FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSU CRAIOVA 1-2

VIDEO Din Arcă, Titanic » Fără obiectiv, CS U Craiova a înecat speranțele Giuleștiului, 2-1

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2015 00:00

Mateiu şi Rocha au punctat într-o partidă dominată de gazde, care deschiseseră scorul prin Niculae. Dacă CFR îşi ia înapoi punctele, elevii lui Bergodi sînt la 5 puncte de salvare.

Ce început mai coerent pentru agitația giuleșteană decît o furtună aproape biblică, cu grindină și litri întregi ce au spălat traversele de lîngă stadion? Cînd meciul ce se vrea colac atrage potopul, iar cerul se desface ca o vișină coaptă, mixul de străini al gazdelor se-mparte în grupuri ori perechi, precum pe Arcă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Sînt titulari frații Oriol, patru cehi, doi fotbaliști aduși din Portugalia, Kikas și Rui Miguel. Iar Edu, lancea din prima alăturare, trage prima gură de aer după ploaie. Șut bun, din unghi. Pe lîngă!

Înțepătură de harpon

Însă rolul lui Noe îl are Daniel Niculae. Singurul român. Contraatac 2 contra 1, după o gafă Acka, șut frumos al căpitanului pe lîngă celălalt purtător de banderolă, Bălgrădean, și valuri, deocamdată doar la propriu, în tribune! Un 1-0 care înseamnă că, pînă la decizia zeului TAS, Rapidul are direcție bună, se-ndreaptă spre ponton.

Chiar înainte, Tîrnăcop încercase să "înțepe" vasul rapidist, însă lovitura a fost ratată, pe lîngă țintă, un harpon trimis tremurat de căpitanul Ahab de Bănie. Moby Dick din Giulești vrea în Divizia A.

Aproape de "dublă"

Se vede lumină în corabia lui Bergodi, Niculae mai-mai că ar ieși la provă, dar nu face 2-0 cu o ocazie mare. Oriol fundașul trage și el pe lîngă, ocazie ce liniștește fulgerele, Gecov, matelotul roșcovan, fusese și el aproape. Pînă la pauză.

Acalmia continuă și după întrerupere, cînd mingea se plimbă lent, de la jucător la jucător, precum o apă de ploaie ce spală, legănat, puntea. Deocamdată. Liniștea nu e doar înainte de furtună. Cîteodată și după!

Pancu, cu ghinion

Intră și veteranul, amiralul îmbătrînit Pancu, pentru ultima jumătate de oră. Să fie o decizie înțeleaptă? Ratează prima șansă mare a reprizei secunde, se întinde greoi după o minge care putea să pună la pace inimile ce bat în ritm alert. Se respiră greoi fiindcă e zăpușeală, Bawab nu e același din începutul turului.

Aproape să spui același lucru și despre Madson și Mateiu. Însă M&M's-urile de la mijlocul terenului anunță, mai întîi, revenirea, prin șutul primului. Apoi, fostul brașovean îl țintuiește pe Buchta după o intervenție ratată a lui Pancu. 1-1!

Retrogradarea e aproape

Și, cînd Titanicul încearcă să se îndrepte, vine nu aisbergul, ci roca. Rocha. Punctează din apropiere, îneacă speranțele vișinii pe lîngă Insulele Capului Verde, acolo unde Africa, Europa și Oceanul stau la povești.

Rapidul a pierdut meciul şi, probabil, menţinerea. Ultima şansă, capul lui Sapina, a fost respins miraculos de Bălgrădean. A aşteptat, după golul lui Niculae, salvarea. Totuși, ecluza nu a coborît, iar vasul s-a înclinat. Craiova a evitat a patra înfrîngere la rînd şi pleacă din Giuleşti cu o scîndură din punte. Amintire de trei puncte.

Galerie din "plecați"

Foștii jucători ai Rapidului au fost alături de trupa lui Bergodi la meciul de aseară. În tribune și-a făcut apariția Dan Alexa, actual antrenor al nou-promovatei ACS Poli, dar și Vladimir Bozovici. Muntenegreanul joacă la Mordovia Saransk, în prima ligă rusă, și se află în prezent pe locul 9, departe de grijile retrogradării.

Săpunaru, accidentat la încălzire

Giuleștenii au avut două modificări de ultimă oră ieri. Primul căzut a fost, sîmbătă seară, Meulens. S-a lovit la antrenament și, temîndu-se de o fractură, nu a jucat. Jucătorul din Curacao va face azi un RMN pentru a afla diagnosticul exact.

Apoi, la încălzire, s-a accidentat și Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului a luat totuși loc pe banca de rezerve, însă n-a putut fi văzut la lucru de Anghel Iordănescu, selecționer care-l are în vedere pentru meciul cu Irlanda de Nord, de pe 13 iunie.

Mîine se judecă

Rapidul depinde de judecata care va avea loc mîine: reprezentanții celor de la CFR Cluj ar urma să fie audiați la TAS în dosarul penalizării cu 24 de puncte. Cel mai probabil, decizia nu va fi luată tot atunci, urmînd ca Tribunalul de la Lausanne să decidă o dată ulterioară la care va fi anunțat deznodămîntul. Clujenii sînt la -24p în clasament din cauza neplății unor datorii de cîteva sute de mii de euro către cinci foști jucători.

"Cînd joci pe Giulești te motivezi singur! Aș juca aici în fiecare zi. Îmi pare rău pentru ce s-a întîmplat la final, nu era nevoie să se lase cu bătaie. Sper din tot sufletul ca Rapid să se salveze"
Alexandru Mateiu, mijlocaș CSU Craiova

"Veneam după trei înfrîngeri consecutive și chiar aveam nevoie de un rezultat bun. Și Rapid putea să mai înscrie atunci cînd se afla deja la conducerea partidei. Nu cred că mai puteam întoarce. Mi-ar părea rău pentru suporterii din Giulești să retrogradeze o astfel de echipă"
Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova

"Sîntem supărați că n-am reușit să scoatem nici măcar un egal. Atît timp cît mai există șanse matematice vom lupta. Eu sper pînă în ultima clipă că vom reuși să ne salvăm"
Cristi Săpunaru, fundaș Rapid

"E foarte greu, de 7 etape jucăm cu sabia deasupra capului. Contează foarte mult ce se va întîmpla în Gaz Metan - Chiajna. Nu vreau să mai vorbesc de jocuri de culise, dacă are cineva ce să judece, să o facă! Chiar dacă vom retrograda, eu am încredere în Moraru că nu va lăsa clubul să moară"
Cristian Săpunaru, fundaș Rapid

"După al doilea gol am căzut fizic și psihic. Craiova a jucat ca într-o finală de Champions League!"
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

250 de meciuriîn Liga 1 a bifat aseară Pancu, care a marcat 71 de goluri. A debutat în "A" pe 13 august 1995, în Poli Iași - Steaua 1-2

rapid csu 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  18 Mai 2015, 23:47

daca sumudica va face blat sau jucatorii astrei,asta s e va vedea foarte clar pe teren,cum s-a vazut blatul si cu petrolul ,o rusine de campionat,inca o data se dovedeste ca steaua joaca numai pe teren,cea mai curata echipa din lume !!!!!!!!!!! cate *** a pierdut,arbitri,si tot nu a facut blaturi,iar rapidistii la fel ca la acel final de sezon cu jiul ,isi doresc adversarii sa se dea la o parte sa ramana in liga 1 sau sa ia titlul,si sa nu uitam blatul cfr-rapid 1-0,numai ca steaua sa nu castige titlul,dar dumnezeu exista,si toti care vor raul stelei,se vor desfiinta,ve ti vedea ,urmeaza dinamo ! rapid ramane primae chipa comunista

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  18 Mai 2015, 18:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  18 Mai 2015, 17:59
Postat de cristi47.reload pe 18 Mai 2015, 15:17

Desfiintati-va

Rapidul sa se desfiinteze???!!!??? Hai bai baiatule vezi-ti de treaba ta de frustrat... se vede ca esti stelist. Nimeni (inafara de o mină de stelisti ca tine) nu vrea sa se desființeze echipa cu cea mai grandioasa istorie si traditie din Romania , echipa cu (îmi pare rău s-o spun) cei mai extraordinari (de departe) FANI din Romania... fani cum NU multe echipe din Europa au. Hai bah vedeti-va de treaba cu răutaîile astea de oameni mici si meschini. Nu mai spun ca voi nici nu ar fi trebuit sa fiți înființați (si nici nu v-ați fi inființat dacxa treburile mergeau pe făgașul normal în Romînia) pentru ca eu sînt un baiat "subțire" și bine crescut.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează