FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 1-3

VIDEO Daniel Pancu, inima Giuleştiului » Rapidistul a bifat o performanţă istorică prin golul contra Stelei

Articol de , - Publicat duminica, 27 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 12:14

Rapid - Steaua, 1-3, a reprezentat pentru Daniel Pancu unul dintre ultimele derbyuri împotriva roş-albaştrilor, pe Giuleşti. Jucătorul Rapidului a marcat şi a bifat cîteva statistici interesante.

Simbolul Rapidului a înscris ieri al 70-lea gol în Liga 1, fiind al 5-lea împotriva Stelei, care a devenit una dintre victimele sale preferate, alături de UMT Timişoara şi Oţelul.

Echipa din Ghencea i-a marcat cariera încă de la început. Pancu a debutat în Liga 1 pe 13 august 1995, într-un meci Poli Iaşi - Steaua, cîştigat de bucureşteni, 1-2.

A strîns de atunci 12 sezoane în Liga 1, 234 de meciuri şi 30 de echipe împotriva cărora a marcat. În prezent este veteranul Ligii 1, la aproape 37 de ani ai săi, fiind urmat de Mugurel Buga şi Ousmane N'Doye.

Pe 26 august 1995 marca primul său gol în Liga 1, într-o victorie a echipei sale, Poli Iaşi, scor 2-1 împotriva lui Inter Sibiu. Pentru Rapid a punctat prima oară în 23 noiembrie 1996, într-o înfrîngere a giuleştenilor, 1-3 cu Universitatea Craiova.

La un pas de a juca pentru rival
La 3 zile după ce a reuşit eventul, în mai 1996, Steaua a participat alături de Dinamo, FC Braşov şi Universitatea Craiova la un patrulater, jocurile contînd pentru Cupa Ligii.

A fost un prilej pentru tehnicienii de la acea vreme, Dumitru Dumitriu şi Mihai Stoichiţă, să testeze jucători.  Pancu, care pe atunci avea doar 18 ani, a îmbrăcat tricoul Stelei şi a evoluat ca mijlocaş în meciurile cu FC Braşov (1-1) şi cu Dinamo (0-0), însă nu a fost oprit.

La cîteva luni distanţă, în octombrie 1996, Dumitru Dumitriu a explicat de ce nu l-a păstrat: "Şi pentru Pancu e o discuţie, dar nu e încă format, e un fotbalist care nu poate veni cu un aport imediat şi substanţial.

Deci nu cred că e o soluţie. Îl avem pe Adi Ilie pînă pleacă, apoi cred că acest Dennis Şerban să îşi intre în mînă şi să devină un conducător de joc".

N-a mai fost talismanul echipe
Pînă aseară, de fiecare dată cînd Pancu a înscris în poarta Stelei, echipa sa a cîştigat la 0. S-a întîmplat de trei ori: o dată în Giuleşti, 3-0, în 2001, şi de două ori în Ghencea: 2-0, în 2006, şi 1-0, în 2011.

TOP 3 cei mai buni marcatori ai Rapidului în faţa Stelei
Graţie reuşitei de aseară Daniel Pancu a intrat într-un top select al jucătorilor care au reuşit cele mai multe goluri contra Stelei. Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Cu cele 5 reuşite este pe locul 3 alături de Ştefan Filotti. Pe doi este Alexandru Neagu cu 6, în timp ce lider este Ion Ionescu, cu 9 goluri.

Dintre toţi jucătorii activi, doar Mugurel Buga a înscris de mai multe ori în Liga 1 decît Pancu. Atacantul Braşovului a punctat de 83 de ori.

Cu 201 meciuri jucate în tricoul "giuleştenilor", Daniel Pancu l-a egalat pe un alt mare jucător din istoria "vişiniilor", Fănel Tîră. Ambii ocupă locul 20 în topul prezenţelor "all-time" pentru Rapid, top condus de Nicolae Stanciu.

627887-pancu-statistica.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
supereduardo10
supereduardo10  •  28 Iulie 2014, 02:32
Postat de ipocritul pe 27 Iulie 2014, 14:05

Si tu crezi ca mereu va juca Filip fundas central ? Tu si fotbalul , baba si mitraliera. E de mirare , daca zici si de dinamo si cfr.... dinamo:)))

aprarea ca aprarea da nici restu nu au facut nimic niste gloabe..noroc cu Bornescu Lung si Chipciu,,,,Tanase ala e imaginea FCParnaia zici ca e facut pentru echipa asta, mijlocu e praf atacul zob au nevoie de 10 ocazii pentru un gol, apararea e buna numai cu oamenii d ebaza...concluzie anul asta by by UCL si campionat

supereduardo10
supereduardo10  •  28 Iulie 2014, 02:28
Postat de costacurta pe 27 Iulie 2014, 17:43

Pancu a fost un jucator asa si asa, nicidecum bun. Faptul ca a marcat impotriva Stelei nu il face mare jucator, statisticile astea de doi lei nici atat, Numarati trofee si campionate si vedeti unde sunt adevaratele recorduri.

auzi mahh retardddule ce jucator asa si asa aveti voi mahh ca joaca toti la coada camilei d emari ce sunt...Pancu este un geniu ca atare si-a batut joc de jumte de echipa asa batran cum este,...vai d ecapul vostru habar nu aveti de fotbal si aplaudaty pentru FCParnaia

costacurta
costacurta  •  27 Iulie 2014, 17:43

Pancu a fost un jucator asa si asa, nicidecum bun. Faptul ca a marcat impotriva Stelei nu il face mare jucator, statisticile astea de doi lei nici atat, Numarati trofee si campionate si vedeti unde sunt adevaratele recorduri.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează