FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Veste uriașă pentru fanii dinamoviști înainte de „Derby de România” » Cătălin Hîldan jr se va pregăti cu prima echipă a lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 14:14 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 16:57

Fundașul central Cătălin Hîldan Jr., nepotul „Unicului Căpitan” Cătălin Hîldan, se va alătura lotului pregătit de Jerry Gane după „Derby de România” dintre FCSB și Dinamo.

  • Dinamo și FCSB se întâlnesc astăzi, de la ora 20:45, în episodul 180 din „Derby de România” și primul din 2021. Partida din runda #21 a Ligii 1 va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, TV Telekom Sport 1 și LookSport+.

În ziua în care împlinesc 45 de ani de la nașterea lui Cătălin Hîldan, simbolul suporterilor „câinilor”, Narcis Răducan a anunțat o veste excelentă pentru fanii dinamoviști: de mâine, 4 februarie, Cătălin Hîldan Jr. se va antrena cu prima echipă a lui Dinamo. După aproximativ 21 de ani de la dispariția „Unicului Căpitan”, numele de Hîldan va reveni pe tricoul „alb-roșu”.

Cătălin Hîldan Jr: „Mă antrenez pentru un vis"

„Ar fi ca un vis să debutez la seniori în fața peluzei «Cătălin Hîldan», pentru îndeplinirea acestui vis mă antrenez" a declarat tânărul Cătălin Hîldan.

Narcis Răducan îl antrenează pe Cătălin Hîldan Jr.

Narcis Răducan îl antrenează pe cel de-al doilea Hîldan, apărut în fotbal tocmai acum, când clubul Dinamo e în pericol să dispară. Cătălin Hîldan are aproape 17 ani, e fundaș central și e căpitanul echipei de juniori mari a lui Dinamo, sub 19 ani. „Ești și tu mijlocaș defensiv?". „Nu, e fundaș central!", răspunde Narcis Răducan, antrenorul part-time al lui Hîldan.

Narcis și Cătălin al doilea sunt parteneri acum, ex-stelistul îl antrenează part-time pe dinamovist și caută să-l transforme într-un jucător mai bun. Antrenamentele au loc în afara programului de la club al lui Hîldan, școala pe care a înființat-o Răducan e una pentru meditații. Copiii participă în pregătirea de la club, în competiții, iar în timpul liber lucrează ca să-și îmbunătățească unele calități, cu exerciții pe care nu le-ar putea parcurge în ședințele obișnuite cu formațiile la care sunt legitimați. Antrenorii din cluburi nici nu ar avea timpul necesar ca să exerseze specific și îndeajuns cu fiecare fotbalist în parte.

Cătălin Hîldan a crescut la Dinamo și a murit pe teren. Azi ar fi împlinit 45 de ani

Născut pe 3 februarie 1976, Cătălin Hâldan a fost junior al lui Dinamo, într-o grupă cu care Ionuț Chirilă se mai mândrește și acum, campioană a României. El, Florentin Petre, Tararache, Cezar Dinu, Laurențiu Lică au ajuns să joace în prima ligă, din generația aceea. Hîldan, pe care Dinamo l-a împrumutat la Chindia Târgoviște după juniorat, a fost readus în Ștefan cel Mare de către Cornel Dinu. S-a impus ca titular, a mai purtat și banderola de căpitan și a făcut parte din cea mai bună formulă din istoria post-revoluționară a roș-albilor: Preda - Contra, Ciobotariu, Bătrânu, Florea - Fl. Petre, Hîldan, Lupescu, Iftodi - Mihalcea, Vlădoiu.

Hîldan a decedat pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical pe care Dinamo îl juca în Oltenița. În minutul 74 al meciului a suferit un stop cardiac și s-a prăbușit pe gazon. Peluza galeriei a fost denumită "Cătălin Hîldan", în memoria fostului mijlocaș al "câinilor", și numele lui a devenit simbolul principal pentru suporterii "ultras" ai lui Dinamo.

Echipe probabile în Dinamo - FCSB

Dinamo: 12. Eșanu - 22. Sorescu, 66. Puljic, 6. Ehmann, 7. St. Filip - 10. Nepomuceno, 8. P. Anton, 5. Răuță, 31. Fabbrini - 9. Magaye, 17. Nemec
Rezerve: 34. Mitrovici, 3. A. Radu, 27. R. Grigore, 28. V. Borcea, 29. Măgureanu, 55. Gol, 77. Vl. Achim, 98. Mihaiu, 99. Moldoveanu
Absent: Blejdea (accidentat)
Antrenor: Jerry Gane

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 17. I. Cristea, 16. A. Miron, 33. Radunovic - 27. Olaru, 11. Moruțan, 26. Oaidă - 37. Oct. Popescu, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman
Rezerve: 1. Straton, 5. G. Simion, 6. Nedelcu, 9. Vukusic, 20. Vînă, 21. Buziuc, 23. Ov. Popescu, 25. Perianu
Absenți: L. Filip (accidentat), Panțîru (indisponibil)
Antrenor: Toni Petrea

Stadion: „Dinamo” 
Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Daniel Mitruți; A2: Marius Marica

VIDEO. Etapa 21 // Match Preview Dinamo - FCSB

Citește și alte știri despre Liga 1:

FCSB, 6 ani fără victorie pe terenul lui Dinamo în Liga 1 » Cum arătau echipele atunci + „Roș-albaștrii” câștigau ultimul titlu în acel sezon

Dinamovistul care trebuie să blocheze cel mai bun atac din Liga 1 la primul derby: „Nu mi-e teamă!” » Mesaj poetic pentru fani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mehighms
mehighms  •  04 Februarie 2021, 08:38
Postat de cucubau2016 pe 03 Februarie 2021, 16:27

Eterneul derby e doar intre Steaua si Dinamo. Cand joaca Dinamo cu FCSB e un joc normal intre o echipa din Bucuresti si una de la sat.

dinamo e in L4.

creeperno290
creeperno290  •  03 Februarie 2021, 22:43

Bafta!

cucubau2016
cucubau2016  •  03 Februarie 2021, 16:27

Eterneul derby e doar intre Steaua si Dinamo. Cand joaca Dinamo cu FCSB e un joc normal intre o echipa din Bucuresti si una de la sat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează