FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA 3-1

VIDEO Comă profundă » Pasa proastă a Stelei din ultima vreme a atins punctul culminant: eşec şi cu Pandurii, 1-3

Tănase e un căpitan lipsit de idei cu care să-și trezească echipa
Tănase e un căpitan lipsit de idei cu care să-și trezească echipa

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 martie 2015 23:38

Iordănescu cel tînăr a arătat că ştie meserie, elevii lui au avut atingeri de clasă, roş-albaştrii fiind ridiculizaţi şi pierduţi prin iarbă.

Confruntarea dintre Steaua - FCSB şi Steaua Provinciei, cum a mai fost denumită Pandurii, a fost intensă, aseară. Un duel între fotbalişti de calitate mai înfometaţi de a ieşi în evidenţă, cei ai lui Iordănescu junior, şi cei care par ori plafonaţi, ori sătui de performanţe.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După ce s-a erodat în războaie cu Armata, cu conducători încătuşaţi, Steaua tinde să piardă şi controlul pe care-l avea pe terenul de fotbal. La Tîrgu-Jiu s-a mai demonstrat încă o dată, cel puţin în 2015, că roş-albaştrii nu mai sperie Liga 1.

Şi-au ajuns să fie dominaţi sau conduşi pe tabelă, iar scuza gazonului, ca pe tăpşanul "Extensiv", este acum exclusă.

Hazard
Probabil, şi steliştii, şi Gâlcă s-au săturat să li se aducă aminte de absenţa lui Sînmărtean şi de lipsa unui cap limpede care să conducă un atac care, aseară, în prima repriză, a fost frumos, dar a lipsit cu desăvîrşire.

Doar acţiuni ofensive oferite de hazard. Filip (3) a încercat un şut-centrare-întîmplare, iar balonul a căzut pe transversală. Cordoş (12) şi-a adus aminte că Ţucudean a fost cîndva la Dinamo, a trimis neglijent către buturile proprii, însă Gliwa a fost la post. Polonezul a fost testat, apoi, şi de Popa, şi de Chipciu, însă nu e vreun amărăştean.

El e Mihai Roman
Exceptînd momentele de precipitare şcolărească, Pandurii poate arăta un fotbal savuros. Iar pericolul vine din orice zonă. Mai ales cînd prea mulţi stelişti sînt prea siguri pe titlul 26.

Faza golului 1 a demonstrat atitudinea celor două echipe: Nistor l-a "deschis" pe Pintilii, acceleraţie a ex-stelistului, Prepeliţă s-a oprit refuzînd cursa, Papp n-a mai putut bloca, iar pasa curată l-a găsit pe Roman, scăpat de lîngă un Varela prea lent şi prea sigur pe el.

Iar Mihai, atacantul de 22 de ani vînat de Steaua în iarnă, le-a transmis oficialilor din Ghencea de ce ar fi trebuit să forţeze transferul lui. Nu degeaba tatăl lui Edward, Puiu Iordănescu, spunea despre el că "este pariul cîştigat pentru viitorul atac al "tricolorilor"".

Goluri-spectacol
Simţind că le fuge iarba de sub picioare, steliştii s-au avîntat spre poarta lui Gliwa. Tentative eşuate. Iar Guilherme a calculat greşit, Shalaj (57) a scăpat de el şi l-a executat pe Arlauskis ieşit spre nicăieri.

Adevărate momente de fotbal-spectacol pentru nişte panduri dezinvolţi, Guilherme reparîndu-şi cu greu din greşeală, după ce l-a blocat pe Răduţ (65). Teama ridicolului i-a trezit pe roş-albaştri, iar Iancu (68) a fost lunetistul precis.

Roman a continuat raidurile ofensive şi, chiar dacă s-a mai împiedicat, a fost un pericol permanent. Iar Steaua a continuat să aştepte hazardul.

Gazeta ca inspiraţie
Pînă cînd Bourceanu a greşit cum nu greşea acum ceva vreme, iar Nistor, care aseară a băut apă Evian vie, a interceptat şi l-a forţat pe Tamaş să-l faulteze.

"Grăsulinho" Eric a înscris de la punctul cu var pentru un scor conform cu realitatea. Steaua s-a împiedicat iar, tinde să devină ceva banal. Iar Edward Iordănescu a arătat că este antrenor, nu doar fiul selecţionerului, trecînd cu brio un examen de treaptă.

Pandurii lui au vorbit pe teren, aşa cum aştepta tehnicianul cînd le-a lipit în vestiar prima pagină din Gazeta toamnei, de la 0-6 în Ghencea.

655259-pandurii-steaua-3-1.jpg

INBOX:
- Costel Gâlcă a decis să ia la Tg. Jiu 20 de jucători, dar doi dintre ei au rămas în afara lotului. Ghinioniştii au fost Nicuşor Stanciu şi Cornel Rîpă, cei doi fiind trimişi în tribună, alături de şoferul echipei şi de analistul video al roş-albaştrilor.
- Edward Iordănescu a fost nervos pe toată durata meciului faţă de deciziile luate de Sebastian Colţescu. Gorjenii au solicitat penalty în minutul 22, la intrarea lui Varela asupra lui Roman II, dar arbitrul a procedat corect, lăsînd jocul să continue.
- După ce Shalaj a marcat pentru 2-0, Varela şi Guilherme au gesticulat nervos către Arlauskis, înjurîndu-l pe portarul lituanian pentru ieşirea greşită din poartă.
- Căpitanul gorjenilor, Paul Anton, a bifat aseară meciul 100 în Liga 1. Acesta a debutat pe prima scenă pe 1 august 2009, în partida Poli Timişoara - Gloria Bistriţa, 1-0.
- Stadionul din Tg. Jiu s-a umplut din nou după 2 ani şi jumătate de pauză. Cele 8.500 de bilete scoase la vînzare de oficialii echipei s-au vîndut în primele două zile.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
cainelup
cainelup  •  16 Martie 2015, 14:26
Postat de dincolodenori pe 16 Martie 2015, 12:48

Corect comentariul tau ,in citeva cvinte ai dat esenta ,,un amendament ,jucatorii scosi din forma este exclusiv treaba de antrenorat.La faza golului trei ,Bourceanu da o pasa exact la adversar in 25m de poarta central,,,,acest jcator se plingea ca este injurat si ca-i pare rau ca a revenit la Steaua .Cu asemenea prestatie nu va mai merge niciunde.

Cum poate fi corect un articol in care gazetarul Neica Nimeni, fie el chiar si stelist, cere demisia antrenorului ?! Tot articolul musteste de ideea ca lotul e brici, dar de vina e Galca.Foarte profesional !!! Ca sa nu mai vorbim de prostia aia cu "Steaua Provinciei, cum a mai fost denumită Pandurii". Pfffffffffff.......pai daca, compari o echipa cu steaua, n-o poti face decat ca sa o jignesti.

encipi
encipi  •  16 Martie 2015, 14:15

Bourceanuleeeeee cum era aia cu "Steaua mi-a facut mai mult rau de cand m-am intors" ?! Rahiticule, cum sa dai pasa direct la adversar?? Cu ce naiba e Steaua vinovata ca tu te gandesti numai la bani si ai uitat sa pasezi si sa centrezi?

valiza.epo
valiza.epo  •  16 Martie 2015, 13:05

Rabdare. Pana la punctul culminant mai este. Fiti optimisti: se poate si mai rau!!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează