FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - ACS POLI 2-2

VIDEO Cămilele rămîn pe loc » Astra a scos doar un egal, 2-2, cu ACS Poli, dar rămîne lider în Liga 1

Deși nu a marcat, Alibec a fost cel mai bun jucător al Astrei
Deși nu a marcat, Alibec a fost cel mai bun jucător al Astrei

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2015 00:00

Astra a obținut greu o remiză cu Timișoara, reușind să egaleze din penalty în finalul partidei.

Astra vrea să dea lovitura și să ia titlul, încercînd să profite de momentul oportun, avînd în vedere că Steaua șchioapătă. Numai că giurgiuvenii au și ei probleme, patronul fiind în închisoare, restanțele salariale cresc de la lună la lună.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Astfel, lui Șumudică îi e din ce în ce mai greu să-și țină promisiunea: "Dacă iau toate trofeele, plec la cămile, scăpați de mine!".

Aseară, formația de la Dunăre era favorită clară, avînd în vedere că adversara ei, Timișoara, venea după 5 etape fără victorie și cu probleme în defensivă, de unde au lipsit Cînu și Scutaru.

Giurgiuvenii au deschis repede scorul prin De Amorim (10), care a fructificat pasa excelentă a lui Alibec și părea un meci fără istoric.
Totuși, Zicu și-a adus aminte că a fost cîndva la Inter și a egalat cu un șut frumos (30), după o fază plecată de la o minge pierdută de Teixeira.

Surprinzător, oaspeții n-au făcut pasul înapoi, iar asta i-a încurcat pe elevii lui Șumudică. Aceștia au ajuns greu la poarta adversă și cînd au făcut-o nu au reușit să finalizeze.

Puteau cîștiga în prelungiri

La pauză, Șumudică l-a scos pe Tembo și a mizat pe tehnica lui Ioniță, dar tot timișorenii au rămas mai agresivi, spre nemulțumirea antrenorului de la Giurgiu. Oaspeții au trecut în avantaj în minutul 68, cînd Curtean a reluat cu capul din 8 metri o centrare a lui Hernandez. 1-2 și deșertul Arabiei se îndepărta de Șumi.

Budescu a încercat să-l aducă mai aproape, dar Kirschstein i-a refuzat golul după o combinație frumoasă cu Alibec (75). Căpitanul Astrei a adus pînă la urmă egalarea, dintr-un penalty pe care arbitrul l-a dictat după un fault al lui Belu asupra lui Alibec (87).

Astra putea lua toate punctele în prelungiri, dar Florea a trimis alături dintr-o poziție bună. S-a terminat așa, fără ca Șumudică să-și pericliteze prea rău șansele de a ajunge la cămile, dar pentru giurgiuveni urmează derbyul de la Pitești cu Steaua.

S-a rupt Nico

Marius Șumudică a fost nevoit să schimbe înainte de fluierul de start! Daniel Niculae trebuia să fie titular aseară, dar s-a accidentat cu cîteva minute înainte de meci. Mijlocașul ofensiv a ieșit la încălzire alături de colegii lui, dar a acuzat probleme musculare și, după ce s-a consultat cu medicul echipei, a decis să nu evolueze. În locul lui, Șumi l-a titularizat de William De Amorim, iar acesta a deschis scorul în minutul 10.

Peluza n-are aviz

Aseară, Astra a fost nevoită să joace meciul cu peluza închisă. Aceasta a fost construită mai tîrziu, iar inspectorii ISU nu au venit pentru a o verifica și pentru a-i acorda astfel avizul. În aceste condiții, giurgiuvenii au decis să nu riște și au decis să o închidă. În locul acestora, în peluza respectivă au fost arborate două steaguri mari, unul al României și unul al Franței, pentru a comemora cele două tragedii care au lovit țările respective în ultima perioadă.

Poli a avut penalty

În prelungirile primei reprize, oaspeții au cerut lovitură de pedeapsă după un duel Elek - Găman. Atacantul lui Poli și-a făcut mingea pe lîngă stoperul Astrei în interiorul careului, iar stoperul gazdelor a pus mîinile pe el. Aflat în studioul Dolce Sport, fostul arbitru Dan Lăzărescu a comentat: "A fost penalty clar, trebuia acordat! La fel de clar a fost și cel pe care l-a acordat".

"Am jucat bine, nu meritam să pierdem două puncte. Trebuia să cîștigăm, jocul nostru a fost mai bun. E frustrant că nu cîștigăm să batem, chiar și cînd jucăm bine"
Ianis Zicu, mijlocaș ACS Poli Timișoara

"E un rezultat echitabil, nu meritam mai mult. Am gestionat prost cele două săptămîni de pauză. Totuși, e un punct care ne menține pe primul loc. Sper să arătăm mai bine cu Steaua, pardon, cu FCSB"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"E un punct important pentru noi, mai ales pentru moral. Cred că am fost superiori în multe momente din joc. Marius e un antrenor realist, a văzut și el că meritam să cîștigăm"
Florin Marin, antrenor ACS Poli Timișoara

astra acs poli

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sakamoto
sakamoto  •  22 Noiembrie 2015, 10:26

Rezultatul meciului viciat de borfasul cojocaru. La fel precum borfasul tudor la meciul Petrolul-Poli Timisoara. Patru puncte au pierdut timisorenii in cele doua partide. Fotbal Mafiot! Hai DNA! Fa curatenie!

gannicus2014
gannicus2014  •  22 Noiembrie 2015, 09:08

cum sa dea , mah , penalty pt Recas ? pai nu trebuia sa returneze si banii ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează