FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

VIDEO Cît costă un fotbalist de nota 10 » Echipa cu cel mai frumos fotbal în Liga 1 a găsit şi vîrful cu cele mai frumoase goluri

Articol de , - Publicat miercuri, 22 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 august 2012 20:08

Karim Boutadjine, un produs de lux adus superieftin: 200 de euro biletele de avion, 45.000 de euro către impresari, 4.000 de euro salariu lunar


Golurile de poveste din partida cu Oţelul (3-2), ce au menţinut Pandurii pe locul 1, l-au pus pe Karim Boutadjine pe harta fotbalului. Vîrful de 23 de ani a luat nota 10 de la Gazeta Sporturilor pentru 29 de minute fantastice, cu două goluri demne de finala Champions League. Primul, "arc de cerc" la vinclu, al doilea, în prelungiri, gol al victoriei, a înţepat mingea elegant, peste portar.

Pe lîngă laudele primite, pe lîngă modestia fotbalistului, "nu sînt capodopere, nu sînt opere de artă, ci doar două goluri ce au ajutat echipa", povestea sosirii lui Boutadjine în România este cea a flerului, a ochiului de antrenor, a riscului minim. E diferenţa între succes şi aşteptare.

Refuzat de 5 echipe
Atacantul a fost adus în România de către fostul internaţional Lucian Marinescu, acum agent FIFA, la recomandarea lui Dan Marinache, scouter free lancer. "A fost recomandat la cinci echipe importante din Liga 1, dar nimeni n-a vrut să-l vadă în probe!", au declarat ieri apropiaţii jucătorului. Motive, oarecum hilare: 1. Fotbalistul nu avea nici un DVD de prezentare. 2. Oficialii respectivi nu au vrut să rişte între 150 şi 200 de euro ca să-l aducă în probe pe francezul de origine algeriană.

Au riscat cei de la Pandurii. Marinescu l-a adus şi pe Alex Maxim, foarte apreciat la Pandurii, i l-a recomandat lui Petre Grigoraş, tehnicianul l-a văzut la cîteva antrenamente şi a cerut achiziţionarea lui.

Pe bani foarte puţini
"A fost dragoste la prima vedere. Cred că e antrenorul meu de vis, aşa-i spun, ştie ce să facă pentru ca eu să fiu eficient", a declarat Karim. Acesta a fost sezonul trecut în lotul lărgit al lui Evian (prima ligă franceză), dar a evoluat numai pentru echipa secundă. A devenit în vară liber de contract, iar Pandurii au plătit 5.000 de euro către agenţii fotbalistului, urmînd ca pînă la începutul lui 2013 să mai dea 40.000 de euro pentru el. Salariul nu e nici prea mare, nici prea mic, depinde din ce unghi se priveşte: 4.000 de euro pe lună.

"Golurile lui Karim sînt capodopere, cum nu prea am mai văzut în Liga 1 de multă vreme. Primul gol e Leonardo da Vinci, iar cel de-al doilea e Michelangelo"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

"Îmi plac fotbaliştii care au şi fantezie, şi viteză. Idolul meu va rămîne mereu marele Diego Armando Maradona. A fost de-a dreptul fantastic! Îmi mai place şi de Robben, sper să pot arăta curînd că sînt în genul lui"
Karim Boutadjine, atacant Pandurii

"Munca, forţa grupului, fiecare jucător ce se pune în slujba echipei, acestea sînt atuurile pentru care Pandurii este pe locul 1. Dacă vom respecta munca noastră ca şi pînă acum, putem rămîne în fruntea clasamentului"
Karim Boutadjine, atacant Pandurii

5 meciuri a jucat Boutadjine sezonul trecut la echipa secundă a lui Evian, dintre care 3 titular, reuşind un gol

3 goluri a marcat francezul în 133 de minute pe care le-a jucat în acest sezon pentru Pandurii, în 4 partide

A costat 50.000 de euro!
Karim Boutadjine (23 de ani) a venit în această vară la Pandurii din postura de fotbalist liber de contract, iar gorjenii au achitat pentru el doar un comision de 50.000 de euro către impresari. Mijlocaşul ofensiv a evoluat ultima oară la formaţia secundă a lui Evian, unde sezonul trecut a bifat doar 5 meciuri, din care 3 ca titular, şi a reuşit un gol.

Îi rupea mîinile portarului
Cînd juca la formaţia secundă a lui Evian, Boutadjine era bun prieten cu unul dintre portarii de rezervă ai echipei, Westber, cu care rămînea la antrenamente după şedinţele oficiale de pregătire. "Îi trăgeam la poartă cîteva zeci de minute, pînă îi dădeam mîinile peste cap! Ne ajuta pe amîndoi", s-a amuzat atacantul. Acum, la Pandurii, s-a împrietenit cu ivorianul Viera, căpitanul echipei, şi el vorbitor de franceză.

Coleg cu Boudjemaa
Boutadjine a jucat, aproape un an, cu Boudjemaa, fotbalistul Petrolului, la Alfortville, echipa armenilor din Paris. Amîndoi au fost observaţi de Dan Marinache, care l-a recomandat şi pe Damien "găzarilor". Ambii au venit după ce-au jucat în ligile inferioare din Hexagon, ambii impresionează în România.

A venit cu 7 "kile" în plus!
Francezul a ajuns la Pandurii în al doilea cantonament al formaţiei, la începutul lunii iulie. Între timp, Boutadjine a dat jos 7 kilograme! Era supraponderal pentru cei 1,78 metri ai săi, nu le convenea nici lui, nici gorjenilor. "E profesionist, a ştiut că trebuie să slăbească şi a ţinut regim", a declarat Grig.

Secretul execuţiilor
Atacantul a dezvăluit ieri că golurile sale din meciul cu Galaţiul nu sînt întîmplătoare: "Exersez şuturile din unghi, fie la colţul lung, fie la colţul scurt. Insist pe astfel de execuţii. Dar nu mă comparaţi cu Zidane, vă rog, Zinedine a fost un gigant! Eu sînt doar un muritor pe lîngă el". A mai marcat un gol, în prima etapă, cu U Cluj (6-2), similar cu primul de luni seară, execuţie la vinclu, la colţul lung.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  22 August 2012, 10:46

Bravo lui! E surprinzator cum de asemenea jucatori nu au loc nici la echipele secunde ale unor cluburi modeste din Europa de Vest si la noi joaca atat de bine. Ori e campionatul nostru atat de slab, ori se mai inseala si altii. Boutadijine, Hamza sunt fotbalisti buni si ieftini. Ar trebui si ai nostri sa ia aminte, sa joace mai bine si sa aiba pretentii mai mici.

s0ny18
s0ny18  •  22 August 2012, 03:53

Imi place de el ca este modest insa hai sa nu facem un super jucator doar ca a marcat 2 goluri frumoase. El trebuie sa confirme nimeni nu cumpara un jucator care 90 min nu face nimic dar are 1 sau 2 executii senzationale. Credeti ca cei de la Evian il lasau sa plece daca era un super talent? Oricum jucatorii francezi sunt cei mai buni din europa insa noi ne-am aruncat cate portugalia ca taranii cand francezii produc in fiecare mii de jucatori care nu au loc in franta insa pt campionatele slabe ca al nostru sunt foarte buni. Acolo jucatorii care vad ca nu prind nationala mare a frantei isi amintesc ca au cate o ruda prin Algeria Egipt Tunisa sau alte tari si joaca pt nationala respectiva.

mariusik84
mariusik84  •  22 August 2012, 02:20

Omul asta nici macar nu e cotat pe Transfermarkt :)))....este incredibil.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează