FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO FABULOS El i-a umilit pe “cîini” » Povestea puştiului care le-a produs dinamoviştilor cea mai mare ruşine din istoria amicalelor, 1-7

Articol de , - Publicat duminica, 25 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 25 ianuarie 2015 00:13

Pione Sisto Ifolo Emirmija, ugandez la origine, a fost naturalizat de danezi abia la finalul anului trecut. El a uimit întreaga lume celebrînd prima convocare la selecţionata U21 împreună cu părinţii printr-un dans tribal în plină conferinţă de presă.

Atacantul care a marcat vineri 3 goluri în poarta lui Marc nu a împlinit încă 20 de ani, dar a fost deja ofertat de Juventus, Marseille, Napoli, Lille şi Red Bull Salzburg. 

Pione Sisto Ifolo Emirmija, pe numele lui complet, a adus aminte, vineri seară, de celebrul Olisadebe, pe care "cîinii" nu-l pot uita din 2000, de la dubla cu Polonia Varşovia. Puştiul care face 20 de ani pe 4 februarie a făcut ce-a vrut cu dinamoviştii în ruşinea de la Kadriye, 1-7, cea mai urîtă înfrîngere din istoria amicalelor roş-albilor. A marcat de trei ori şi-a făcut spectacol pe teren.

Să-l urmăriţi! Noi l-am urmărit
Tînărul de 1,71 de metri care trecea ca un ghepard printre căţeluşii dinamovişti tocmai ce-a fost naturalizat de către danezi. "Să-l urmăriţi pe băiatul cu numărul 11, vă rugăm! N-aţi mai văzut de mult aşa ceva", a spus unul dintre oficialii nordicilor reporterilor GSP înainte de meci.

Am văzut şi noi, dar mai ales dinamoviştii. Puştiul care a impresionat şi-n Danemarca, fiind numit cel mai bun fotbalist al ligii interne în 2014, s-a născut în Uganda, iar părinţii s-au mutat în Europa cînd Pione era copilandru, nu spaima "cîinilor" de vineri seara.

Dansul tribal
Cînd a fost convocat la reprezentativa de tineret a danezilor, luna trecută, părinţii lui Sisto au făcut spectacol. Au "întrerupt" conferinţa de presă pentru a cînta şi a dansa, celebrînd convocarea!

Un dans tribal, cu părinţii pudraţi pe faţă cu praf alb, fix în faţa ziariştilor. Iar Pione s-a dezbăcat şi el, şi-a pus pudra albă pe faţă şi şi-a acompaniat părinţii.

Nordicii i-au respectat originile, apreciindu-l pentru show-ul produs. Ulterior, filmul cu reprezentaţia familiei a devenit viral pe net. Nici dinamoviştii nu-l vor uita prea uşor pe cel ce le-a marcat o triplă, vineri seară.

Celălalt killer
Celălalt puşti care a marcat o triplă "cîinilor" este Emiliano Marcondes, 19 de ani, de la Nordsjaelland. Mijlocaş ofensiv, cu tată danez şi mamă braziliancă. A intrat în repriza secundă şi s-a pus pe treabă după minutul 60. Are un gol în 17 meciuri pentru echipa sa de club.

Twente şi Hamburg vor să-l transfere în vară, îl monitorizează intens. Ca şi Sisto, şi Marcondes este la primele sale reuşite pentru Under 21, braziliano-danezul evoluînd totuşi la alte reprezentative de juniori ale nordicilor.

Fotbalistul Sisto şi omul Pione după meci:
- "Cred că am întîlnit o echipă bună, dar adversarii s-au pierdut în repriza a doua, iar noi am profitat de orice fisură. Pînă la urmă, e doar un joc de fotbal, iar noi am tratat meciul foarte bine"
- "Voi fi mîndru mereu de originile mele, dar trebuie să le mulţumesc danezilor pentru şansa oferită. Sper să ajung un mare fotbalist, la un club imens, să-mi fac familia şi mai mîndră"
- "Cred că am încă multe de învăţat şi de demonstrat în fotbal. Sînt un elev conştiincios"
- "Ce voi face mîine, după victorie? A fost doar un amical. Mă voi trezi, mă duc la antrenament şi voi munci la fel de mult, ca şi cum n-aş fi dat trei goluri"

7 goluri în 17 meciuri a înscris Sisto pentru FC Midtjylland

5 echipe l-au ofertat pe fotbalist la finele lui 2014, Juventus, Marseille, Napoli, Lille şi Red Bull Salzburg, dar nu l-au luat pentru că au pus pe masă "doar" două milioane de euro

660.000 de euro este cota fotbalistului conform transfermarkt.de

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
christiano0
christiano0  •  25 Ianuarie 2015, 18:42

Hahahahah, toata lumea stie, Dinamo = FC Rushinea Romaniei :) 7-1 cu echipa de tineret a Danemarcei =))))))))))))

dismenoreea
dismenoreea  •  25 Ianuarie 2015, 17:55
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pariu ca acelasi lot o bate si pe FCSB? Poate nu la diferenta aceasta, dar... :)

zecs93
zecs93  •  25 Ianuarie 2015, 16:03
Postat de valyomanyd pe 25 Ianuarie 2015, 00:50

Gymd , optimismul nu se manifesta prin..... prostie !!! :))))

da si cand o veni, sa vedem atuncia cine e cu prostimea in buzunar, eu stiu ca nu ar costa mult un pusti care nu i-a dat nici mustata sub nareta, deci eu zik sa incercam !!!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează