INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

EXCLUSIV Situație critică la Panathinaikos » Jucătorii au mers la patron să-l demită pe Boloni!

Ladislau Boloni (67 de ani)
Ladislau Boloni (67 de ani)

Articol de - Publicat joi, 04 martie 2021 12:07 / Actualizat joi, 04 martie 2021 12:30

Surse ale Gazetei Sporturilor din Grecia susțin că mai mulți fotbaliști cu greutate din vestiarul lui Panathinaikos i-ar fi cerut patronului Giannis Alafouzos (63 de ani) să-l demită pe Loți Boloni (67 de ani). Are trei înfrângeri și un egal în ultimele patru meciuri pe banca echipei din capitala Greciei.

Acest 2021 nu a pornit deloc bine pentru antrenorii noștri din străinătate. Din contră. Foarte rău! În 18 zile, trei tehnicieni importanți au părăsit cluburile, concediați. Primul a fost Răzvan Lucescu. Al-Hilal i-a reziliat contractul pe 14 februarie (pe 17 a împlinit 52 de ani), după o stagiune și jumătate. Al doilea, Dan Petrescu, pe 23 februarie. 45 de zile a fost la Kayserispor. 

Iar acum, pe 4 martie, chiar când urma să sărbătorească 50 de ani, Marius Șumudică, afară de la Rizespor după nici 40 de zile. Ultimele trei săptămâni au fost de coșmar. Iar Laszlo Bölöni trece și el prin clipe grele la Panathinaikos. Foarte grele.

Ladislau Boloni, demis de la Gent după 25 de zile

Un sezon cum Loți nu a mai trăit. Pe 20 august, a semnat cu Gent, dar nimic nu a mers la clubul flamand. Jucătorii s-au plâns la conducere, iar antrenorul a fost demis pe 14 septembrie, după numai trei etape: 0-1 cu Antwerp, 1-0 cu Mechelen și 1-2 cu Eupen. 25 de zile a stat pe banca albaștrilor. O lună mai târziu, a acceptat o altă provocare. Pe 19 octombrie, a fost prezentat oficial la Panathinaikos, și el aflat într-o situație dificilă. Fără joc, fără rezultate, fără titlu de un deceniu și fără trofeu din 2014!

Seria pozitivă urmată de seria negativă

După o toamnă în care a pus bazele noii echipe, antrenorul care va împlini 68 de ani pe 11 martie a demarat 2021 în forță. O serie pozitivă de nouă meciuri (șapte victorii, două egaluri), șapte confruntări fără gol primit, între 3 ianuarie și 14 februarie (ultima întâlnire, 2-1 în fața campioanei Olympiakos), iar verzii avansaseră spre zona cupelor europene, apropiindu-se chiar de locul secund.

Ceea ce a urmat a fost șocant. Nu a mai bătut pe nimeni patru partide consecutive. A pierdut de trei ori, la fel ca în trei luni și jumătate! 0-1 cu Panaitolikos și 1-1 cu AEK în campionat, completate de un „dublu” 1-2 tur-retur în fața Gianninei, în „sferturile” Cupei Greciei. Unica șansă la un trofeu în acest sezon s-a spulberat.

Ladislau Boloni: „Ce criză? Doar coronavirusul poate declanșa o criză”

Înfrângerea de miercuri, acasă, cu două goluri încasate în primele nouă minute, a aprins și mai rău spiritele la Pana. Imediat după joc, reporterul de la Cosmote TV l-a întrebat de criză. „Ce criză? Doar coronavirusul poate declanșa o criză!”, a răspuns el supărat, recunoscând că ”nimic nu a mers. Când o echipă ia două lovituri în cap atât de repede își revine cu dificultate. Trebuie să admitem problemele formației noastre. În asemenea clipe, e mai bine să nu vorbesc. Mă opresc aici”. Și a plecat.

Tasos Chatzigiovanis, unul dintre fotbaliștii cu influență în vestiar, a fost foarte vehement la interviul de la sfârșitul întâlnirii: „Ce a funcționat rău? Nu avem ocazii, nu suntem eficienți. Suntem foarte triști, nu știu ce să mai zic. Obiectivul nostru a fost să jucăm finala Cupei. E o perioadă dură, muncim din greu, dar nu arătăm bine. Trebuie să se schimbe ceva. Așa nu mai putem continua”.

22 de meciuriare Laszlo Bölöni pe banca lui Panathinaikos

„Vestiarul nu-l mai vrea” pe Ladislau Boloni

Situația e extrem de tensionată la club și la echipă. Toți sunt furioși, patronul Giannis Alafouzos, fanii și jucătorii. Sursele Gazetei din Grecia susțin că mai mulți verzi, cu o voce puternică în lot, ar fi fost la proprietar și i-ar fi cerut să-l demită pe Bölöni, plângându-se de tactica sa defensivă și de ședințele de pregătire extenuante: „Vestiarul nu-l mai vrea”. Printre cei care au pierdut primul „11” în ultima perioadă sunt italianul Macheda (ex-Man. United), spaniolul Carlitos și chiar Chatzigiovanis. Și nu se știe dacă antrenorul va mai prinde pe bancă următoarea confruntare din Super Liga Greciei: sâmbătă, tot cu Giannina, în deplasare.

12 victorii4 egaluri și 6 înfrângeri are Ladislau Boloni la verzi

Presa din Grecia: „Cu acest stil, nu poți merge mai departe în 2021”

După acest eșec, editorialistul elen Nikos Athanasiou l-a criticat extrem de dur pe tehnician, într-un material cu titlul „Anti-fotbalul lui Bölöni a condamnat-o pe Panathinaikos”. „Răul se apropia. Era vizibil de departe. Fotbalul nu înseamnă doar rezultate, mai ales când imaginea de pe gazon e înfiorătoare”, a început jurnalistul de la Gazzetta.gr. Acesta l-a lăudat pe Loți pentru succesul tactic reușit la 2-1 cu Olympiakos, dar crede că „Panathinaikos are acum mentalitatea unei echipe mici care înscrie un gol și apoi nu face decât să se apere aglomerat” și avertizează: „Fără o creștere în joc, viitorul arată negru și nu va prinde cupele europene. Cu Giannina, a fost tragic”.

Athanasiou nu s-a oprit: „Cu Bölöni, Panathinaikos nu poate juca fotbal, pentru că nu este interesată de joc. Doar cu acest stil, am spus-o de o sută de ori, nu poți merge mai departe în 2021. Poate doar în urmă cu 30 de ani se putea...”. Concluzia lui: „Să mă iertați, dar nu poți arunca la gunoi un lot întreg dacă un antrenor modern, cu experiență și performanțe, nu merge la echipă”. Sugerând că Alafouzos nu ar avea decât o soluție. Să se despartă de tehnician.

27-16este golaverajul atenienilor de când Loți e pe bancă

VIDEO. Ladislau Boloni: „Sper să mă întorc în România, am avut deja două discuții!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Rizespor s-a despărțit de Marius Șumudică de ziua lui de naștere: „Am Zona Zoster din cauza stresului” » Cine îl va înlocui pe tehnicianul român

Șicane pe twitter! Cum i-a răspuns Puyol unui fotbalist al Sevillei care luase în râs Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
balaur
balaur  •  05 Martie 2021, 09:41
Postat de dubluv pe 04 Martie 2021, 21:34

fotbalisti am mai avut de-a lungul timpului, insa antrenori doar unul: Stefan Covaci.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  04 Martie 2021, 21:34

fotbalisti am mai avut de-a lungul timpului, insa antrenori doar unul: Stefan Covaci.

dobrin
dobrin  •  04 Martie 2021, 18:46
Postat de brancusi pe 04 Martie 2021, 13:23

Bine punctat,Retelene,asa ceva intalnesti doar in Balcani si la camile.

Problema e si la Boloni, trebuie sa stii sa lucrezi cu oamenii, iar el are un caracter dificil. Si cand era la nationala nu stiu ce nu i-a convenit si ne-a lasat pe mana lui Hagi. Daca strangea si el din dinti vreo cateva luni si ne antrena la un mondial, poate altfel ii era cariera de antrenor, nu mai ajungea bataia de joc a grecilor si belgienilor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează