FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 0-0

VIDEO Ce-i în mână nu-i minciună » Remiză agreabilă între CFR Cluj și Dinamo: 0-0

Busuladzici (între doi adversari) a avut viață grea în Gruian // Foto: Raed Krishan
Busuladzici (între doi adversari) a avut viață grea în Gruian // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 09 august 2016 00:00

CFR Cluj și Dinamo au oferit, aseară, o remiză albă agreabilă. După câteva faze spectaculoase, inclusiv două bare, formațiile s-au mulțumit să nu piardă.

Duelurile dintre Dinamo și CFR Cluj au un parfum aparte în ultimul deceniu. Confruntări imprevizibile, indiferent că se dispută în campionat sau cu vreun trofeu pe masă. Fotbal de calitate, jucători ce nu se menajează, chit că, ulterior, ar putea deveni colegi. Asta dacă n-au fost, în trecut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Câinii" au venit în Gruia, aseară, nu doar pentru a răzbuna ultima Cupă a României pierdută la penalty-uri în dauna "feroviarilor". Dinamo nu se poate lăuda cu prea multe victorii pe terenul CFR-ului în ultimii zece ani.

Candidată la titlu, formația lui Ando - atât de iubit de către fanii clujeni - a atacat din start, însă Gnohere, în două rânduri, doar a băgat spaima în adversari. După faze demne de apreciat, mingea s-a dus pe lângă poarta lui Mincă.

Transversale

Ardelenii au acceptat ca dinamoviștii să aibă mai mult mingea, încercând să contraatace tăios. Nouvier (37) a avut o oportunitate bună, cu fața la poartă, central, însă Mevlja a fost un adevărat căpitan pentru "câini".

În startul reprizei secunde, Ruiz (53) a fost aproape să beneficieze de o neînțelegere în defensiva roș-albilor, acolo unde lucrurile încă scârțâie întrucât jucătorii se invită între ei care să respingă balonul buclucaș. Și a pornit fotbalul spectacol!

Rotariu (58), mânat în luptă de revanșa pentru acel penalty ratat în finala Cupei, a luat o acțiune pe cont propriu, a reușit un șut spectaculos, însă transversala i-a tăiat setea de răzbunare.

După doar un minut, Cristian Lopez, pe lista "câinilor" la început de iunie, s-a desprins de ambii stoperi adverși și-a zguduit și el bara. Gnohere (62) iar n-a găsit cadrul porții dintr-o situație accesibilă.

Niciun risc

Știind ce-i poate pielea celuilalt, pe final de meci, echipele au încercat să pună tactica în față. Nu și-au mai permis avântări ofensive. A venit rândul roș-albilor să cedeze balonul ardelenilor.

Jakolis (82) l-a văzut pe Brănescu destul de ieșit, însă portarul dinamovist a parat spectaculos "torpila" adversarului. La poarta cealaltă, Rotariu s-a lovit de zid la o lovitură liberă. N-a mai riscat nimeni, remiza a fost acceptată și de jucători, și de antrenori.

Ce-a spus Andone după meci:

  • "Niciodată nu pot să fiu mulțumit cu o remiză, dar a fost un scor real cu CFR Cluj. Am cedat centrul terenului, am făcut multe erori, însă sunt chestii care se-ntâmplă în fotbal. Adversarul nu ne-a împins totuși să ne sufoce"
  • "Cei de pe bancă trebuie să înceapă să se ridice la nivelul titularilor. Tragem linie după etapa a cincea, cu Steaua, dar e clar că mai avem nevoie de doi jucători"
  • "Șerban are nevoie de ritm de jocuri, până acum se prezintă foarte bine la toate testele"

"Am dominat, nu le-am lăsat adversarilor ocazii de a se apropia de poarta noastră, însă egalul e echitabil. Ne-am fi dorit ca după trei etape să fim pe zero în clasament, am pornit de la minus 6. Oricum, noi încercăm să prindem play-off-ul"
Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

"A fost o remiză echitabilă, un meci echilibrat. CFR Cluj e una dintre echipele bune ale campionatului"
Laurențiu Brănescu, portar Dinamo

"Dinamo e echipă de play-off, pentru toate formațiile din Liga 1 e greu să câștige în Gruia. N-am mai pierdut acasă de anul trecut"
Mario Camora, fundaș CFR Cluj

7meciuri fără succes a strâns Dinamo în Liga 1 contra CFR-ului de la ultima victorie, în Gruia, în aprilie 2013. Au fost trei remize și 4 eșecuri

2remize albe s-au înregistrat în istoria directă, pe lângă cea de aseară mai fiind una în 1972, pe 12 martie, în Ștefan cel Mare

2,95a fost media de goluri în primele 3 runde ale Ligii 1, care au produs doar două remize: Pandurii - Astra (0-0) și CFR - Dinamo (0-0)

5partide are Miriuță ca antrenor împotriva echipei sale de suflet, fiind neînvins: două victorii, trei remize

Inbox

  • Titular în ultimul sezon, eroul CFR-ului în finala Cupei României, câștigată în dauna roș-albilor, pe 17 mai, Traian Marc a fost doar rezervă aseară. A fost o decizie tehnică a lui Miriuță de a-l menține pe goal-keeper pe bancă.
  • Dinamoviștii au avut aseară o mie de suporteri în tribună, beneficiind și de sprijinul "ultrașilor" de la U Cluj.
  • Ionuț Șerban s-a accidentat în minutul 38, lovindu-se după unul dintre duelurile serii cu Jakolis. După ce-a primit îngrijiri, a putut continua, alegându-se doar cu o sperietură.

cfr dinamo 0 0

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
dora
dora  •  09 August 2016, 11:58

Note cam mari pentru o partidă destul de slabă.

zecs93
zecs93  •  09 August 2016, 11:10
Postat de dinamo_fan pe 09 August 2016, 09:05

Romera a jucat de 4...dar voi va pricepeti la fotbal, poate in alta viata.

da serban de cat a jucat ?? acest anti-talent care ne omoara de nervi !!! Erai mare fan al lui, sa dovedit ca e o epava esuata, eu l-as da afara pentru ca strica fazele echipei si jucam in 9 oameni de camp tot meciu !!! ieri a stricat cel putin 5 faze de joc, plus ca si-a batut joc la pasa aia sclipitoare a lui palic !!!

castaway
castaway  •  09 August 2016, 10:03

Gazetarul gazetei,...cred ca sa uitat la alt meci. Cu exceptia inceputului de meci ,cand partida a fost echilibrata, Dinamo nu prea a miscat in fata CFR-ului.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close