FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

VIDEO EXCLUSIV "Sunt braziliano-italiano-juvete" » Gustavo, unul dintre starurile lui U Craiova, a dezvăluit de ce n-ar spune nu "tricolorilor"

Foto: Cristi Preda +1   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2018 09:00

Gustavo este unul dintre oamenii necesari, esenţiali, pentru Universitatea Craiova, o garanţie în lupta pentru campionat şi Cupa României.

Brazilianul de 26 de ani a impresionat în acest sezon când a devenit unul dintre starurile adevărate ale Ligii 1 şi se prezintă prin intermediul Gazetei Sporturilor în faţa suporterilor olteni.

- Cum te simţi după aproape doi ani în Bănie?
- Mă simt foarte bine, am creat o relaţie foarte bună cu oraşul, cu oamenii, cu colegii de echipă. Sunt născut în Brazilia, la Sao Paulo, iar familia e stabilită lângă Napoli, la Cava di Trena. Am dublă cetăţenie. Sunt obişnuit cu atmosfera caldă, acum sunt un braziliano-italiano-juvete! (râde)

- Văd că vorbeşti foarte bine limba noastră.

- Fac cursuri de limba română, mi s-a oferit această posibilitate din partea clubului şi-am profitat de ocazie.

"Mi s-a spus să mă feresc de români şi România"

- Ce-ţi place cel mai mult la Craiova?
- Cea mai mare bucurie a mea este să joc fotbal, e bucuria vieţii mele. România, Craiova în acest caz, este peste aşteptări. Nu mă aşteptam să fie aşa bine. Am stat în Italia cinci ani, iar oamenii de acolo n-au părere bună despre români. Când s-a ivit ocazia să vin la Craiova, amici, diverşi italieni, mi-au zis: "Nu te duce acolo! Ai grijă că oamenii nu sunt cum ar trebui să fie". Şi-am vorbit cu Madson, care era la Universitatea, mi-a spus că oraşul e frumos, oamenii cumsecade. Sunt surprins în mod plăcut de ceea ce am găsit.

- Cum ţi se par Craiova și România acum, după ce-ai apucat să te familiarizezi?
- Un oraş frumos, cu poliţie ce dă siguranţă. Am mai văzut Bucureştiul, un mic Paris, am fost impresionat şi de Cluj, şi de Timişoara. Le spun prietenilor brazilieni şi italieni: "România e foarte frumoasă, trebuie să veniţi aici neapărat să faceţi turism!".

"Mai trebuie lucrat la străzi"

- Ex-dinamovistul Rivaldinho, născut şi el în Sao Paulo, spunea că în România a avut siguranţa pe care n-o avea în Brazilia.
- Aşa e. În Brazilia problema cea mare e că nu trăieşti liniştit. Se fură mult, e pericol, e corupţie, la toate nivelurile. La Craiova sunt liniştit, mă bucur de fotbal. În toată Europa e linişte. Iubesc Brazilia, că e patria mea, dar nesiguranţa îţi dă fiori.

- Există ceva ce nu-ţi place în România?
- Trebuie să refaceţi străzile şi să construiţi autostrăzi! Dacă-mi pot permite să spun asta, circuli foarte greu şi-ţi ia prea mult să ajungi dintr-un loc într-altul. Noi facem cu autocarul, că sunt restricţii de drum, patru ore până la Bucureşti, rută de 225 de kilometri, dintre care o sută pe autostradă!

Preconcepţii marca Serie A

- Eşti considerat de microbişti printre cei mai tehnici fotbalişti din Liga 1. Ce obiective ai?
- Noi, brazilienii, suntem tehnici, iar eu vreau să devin cel mai bun fotbalist posibil. Vreau să urc în carieră. Am început fotbalul în liga a cincea, la Salernitana, cu preşedintele Lotito, ce-a fost la Lazio. Am pornit de foarte jos, ştiu ce sacrificii trebuie să faci.

- Visezi să ajungi vreodată în Serie A?
- Da. Am fost 5 ani în Italia, dar acolo sunt preconcepţii, e greu să urci de la liga a treia în Serie A. De aceea ţin să mulţumesc Craiovei că a crezut în mine şi-am putut să am o carieră la nivel înalt.

"Nu închid uşa "tricolorilor""

- Cum ar fi să ţi se propună în viitor să joci pentru România?
- De ce nu? Eu nu închid uşa niciuneia dintre posibilităţi. Niciodată nu poţi şti. Mai am contract cu Universitatea încă un an, poate continuu şi după aceea.

- Sau cum ar fi să te vadă cineva din naţionala Braziliei?
- E greu, sunt conştient că e un vis greu accesibil, orice aş face eu în România. Pe postul meu sunt Neymar, Lucas, Douglas Costa, pentru a vă spune doar trei fotbalişti, plus alţii care visează şi ei ca mine. Probabil, suntem cel puţin zece fotbalişti pe post!

- Ce fotbalist îţi place din România?
- Deac. Pare un fotbalist exemplar. Şi-mi mai plac Nistor şi Budescu.

- Cei mai duri adversari pe care i-ai întâlnit pe teren?
- Tari? Steaua. Iar ca fundaş cred că e Momcilovici.


Gustavo este fericit la Craiova și are un mod relaxat de a vedea viaţa

"Cânt imnul Craiovei în gând la încălzire"

- Ce aşteptări ai tu, respectiv echipa, pentru câştigarea eventului?
- Avem cele mai frumoase vise, mergem cu putere să câştigăm, să fim cât mai sus posibil. Ştim că sunt două echipe de forţă înaintea noastră, CFR Cluj şi Steaua, pe care le vom întâlni etapele viitoare, acasă şi în deplasare, trebuie să dăm 150 la sută dacă vrem să obţinem ceva important.

- Presiunea e mai mare pe voi sau pe adversari?
- Pentru toţi e aceeaşi presiune. Noi avem avantajul meciurilor de acasă în faţa a peste 25.000 de oameni care ne susţin şi profităm de această şansă.

- Vă dă înapoi gazonul?

- Da, deşi nu e un alibi. N-ai posibilitatea să te înfigi bine în el, să şutezi cum trebuie. Sper să-l refacă rapid.

- Ce simţi când auzi imnurile Craiovei?

- Sunt frumoase şi când fac încălzire înainte de meci le cânt şi eu în gând. Te prind acele melodii! N-ai cum să stai impasibil când le auzi, să nu te mişte e imposibil. Şi mai sunt şi miile de suporteri care cântă, e o atmosferă unică în România din ce am văzut.

Vrea să dea mâna cu Ronaldo

- Ai vreun fotbalist preferat?
- Ronaldo "Il Fenomeno". Îmi place istoria lui. Şi-a rupt genunchiul, dar asta nu l-a oprit să se ridice şi să revină mai puternic. Mi-aduc aminte că şi-a încheiat cariera la Corinthians, echipa mea de suflet, mergeam cu fratele meu să-l vedem la meciuri. Chiar dacă era gras, era spiritul viu al echipei prin ceea ce oferea, poziţie, plasament, atitudine.

- Ai apucat să-l vezi de aproape, să dai mâna cu el?
- Niciodată, dar am prieteni care lucrează cu el la firma lui de impresariat şi mi-au promis că-mi vor face bucuria şi onoarea de a-l întâlni.

Chitara, facultatea şi domnişoarele

- Ce faci în timpul liber?
- Mai ies la restaurant cu băieţii din echipă, sunt singur, fără vreo prietenă. De trei ani, de când eram în Italia, am învăţat să cânt la chitară acustică, o chestie care mă relaxează enorm.

- De ce?
- Noi, fotbaliştii, avem foarte mult timp liber şi am zis să-l umplu cu ceva frumos. În Italia, am urmat cursurile facultăţii de comunicare, după care n-am putut să continuu studiile. Şi am ales să fac ceva relaxant. La început a fost greu să învâţ să cânt la chitara, dar cu determinare şi cu răbdare am reuşit.

- Te gândeşti să termini şi facultatea?
- E cam greu. Când am ajuns aici am vorbit cu cei de la club de posibilitatea de a mă înscrie aici la o facultate, dar atunci nu aveau în limba engleză. Nu ştiam româna deloc. Acum, aş putea face, însă e greu. Nu poţi şti unde o să fii mâine. Şi-atunci iar întrerup? Sigur voi face facultatea toată după ce-mi închei cariera, vreau pentru sufletul meu.

- Care e ultima carte citită?
- "Alchimistul" lui Paulo Coelho. Şi "Cabana" a lui Paul Young.

- Ai zis că eşti single, bănuiesc că sunt multe oltence fierbinţi.
- (râde) Româncele sunt foarte frumoase. Nu vreau să spun câte invitaţii am, fără supărare, înţelegeţi, un bărbat nu vorbeşte despre asemenea subiecte.
Brazilianul e fan al cântatului la chitară
Brazilianul e fan al cântatului la chitară

"Am un frate care lucrează în Bulgaria, nu ca fotbalist, şi-l vizitez frecvent, plec de la Craiova să ne întâlnim la Sofia. Mai am o soră stabilită în Germania, studiază acolo, şi mai merge cu treabă la Buenos Aires. Suntem peste tot în lume"
Gustavo

"Echipa mea de suflet este Corinthians, pe care o consider cea mai bună din lume"
Gustavo

"Eu sunt fan Barcelona, dar cred că sunt şanse mai mari ca Manchester City să câştige Champions League. Iar Mondialul sigur va fi câştigat de Brazilia"
Gustavo

"Neymar e cel mai bun fotbalist după cei doi zei, Cristiano şi Messi. Brazilianul va fi primul Balon de Aur după ei"
Gustavo

"Îmi place toată muzica posibilă, de la samba la manele. Depinde în ce moment asculţi, ce stare de spirit îţi aduce"
Gustavo

12 goluri şi 3 assist-uri a reuşit Gustavo în 32 de meciuri în acest sezon în toate competiţiile

5 goluri şi un assist a avut fotbalistul carioca în primul sezon la U Craiova în 31 de meciuri

173este cuantumul minutelor de care a avut nevoie pentru a marca în această ediţie de Liga 1, când a înscris 11 goluri în 25 de meciuri

1.200.000 €este cota brazilianului pe transfermarkt. De 4 ori mai mult decât atunci când a sosit în Bănie, în iulie 2016

4 echipeitaliene de ligi inferioare, a treia, a patra, a cincea, sunt în palmaresul lui până la sosirea la Craiova: Salernitana, Novara, Lecce şi Messina

8 goluri şi un assist a avut Gustavo în cel mai bun sezon personal în 26 de meciuri la Messina, în liga a treia

 
Mesajul lui Gustavo pentru fanii lui U Craiova

EXCLUSIV "Sunt braziliano-italiano-juvete" » Gustavo, unul dintre starurile lui U Craiova, a dezvăluit de ce n-ar spune nu "tricolorilor"! Interviul integral, AICI »»» http://bit.ly/2GlGiwL

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 30 Martie 2018

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
albalbastru72
albalbastru72  •  31 Martie 2018, 20:19

Un fotbalist care si gindeste,bravo Gustavo.

mobutu
mobutu  •  31 Martie 2018, 15:41

Mândri de tine și mândri de tot ce faci! Ai tot respectul și toată susținerea noastră! HEI HEI HAI ȘTIINȚA!! HEI HEI HAI ȘTIINȚA!

915130541905898
Gabi Simon  •  31 Martie 2018, 12:32

Felicitari Gustavoo esti un baiat si un fotbalist formidabil si cel mai cochet. Mult succes deseara in meciul cu CFR, si o VICTORIE PT STIINTA.. Pt Gabriel28 te rog sa nu mai scrii in articolele pentru Craiova aici,TU sa scrii si sa umblii pe coclauri unde umbla echipa voatra cu Mititelu,si in numele suporterilor craioveni adevarati care am prins pe viu si Craiova maxima cind jucau ,caci tu sigur nu ai apucat asa ceva, de aia si vb si vandalizati pe unde umblati,sa va fie rusine pentru gestul facut lui Craioveanu un jucator exceptional si un caracter de milioane,care multi din asa zisa voastra galerie nu l-ati vazut jucind in activitatea lui fotbalistica. Cu siguranta mai mult ca sigur galeria lui FC. NU VE-TI MAI INTRA ACUM DEVREME PE STADION .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează