FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Victor Pițurcă nu are milă de Dică și-l acuză: „E inacceptabil ca Tavi Popescu să ajungă așa” + Nici Becali nu a scăpat: „Spune tâmpenii”

Nicolae Dică și Octavian Popescu // FOTO: Imago
Nicolae Dică și Octavian Popescu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2022 08:15 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 09:08

Victor Pițurcă îi acuză Nicolae Dică, antrenorul FCSB, pentru evoluțiile modeste ale lui Octavian Popescu (19 ani) din ultima perioadă.

Extrema roș-albaștrilor a avut evoluții dezamăgitoare în ultimele meciuri, iar fostul selecționer este de părere că Dică este direct responsabil. Nici Gigi Becali nu a scăpat de declarațiile tăioase ale lui Pițurcă.

Duckadam, dur cu vedeta de la FCSB: „A avut vreo două jocuri bune, apoi a intrat în ritmul lui normal, adică slab”
FCSB
Duckadam, dur cu vedeta de la FCSB: „A avut vreo două jocuri bune, apoi a intrat în ritmul lui normal, adică slab”

Victor Pițurcă se ia de Nicolae Dică și Gigi Becali

„Și Gigi Becali are o vină. Știe toată lumea ce debitează și ce tâmpenii spune. Dar părerea mea e că antrenorii sunt de vină pentru că nu știu cum să lucreze cu el. 

Este inacceptabil ca acum să ajungă așa, având în vedere că acum 3-4 luni juca așa cum juca. Un jucător de genul ăsta trebuie ajutat, trebuie antrenat și introdus în echipă pe postul care trebuie să joace.

Eu chiar sunt foarte mirat unde a ajuns acest copil în decurs de o lună. Să nu mai fie băgat în seamă, să nu mai joace în echipă și să joace de manieră în care joacă...

Da, nu mai e la același nivel. Dar cred că e o chestie psihică la el, pentru că nu i-au dispărut calitățile, n-a uitat să joace fotbal. El juca fotbal din plăcere. Repet, el are calități native excelente. Antrenorul trebuie să stea de vorbă cu el și la antrenament să facă exercițiile de care el are nevoie pentru a ajunge la nivelul la care a fost. Antrenorul trebuie să-i găsească altă mișcare în teren pentru a-l ajuta.

Nu mai e niciun jucător în România cu calitățile lui Octavian Popescu. Din punct de vedere tehnic are niște calități extraordinare, are o viteză de reacție excelentă”, a spus Victor Pițurcă la ProArena.

Gigi Becali: „Tavi Popescu nu face nici doi lei acum!”

Gigi Becali (64 de ani), patronul de la FCSB, care a susținut adesea că nu-l va vinde pe Octavian Popescu pentru mai puțin de 50 de milioane de euro, și-a schimbat opinia și spune acum că nu dă „nici doi lei” pe mijlocașul care nu a mai înscris de peste 5 luni.

Nu am cum să pierd bani din fotbal! Să zicem că am vreo 5 milioane de euro date, plus zece milioane de dolari, cât m-a costat când am luat clubul de la Talpan. Deci 15 milioane. Dacă eu vând societatea, nu iau 15 milioane pe toți jucătorii pe care-i am? Atunci înseamnă că sunt în câștig, nu? Nu mai spun, că dacă vrea Dumnezeu, pot intra în Liga Campionilor, sau se poate ca un jucător ca Tavi Popescu să «explodeze». Acum nu face nici doi lei. Vedeți? 

Înainte spuneam că face 100 de milioane, iar acum spun că nu face niciun ban! Așa era perspectiva atunci, acum spun că eu, dacă aș vrea să-l cumpăr pe Tavi Popescu, nu aș da niciun ban!”, a afirmat Becali la Pro Arena.

Tavi nu a mai strălucit ca în trecut pentru că n-a mai fost folosit pe postul lui, extremă stânga. El poate juca doar în banda stângă, nu e un fotbalist de mijlocul terenului pe nicio poziție, nici ca inter, nici ca număr 10!  Jocul lui suferă pentru că unii din club au vrut să-l reprofileze doar ca să-și pună ei amprenta asupra carierei acestui fotbalist supertalentat. Popescu a fost format ca extremă stânga, așa a jucat la juniori, așa a apărut și ca senior în primul eșalon.

Atunci când îl vor readuce în poziția sa favorită, el va fi din nou letal! el trebuie să revină pe postul pe care a fost crescut și pe care se simte ca peștele-n apă. S-a obișnuit de când era junior să aibă tușa în stânga și dacă-l muți în centru niciun închizător, niciun coleg nu-i va asigura protecția pe care i-o asigură tușa. Ca extremă stânga, Popescu e cel mai bun din campionat și e chiar cel mai bun dintre jucătorii români. Mă refer la cei aflați acum în activitate, nu îl compar cu Hagi, cu Mutu. Unu la unu, el îl depășește pe oricare adversar din campionat 

- Bogdan Costicea, scouterul care a recomandat transferul lui Tavi Popescu la FCSB

VIDEO Dumitru Dragomir despre situația celor de la FCSB: „Greșește Becali, dar e jucăria lui, are tot dreptul”

Citește și: 

Remarcatul lui Mihai Stoica, incert pentru meciul Anderlecht - FCSB

FCSB, cea mai slabă echipă din Liga 1 într-un top vital

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
iahim
iahim  •  27 Octombrie 2022, 07:57

Cam alaturi, comentariile multora, eu considerandu-l pe Piturca mult mai in masura in a-si da cu parerea! Totusi, un jucator de clasa se va impune, oricum, iar Tavi Popescu este din aceasta categorie! Cu antrenori si manageri temporari, multi isi vor revendica meritele cand acesta va revigora performantele fotbalului romanesc! Va califica nationala la turneele finale, va juca la cluburi prestigioase, fara sa ia in seama tevatura de acum! Este cel mai bun jucator roman de fotbal! Succes, Tavi Popescu!

Marcopolo
Marcopolo  •  26 Octombrie 2022, 16:28

*** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  26 Octombrie 2022, 16:13

Deci tu esti pe aici doar sa jignesti cu ajutorul moderatorilor. Succes.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează