. Și când a fost cazul, s-a întâmplat pentru perioade scurte de timp. Campionatul este o competiție de anduranță, trebuie să ai constanță în evoluții la nivel înalt, ceea ce nouă ne-a lipsit. Și-n acest sezon avem jucători importanți cu probleme, vezi Andrei Ivan, Elvir Koljic sau Alexandru Ișfan. Ișfan are calități, se așteaptă foarte mult de la el, dar cred că a intrat într-un blocaj.

- Nu sunt și schimbările dese de antrenor o problemă? Petev e deja al patrulea în acest sezon!
- Într-adevăr, sunt mulți. N-am înțeles înlocuirea lui Eugen Neagoe, după doar două etape. Pentru mine a fost o surpriză neplăcută. După două etape nu schimbi antrenorul, mai ales că avea o victorie și o remiză. Dar a fost decizia lui Mihai Rotaru, el plătește. Reghecampf a plecat că a vrut el, Papură a fost interimar.

- Ivaylo Petev a primit un contract pe termen lung, până-n 2026. Rezistă?
- Mi se pare o alegeră bună Petev. Poate fi o soluție pe termen lung. Are experiență la nivel înalt, principii, disciplină. A adus un plus.

Verdictul președintelui Universității Craiova: „Nu suntem de titlu. Cred că FCSB are prima șansă”
Hermannstadt - Universitatea Craiova // FOTO: Facebook

Pavel Badea: „Rezolvarea crizei e la Andrei Ivan”

- Cum explicați căderea abruptă și de durată a lui Andrei Ivan?
- Și pentru mine este o surpriză. El are calități fantastice, afectiv e legat de Universitatea Craiova. Are și o vârstă potrivită pentru performanță, 26 de ani, mai poate prinde un contract afară.

- Și totuși, a stagnat. L-a dat peste cap întoarcerea lui Mitriță, faptul că n-a mai jucat pe postul său favorit?
- Polivalența este foarte importantă în fotbalul de astăzi. Jucătorii de valoare trebuie să fie capabili să joace pe mai multe posturi. Iar el are valoare. Sigur, fotbaliștii au perioade mai bune și perioade mai proaste. Eu cred că el a rămas blocat într-o perioadă mai proastă pentru mai mult timp. Trebuie să vadă singur ce anume l-a destabilizat și nu-i priește, rezolvarea este la el.

„Mitriță ar putea prinde lotul de Euro”

- Repatrierea lui Alex Mitriță s-a dovedit o reușită. 
- Mitriță e de-al nostru, craiovean. Totul timpul a fost aici, implicat. A pornit foarte bine, apoi a avut și el o perioadă de cădere. Parcă m-am văzut pe mine, când am revenit din Elveția. Trebuie s-o recunoaștem, fără Mitriță echipa e mult mai modestă în exprimare. El destabilizează cel mai mult adversarul.

- Are Mitriță vreo șansă să prindă lotul de Euro?
- În afara lui Bancu și a lui Screciu, de la Universitatea Craiova cred că el are cele mai mari șanse. Poate aduce plus valoare echipei. Poate destabiliza adversarul în dueluri unu la unu și astfel de jucători sunt rari. Nu prea avem în campionat. El și Olimpiu Moruțan ar intra în categoria asta, vin din centrul terenului.

Pavel Badea: „Asta dorește și Mihai Rotaru”

- Lui Jasmin Kurtic i s-a arătat ușa, după nici jumătate de an. Transferul lui a fost un eșec?
- Mai degrabă, un semieșec. Kurtic are foarte multă experiență, dar a venit după o accidentare dură. Nu-i ușor. Campionatul nostru e dificil, agresiv fizic, tehnic și-ți creează dificultăți.

- A fost deja achiziționat un fundaș dreapta finlandez, Pyry Soiri. Unde credeți că ar mai fi nevoie de întăriri?
- Accidentările ne-au slăbit centrul defensivei. Iar atacul a suferit. Deci, un fundaș central și un „vârf” ar fi bineveniți, inclusiv pentru concurența pe posturi. Și, din ce am înțeles, domnul Rotaru asta vrea.

- S-a tot vorbit despre noi investitori la Craiova. Dumneavoastră ce ne puteți spune?
- Nu știu nimic. Domnul Mihai Rotaru nu ne-a înștiințat despre intenția de a coopta vreun alt investitor. N-am fost informați despre posibile modificări structurale ce vizează acționariatul societății care administrează echipa.

VIDEO U Craiova s-a reunit după vacanță! Nicușor Bancu: „Nu vreau să mai vorbesc de titlu, nu am avut evoluții constante”

Mai puteți citi:

Rapid s-a reunit astăzi: 28 de jucători sub comanda lui Bergodi » Surprize-surprize. Cine l-a impresionat pe reporterul GSP: „Că tot ziceți că sunt firav”

„Vreau să fac pasul care trebuie pentru cariera mea” » Anunțul lui Horațiu Moldovan la reunirea Rapidului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
george.br
george.br  •  04 Ianuarie 2024, 08:35
Postat de VardyParty pe 03 Ianuarie 2024, 20:47

Acum, băi badea, hai să fim serioși, tu personal noi față de titlu. Cu fața aia vrei tu să iei titlul?

:)))) Ai intrat in gura prostului. Nu te vad bine!

Karkaleki
Karkaleki  •  04 Ianuarie 2024, 04:33

O sa mai vina fix pruna!

VardyParty
VardyParty  •  04 Ianuarie 2024, 00:55
Postat de Razvan pe 03 Ianuarie 2024, 21:48

De cand va luat cfr titlu acasa in meciu decisiv, nu va mai reveniti

Pai nu vezi ce fatsa are badea? Ce dracu'???

Vezi toate comentariile (10)
Comentează