FOTBAL  »  Superliga  »  INFRASTRUCTURĂ

Victor Pițurcă a vrut să cumpere stadionul „Extensiv” din Craiova, dar arena a fost adjudecată de „rechinii” imobiliari » DIICOT a intrat pe fir

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 14:29 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 16:52

Stadionul „Extensiv” din Craiova, construit de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu în 1998 cu o investiţie de 978.000 de dolari, a fost scos la licitaţie pentru a acoperi prejudiciul produs bugetului de stat de proprietarii complexului din Parcul Romanescu, amplasat aproape de centrul orașului. 

Potrivit Mediafax, arena care aparține firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, a fost achiziționată pe 12 noiembrie 2021 de S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ de numai 60 euro/mp, iar statul şi creditorii firmei falite reclamă că au fost traşi pe sfoară. Evaluarea făcută în urmă cu 6 ani indica un preţ de 137 de euro/mp, iar preţul zonei ar fi ajuns între timp la 250 de euro/mp.

Zona a atras ca un magnet interesul mai multor dezvoltatori imobiliari din Oltenia. La licitație s-a înscris și fostul selecționer Victor Pițurcă, dar prin intermediul firmei conduse de fiica lui, Claudia. 

În afacere a intrat şi finul lui Piți, Cristi Spak-Boldici, ginerele lui Gabi Boldici (fost portar al Craiovei şi fost antrenor secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională). Cristi Spak a fost cununat de Victor Piţurcă. 

Primele conflicte la Survivor 2022 » Reproșuri între „Faimoși”: „Ține de bun simț, de respect”
SURVIVOR 2022
Primele conflicte la Survivor 2022 » Reproșuri între „Faimoși”: „Ține de bun simț, de respect”

„Pițurcă a fost interesat de teren, dar s-a retras când și-a dat seama de anumite lucruri”

Fiica lui Victor Piţurcă, Claudia, a cumpărat caietul de sarcini cu 10.000 de lei, a plătit garanţia de 550.000 de euro (10% din sumă), dar s-a retras cu două zile înainte de licitaţie. Motivul? „Piți a fost interesat de teren, dar s-a retras când și-a dat seama de anumite lucruri”, au explicat pentru GSP oameni implicați în tranzacție.

Cristi Spak-Boldici este manager la Romfer Trans S.R.L., societate specializată în lucrari de demolări, excavații, construcții, transport si comercializare beton concasat și agregate de râu.

Profitând de faptul că firma deţinătoare a acestui teren era în faliment, „rechinii” au urmărit să-l achiziţioneze la un preţ derizoriu, astfel că au încercat şi au obţinut îndepărtarea de la masa creditorilor a Direcţiei Finanţelor Publice Craiova, care era principalul creditor.

Victor Pițurcă a vrut să cumpere stadionul „Extensiv” din Craiova, dar arena a fost adjudecată de „rechinii” imobiliari » DIICOT a intrat pe fir
Stadionul Extensiv / Sursă foto: Arhivă GSP

Potrivit sursei citate, totul a început în vara anului 2021, când s-au obţinut avizele care dau posibilitatea ca pe terenul intravilan pe care a fost construit stadionul „Extensiv” să se poată construi blocuri. O raritate, pentru că în România legea interzice schimbarea destinației unei baze sportive. Sau modificare se poate face doar în cazuri excepționale, prin hotărâre de Guvern.  

Nicu Mihăilescu a explicat pentru GSP.ro de ce se pot construi blocuri pe locul stadionului Extensiv fără o hotărâre de guvern: ”Baza sportivă Extensiv nu a fost înregistrată în registrele Ministerului Sporturilor și nici la AJF Dolj. Eu am cumpărat 40.000 de metri pătrați de teren viran și am construit baza. Am luat documente de la Ministerul Sporturilor că baza Extensiv nu face parte din patrimoniul bazelor sportive de stat. Drept urmare, baza sportivă Extensiv nu intră sub incidența Legii 69. Eu am obținut aviz de oportunitate de construcție pentru a face atractiv terenul”.  

DIICOT Craiova a intrat pe fir

În joc sunt 40.000 de meri pătraţi, iar DIICOT Craiova a intrat pe fir şi investighează cele întâmplate, în timp ce licitaţia a fost contestată în instanţă ca fiind trucată. 

