FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Conexiunea nebănuită dintre Djakaridja Kone, Jorge Mendes și un scouter român: „Am vorbit cu el fără să-mi dau seama cine e”

Legătura nebănuită dintre Djakaridja Kone, Jorge Mendes și scouterul Gabriel Glăvan
Legătura nebănuită dintre Djakaridja Kone, Jorge Mendes și scouterul Gabriel Glăvan

Articol de GSP - Publicat joi, 04 martie 2021 14:04 / Actualizat joi, 04 martie 2021 19:27

Invitat recent la GSP Live, Gabriel Glăvan (32 de ani), directorul departamentului de scouting de la FC Voluntari, a povestit cum a fost la un pas să înnoade o colaborare cu celebrul impresar portughez Jorge Mendes, nimeni altul decât agentul lui Cristiano Ronaldo.

Un nume mai puțin cunoscut în fotbalul românesc, Gabriel Glăvan este cel care, într-o postare publicată pe TikTok la începutul acestui an, a dezvăluit că l-a propus pe Robert Lewandowski la Dinamo. Se întâmpla în 2009, când starul polonez evolua în țara natală, la Lech Poznan. În studioul GSP Live, Glăvan a mai povestit și alte propuneri îndrăznețe pe care le-a făcut cluburilor din prima ligă.

Apel cu Jorge Mendes

Tot în 2009, Gabriel Glăvan l-a recomandat la Dinamo pe burkinabezul Djakaridja Kone. Dacă în cazul lui Lewandowski nu a avut sorți de izbândă, „câinii” l-au acontat atunci pe Kone, cel care avea să petreacă 3 ani în Ștefan cel Mare. 

VIDEO Conexiunea nebănuită dintre Djakaridja Kone, Jorge Mendes și un scouter român: „Am vorbit cu el fără să-mi dau seama cine e”
Djakaridja Kone a fost omul meciului la finala Cupei din 2012, Dinamo - Rapid 1-0


Prin intermediul lui „DjaDja”, orizonturile lui Glăvan s-au deschis și mai mult către fotbalul internațional. Așa a ajuns să discute la telefon cu celebrul Jorge Mendes, omul care impresariază nume uriașe din Europa. Acesta a relatat la GSP Live cum a trecut pe lângă o oportunitate profesională rară. 

VIDEO Gabriel Glăvan povestește cum a ratat oportunitatea de a lucra cu Jorge Mendes

„Djakaridja Kone s-a apucat de impresariat prin Coasta de Fildeș. Eu am ținut legătura cu el. După ce s-a dus la Evian, el a vrut să mă ajute foarte mult. Datorită lui, l-am cunoscut pe antrenorul său de la naționala Burkinei Faso, Paulo Duarte, poreclit «Mourinho al Africii». A venit în România să-l vadă cum joacă. Paulo Duarte a fost, alături de Villas Boas, secundul lui Mourinho la Porto. 

În momentul în care vorbeam cu el, i-am spus că vreau să lucrez la un club. Mi-a spus că-mi dă numărul agentului său și poate găsesc o colaborare. Mi-a dat telefonul lui și scria «Jorge M». Mă gândeam...cine o fi «Jorge M»? Am vorbit cu el. «Salut, Gabriel! Am auzit lucruri bune despre tine. Vrei să colaborăm, că nu avem pe zona Europei?». Eu nu voiam să lucrez cu vreun impresar, voiam să lucrez la un club. 

După, m-am interesat și era vorba despre Jorge Mendes. Am vorbit la telefon cu el fără să-mi dau seama cine e! Ce oportunitate am putut să am! Dar nu regret, consider că drumul meu este să mă dezvolt în continuare la un club de fotbal”, a povestit Gabriel Glăvan, la emisiunea GSP Live. 

În prezent la FC Voluntari, Gabriel Glăvan a mai activat pe postul de scouter la echipe precum Oțelul Galați, CS Universitatea Craiova sau Rapid. Pe vremea când era la Oțelul, Glăvan a fost cel care l-a propus clubului pe Jugurtha Hamroun. Algerianul avea să joace ulterior și pentru FCSB.

Jorge Mendes, relații excelente cu Real Madrid și Juventus

Portughezul Jorge Mendes, unul dintre cei mai puternici impresari din lumea fotbalului, are sub contract jucători importanți din Europa, precum Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Radamel Falcao sau Angel Di Maria. 

Colaborarea plină de succes dintre impresarul portughez și Real Madrid, cel mai galonat club la nivel internațional, a început în 2007, odată cu transferul fundașului central Pepe. Real Madrid achita 30 de milioane de euro către Porto în schimbul stoperului. De atunci, Mendes a continuat să își mărească influența în cadrul clubului spaniol, aducând din 2007 până în prezent alți 7 fotbaliști la Real Madrid, plus un antrenor (Jose Mourinho).

VIDEO Conexiunea nebănuită dintre Djakaridja Kone, Jorge Mendes și un scouter român: „Am vorbit cu el fără să-mi dau seama cine e”
Jorge Mendes


Cel mai important nume reprezentat de impresarul portughez este Cristiano Ronaldo, atacantul lusitan sosit la Real Madrid în 2009, în schimbul a 94 de milioane de euro. Mendes i-a mai adus la Real Madrid pe Ezequiel Garay, Angel Di Maria, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Fabinho și James Rodriguez, însă, pe rând, clienții acestuia au părăsit clubul. 

Jorge Mendes are o colaborare prodigioasă și cu Juventus. Cele mai importante mutări pe această axă sunt reprezentate de fotbaliști portughezi. Cristiano Ronaldo a fost adus din curtea lui Real Madrid, iar Joao Cancelo de la Valencia.

VIDEO Emisiunea integrală cu Gabriel Glăvan

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Situație critică la Panathinaikos » Jucătorii au mers la patron să-l demită pe Boloni!

A marcat după un an și se gândește la naționala de tineret: „Sunt o speranță, dar trebuie să demonstrez”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează