LIGA 1  ·  TRAGEDIE

Moartea lui Martin Tudor l-a năucit pe Victor Pițurcă: „Nu pot să-mi revin. A suferit mult de tot, e o dramă, un dezastru"

Martin Tudor și Victor Pițurcă au făcut parte din staff-ul Universității Craiova în 2010 // sursă foto: sportpictures.eu +23 FOTO
Martin Tudor și Victor Pițurcă au făcut parte din staff-ul Universității Craiova în 2010 // sursă foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 17:23

Victor Piţurcă (63 de ani) e devastat de vestea morții lui Martin Tudor.

Unul dintre oamenii cu care Martin Tudor a colaborat cel mai mult în fotbalul românesc e Victor Piţurcă. L-a avut ca antrenor la Steaua, la începutul anilor 2000, după care, când Tudor a renunţat la cariera de jucător, Piţurcă l-a inclus în staff-ul său.

GSP.ro a luat legătura cu fostul antrenor al Stelei și al Craiovei:

- Domnule Piţurcă....
- Ştiu despre ce vrei să mă întrebi. A fost unul dintre copiii mei, eu aşa l-am considerat. L-am avut fotbalist, apoi a lucrat alături de mine în ultimii ani. Eram atât de apropiat de el şi aveam o relaţie atât de bună, încât repet, îl percepeam ca şi pe copilul meu.

- Cum aţi aflat vestea?
- M-am trezit mai târziu astăzi, iar fix în acel moment mă apela Vali Argăseală, de la el am aflat. Apoi, când m-am uitat pe telefon aveam sute de mesaje pe tema asta. Sincer, şi acum încerc să-mi revin şi parcă nu reuşesc, atât de tare m-a bulversat şi m-a năucit această tragedie. Sunt dezorientat complet.

- Îl ştiaţi cu probleme?
- Nimic, niciodată nu mi-a lăsat să înţeleg că are ceva. Mai devreme însă am vorbit cu Opriţa şi l-am certat fiindcă nu mi-a zis că Martin Tudor a avut acel preinfarct acum un an. Dacă aş fi ştiut, îi interziceam să mai fumeze, îl trimiteam la medic pentru a se testa mai des.

- Fuma mult?
- Da, cam două pachete pe zi. Ţigările fac mult rău mai ales dacă ai boli de inimă, de plămâni. Plus că la el s-au adunat şi supărările din viaţa privată.

- Trecuse printr-un divor, s-a despărţit de soţie.
- Da, a suferit mult de tot. Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii, nici nu pot exprima în cuvinte dragostea lui pentru ei.

- Am văzut nişte imagini cu el, de la un meci caritabil, părea că e îngrăşase foarte mult.
- Nu, probabil erau mult mai vechi, acum arăta foarte bine. Eu l-am avut la Craiova în staff până acum 3 luni. Era foarte activ, cred că avea cel mult 2 kilograme peste greutatea optimă. Nici n-ar fi putut să fie supraponderal fiindcă atunci când eşti antrenor de portari trebuie să fii la fel de activ precum cei pe care îi pregăteşti.

Martin Tudor+24 FOTO

VIDEO. Martin Tudor s-a stins din viață la numai 43 de ani

Citește și alte știri despre Martin Tudor:Una dintre victimele de la Onești are pe corp și răni de gloanțe de cauciuc. Fotografii zguduitoare au ajuns în spațiul public
Libertatea
Comentarii (3)
Andronic Popovici  •  31 Martie 2020, 08:34

Dumnezeu sa-l odineasca si sa-l ierte

Vasile Malaescu  •  30 Martie 2020, 22:27

mare fotbalist si deosebit prieten;; pacat ca nu a avut pe cineva mai apropiat de suflet in ultimii ani de viata;; toti ne ducem mai devreme sau mai tirziu;;

Alex Musat  •  30 Martie 2020, 18:26

Dumnezeu sa il ierte

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
18:00 Handbal M, Liga Campionilor
Kiel - Zagreb
Digi 3, Telekom 3
19:45 Handbal M, CM 2021
Kielce - Flensburg
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Cupa României
Dunărea Călărași - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Parma - Inter Milano
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Handbal M, Liga Campionilor
PSG - Pick Szeged
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Liverpool - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1