Primul termen al acestui litigiu juridic va avea loc marţi, 18 ianuarie, la Tribunalul Craiova. Creditorii au depus documente justificative împotriva celor pe care îi consideră „rechini imobiliari”.

Prin mijloace reclamate a fi la limita legii, dreptul de creanţă al finanţelor publice a fost cumpărat de SC. BIZ SOLUTIONS SR cu suma de 1.065.000 euro, deşi ar fi avut o valoare de 5.400.000.

Fiind îndepărtat principalul oponent, actualul creditor majoritar ar fi făcut toate demersurile să obţină acest imobil prin persoane interpuse, la un preţ derizoriu, urmând ca, imediat după adjudecare, să-l valorifice la un preţ mult mai mare, care să-i asigure un beneficiu imens. Documentele justificative ale operaţiunii sunt în posesia autorităţilor.

Valea arămie a pompierilor » Stadionul Electroputere, într-o stare deplorabilă: rugină, pământ și buruieni pe arena unde au fost crescuți jucători de seamă
REPORTAJ
Valea arămie a pompierilor » Stadionul Electroputere, într-o stare deplorabilă: rugină, pământ și buruieni pe arena unde au fost crescuți jucători de seamă

"Statul român a fost prejudiciat"

SC Biz Solutions SRL este o societate cu capital privat românesc înființată in anul 1998, având în obiectul de activitate furnizarea de îngrășăminte minerale granulate și lichide.

Creditorii reclamă că, bucurându-se de sprijinul ilicit al unor persoane, imobilul a fost cumpărat cu 2,6 milioane de euro, deşi abia suma de 3.000.000 de euro ar fi acoperit masa credală. Suma de vânzare ar fi trebuit să fie de cel puţin 5.500.000 de euro, reclamă creditorii. Ar fi fost prejudiciat statul, dar şi cei înscrişi la masa credală.

Persoanele implicate, 7 la număr, ar fi fost chemate să dea cu subsemnatul sau urmează să se prezinte la audieri.

Frații Nicu și Eugen Mihăilescu au fost condamnați oentru evaziune și spălare de bani

Condamnaţi în 2014 la câte 4 ani de puşcărie pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului Extensiv Craiova, au obţinut eliberarea condiţionată în 2016.

 Baza sportivă „Extensiv” este scoasă la vânzare pentru a se recupera prejudiciul produs bugetului de stat.

VIDEO Victor Pițurcă a făcut două luni de pușcărie pentru jocuri de noroc: „Doar golanii mai erau condamnați așa!”

Citește și alte știri de actualitate. 

Ce se întâmplă cu CSU Craiova - Rapid » Reghecampf își recuperează o parte din jucătorii aflați în izolare

Răzvan Lucescu a vorbit în premieră despre accidentul soldat cu decesul unei tinere de 23 de ani: „Ne va urmări toată viața”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  17 Ianuarie 2022, 18:06

Or fi cotizand la OLGUTA ! ..... in toate judetele terenurile de sport au fost vanate si acum sunt blocuri sau sedii......la Cluj-Napoca....in Parcul Rozelor au aparut blocuri de 10 etaje date ....cu bazin pe bloc ....care nu- la vazut nimeni niciodata .......doar beneficiarul era Goia DOREL cu Maestro si era seful camerei de Comert domnul profesor de istorie !!! Acum BOC a mai dat drumul la blocuri de 10 etaje in zona ....ocupand zona destinata sportului Clujean...intra incet in parcul BABES !...dar nu avem Tolontani la Cluj !

alenb
alenb  •  17 Ianuarie 2022, 17:46

Acolo a fost stadion/ teren de fotbal inca dinainte de 1920, au jucat Craiu Iovan ori Rovine Grivita, a fost principalul teren din Craiova inainte de constructia stadionului Carol (actual Tineretului) la mijlocul anilor 20.

george.br
george.br  •  17 Ianuarie 2022, 15:25

Ce baiat bun si asta! Ar fi vrut sa puna el mana pe chilipir dar i-au dat *** unii mai smecheri decat el...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează