FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PANDURII 3-0

VIDEO Apă vie pentru "cîini" » Dinamo zdrobeşte trupa lui Grigoraş

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 01 octombrie 2012 23:05

Curtean, Alexe şi Dănciulescu le-au servit o corecţie dură Pandurilor, care pierd din nou la scor în deplasare, după 0-4 la Ploieşti, cu Petrolul


În timp ce Steaua defilează în campionat plină de entuziasm, CFR se împăunează cu prezenţele în Champions League, iar Vasluiul lui Porumboiu înaintează guraliv, Dinamo îşi trage din nou seva din legenda lui Hîldan. E singurul imbold care a rămas constant în ADN-ul roş-alb în ultimii 12 ani de la dispariţia Căpitanului, niciodată pierdut printre interesele confuze ale acţionarilor, forfota de nesfîrşit a jucătorilor sau stilul "du-te, vino" de pe banca tehnică.

Şi aseară, contra incomozilor băieţi ai lui Grigoraş, Dinamo şi-a regăsit motivaţia tot în spiritul lui Cătălin. A înviat după o serie de meciuri triste, reîntorcîndu-se legitim în lupta pentru titlu, căci o eventuală victorie în restanţa cu Rapid îi împinge pe "Bonetti boys" la numai 5 puncte de Ghencea. A fost o execuţie începută în regim de urgenţă. Triunghiul Matei - Boubacar - Curtean a lovit spectaculos (6), cu un călcîi al senegalezului urmat de o acoladă neaşteptată a fostului timişorean, oprită fix în plasa laterală a lui Lazar.

La 1-0, tribunele s-au inflamat, cîntecele galeriei s-au însutit ajutate de acustica de Operă de pe Arena Naţională, iar "cîinii" au prins curaj. Dănciulescu şi Curtean au presat pe benzi, Matei a căutat progresia în zona centrală, iar oaspeţii s-au retras speriaţi de aplombul neaşteptat al bucureştenilor.

Au răspuns însă tăios în următorul sfert de oră, amintind că haina liderului din începutul sezonului nu e tocită. Răduţ (11) l-a verificat pe Naumovski, Viera (14) a pus o minge pe transversală dintr-un corner, iar Maxim (23) a întîrziat finalizarea o secundă, exact cît să fie blocat de Nica, din spate. Triplu pericol trecut cu bine de Dinamo, care s-a întors în ofensivă, încheind repriza cu o ratare colosală a lui Matei: a scăpat singur, a trecut de Lazar, dar a tras în plasa laterală!

Semnal decisiv însă pentru repriza secundă, cînd roş-albii au defilat peste un adversar prăbuşit, incapabil să se mai închege. Alexe (57) a făcut 2-0 cu un trasor miraculos de la 22 m, Dănciulescu (77) a pus mingea în plasă pentru 3-0 după un călcîi al lui Ţucudean, iar galeria îşi face deja planuri pentru derby-ul cu Steaua, programat peste o lună. Planuri de spectacol, cu un Dinamo pe val!

Dinamo    parametru    Pandurii
6    ocazii    9
18    şuturi la poartă    13
4    şuturi pe poartă    5
4    cornere    3

Lacrimi pentru Hîldan
Pe 5 octombrie se împlinesc 12 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan, iar aseară dinamoviştii s-au strîns să-l comemoreze. "După 12 ani vrem 11 căpitani", au postat din peluză fanii, în timp ce jucătorii au intrat cu un banner pe care scria: "Spiritul lui Cătălin mai prezent ca niciodată". Plus tricouri cu chipul lui Hîldan şi cu numărul 11 pe care jucătorii le-au aruncat în galerie. Cătălin Munteanu a primit banderola de căpitan cu chipul lui Hîldan, ce va fi purtată meci de meci. Florentin Petre, alături de fiul său, Patrick, a fost lider de galerie, iar Cristi Borcea a venit special pentru acest moment la meci. S-au fluturat zeci de steaguri cu chipul "Unicului căpitan". VEZI AICI O GALERIE FOTO.

Alexe, terapie în ofensivă
Îngrijoraţi de evoluţiile slabe din ultima perioadă ale lui Marius Alexe, şefii s-au gîndit să-i angajeze acestuia un psiholog. Bonetti a procedat altfel: a discutat mult cu acesta, iar aseară l-a titularizat ca vîrf, acolo unde spune atacantul că se simte cel mai bine. Alexe i-a luat locul lui Ţucudean, golgeterul echipei cu şapte reuşite în acest sezon, dar care nu a mai înscris de la meciul cu Petrolul, de pe 26 august!

526025-123.png

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (45)
valentino_84
valentino_84  •  02 Octombrie 2012, 20:47

Bv felicit intreaga echipa mai putin Dragos Grigore care e varza tocata si nu inteleg ce cauta titular cand nu merita nici un loc de rezerva,nici macar la Dinamo II

skrilla
skrilla  •  02 Octombrie 2012, 14:42
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Da, dar Dinamo nu a invins acele echipe modeste de care amintesti tu.

viorica1
viorica1  •  02 Octombrie 2012, 14:00

Nota 8 lui Alexe?? La ce meci te-ai uitat??? Impiedicatul ala a dat un gol dupa 6 luni, gol din intamplare, in rest a fost dezastru, a pierdut absolut toate mingiile ajunse la el. Iar incepeti cu vopsirea lui????

Vezi toate comentariile (45)
Comentează