FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLIIAȘI 1-1

VIDEO Fără cap şi fără coadă » Trădată de propriul portar, Steaua a scos doar un egal cu Poli Iași, 1-1

Vâlceanu a marcat aseară la primul său meci pentru Steaua în acest sezon // FOTO Alex Nicodim
Vâlceanu a marcat aseară la primul său meci pentru Steaua în acest sezon // FOTO Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 01 septembrie 2016 00:00

Steaua n-a câştigat restanţa cu Poli Iaşi fiindcă a fost trădată de propriul portar, Niţă a comis o megagafă, dar şi de convocările oamenilor din ofensivă, unde înlocuitorii lor, copiii Bota şi Onţel, s-au făcut de ruşine.

LPF şi FRF au vrut, probabil, să facă un experiment atunci când au programat meciul Steaua - Iaşi în plină acţiune a echipelor naţionale.

Steaua, fără mulţi jucători selecţionaţi de Daum şi Dulca, plus alte absenţe grele, gen Toşca, Pintilii, Hamroun şi Golubovici, a fost pusă să joace cu o formaţie care are ca obiectiv play-off-ul şi care a jucat cu 11-le tip.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului

În astfel de condiţii, inegale din start, să vedem dacă echipa cea mai bogată din fotbalul românesc e pusă în dificultate.

Spiriduşul Vâlceanu

Pe banca Iaşiului însă e un antrenor care probabil n-ar renunţa la stilul său ultradefensiv nici dacă ar fi nevoit să evolueze în faţa unei echipe de juniori. Aseară s-a blindat cu 5 fundaşi-beton, după care a ridicat şi 4 mijlocaşi-"cărămizi" şi l-a lăsat doar pe Andrei Cristea să încerce ceva, orice, dar pe cont propriu.

Prima ocazie i-a aparţinut lui Boldrin, un stângaci de mare calitate, apropo, vă aduceţi aminte de când n-a mai avut Steaua un astfel de jucător, de picior stâng, în mijlocul terenului? A apărut bine în careu, a tras la colţul lung, iar Grahovac a respins în extremis (16).

Totuşi, s-a făcut 1-0: fentă din corp Boldrin, Vîlceanu s-a mişcat ca un spiriduş, după care a tras fulgerător sub transversală. Primul gol în Liga 1 după o pauză de peste un an.

Niţă, ce gafă!

Meciul a curs apoi liniştit, într-un atmosferă deplorabilă pe Arenă, până când Niţă a comis-o. Tocmai ce spunea Reghecampf despre el, cu un aer de infatuare, că "Daum ar fi trebuit să-l considere prima variantă, nu ultima, cea de urgenţă". Na, că Dumnezeu te mai şi pedepseşte! Niţă a greşit ca un amator la un şut mediocru al lui Bole. 1-1! Pauză!

După pauză, moldovenii şi-au făcut mai mult curaj şi au început să joace fotbal. Vasile Gheorghe a şters bara la o fază de "unu contra unu" cu Niţă (52). Apoi, Onţel, fotbalist despre care oamenii din FRF se întrebau de ce nu e băgat în seamă de antrenorul Stelei dacă tot e regula U21 în vigoare, şi-a pierdut capul şi a văzut roşu în faţa ochilor. Mai întâi, la intrarea criminală asupra lui Voicu, apoi culoarea cartonaşului arătat de Feşnic. Pe bună dreptate!

Semieşec asumat

Şi cu om în plus, Iaşi a continuat să se apere. Asta, da consecvenţă pentru Napoli, care în superioritare a scos un vârf, pe Cristea şi a băgat un mijlocaş, pe Ciucur!!! Evident că invitând-o pe Steaua să atace, ocaziile au apărut tot la poarta lui Grahovac. Numai că în lipsa unui atacant, situaţiile vicecampioanei au însemnat şuturi de la distanţă, fie prost cadrate de Muniru, fie reţinute cu multă siguranţă de Branko.

1-1 nu e rău pentru Steaua, având în vedere condiţiile în care a jucat meciul şi mai ales prostiile făcute pe parcursul celor 90 de minute de Niţă şi Onţel. Şi-a asumat riscul de a pierde puncte atunci când a preferat să pregătească în linişte returul cu Sparta Praga.

Până la urmă, dacă sacrificiul pentru calificarea în grupele Europa League înseamnă un semieşec acasă cu Iaşi, atunci Gigi&Reghe sigur trebuie să-şi zică: "Să fie primit!".

Toşca, mărire de salariu

După ce a refuzat să-l lase pe Toşca să plece la Pescara, de unde exista o ofertă de 2,2 milioane de euro, Gigi Becali îi va mări salariul fotbalistului său. Stoperul de 24 de ani va urma să câştige 15.000 de euro pe lună, cu 50% peste ceea ce avea până în momentul de faţă. Toşca a fost adus de Steaua în urmă cu 2 ani, de la Viitorul, în schimbul căruia a plătit în jur de 300.000 de euro.

Perea a semnat cu Lugo, în Segunda

Deşi Gigi Becali anunţase marţi seară că Steaua îl va transfera, atacantul lui Lazio, columbianul Brayan Perea, a ales semnat ieri în liga secundă din Spania, la Lugo. Sud-americanul, 23 de ani, a fost cedat sub formă de împrumut de clubul din capitala Italiei.

Până să se ajungă la varianta Lugo, Steaua a renunţat să facă o ofertă concretă pentru el după ce Mihai Stoica s-a arătat nemulţumit de calităţile columbianului şi de ceea ce a a arătat el în ultimii doi ani.

Marica și mentalitatea

Ciprian Marica își poate continua cariera în străinătate, "în Asia sau în Golf, de unde am câteva propuneri", dar mai întâi speră să-și regăsească motivația.

"Vin după o perioadă grea, după două operații suferite în Turcia, plus o aventură nu prea reușită la Steaua. Acolo am vrut să dau totul, ca să prind Euro, am forțat și m-am rupt. În plus, nu prea m-am acomodat cum mentalitatea din România. Acum sunt medical OK, rămâne să-mi recapăt motivația", a declarat Marica la DigiSport.

"Dacă am fi încercat să jucăm fotbal şi să atacăm de la început, poate am fi câştigat acest meci. Trebuia să profităm mai mult de această conjuctură, că am prins Steaua fără mulţi jucători"
Andrei Cristea, atacant Poli Iaşi

Declaraţia meciului:

"Ce să se întâmple la golul încasat... sunt şi eu om, mai greşesc şi eu, sper să nu o mai fac pe viitor! Din fericire, am rămas pe primul loc după acest meci" :))
Florin Niţă, portar Steaua

CIFRELE MECIULUI

Steaua Parametru Poli Iași
58% Posesie 42%
5 Cornere 1
4 Şuturi pe poartă 2
8 Şuturi la poartă 6

steaua poli iasi 1 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
1297156120318486
Petrusca Eugen  •  02 Septembrie 2016, 00:55

Tare prost esti cel care scrii....cum a tradat Nita ba-i desteptule ....a gresit si el o minge si asta-i tradare dupa mintea ta?unde ,in ce scoala ai invatat ca asta e tradare....bravoooooooo ....numai ziarist nu est...

orlick
orlick  •  01 Septembrie 2016, 15:39

Cred ca jucătorii au fost notati de Andrea Bocelli sau de Ray Charles (Dumnezeu sa-l odihnească). Media notelor stelistilor e mai mica decât cea a iesenilor, in conditiile in care Steaua a atacat tot meciul, mult timp cu un om in minus. Napoli, criticat de toti ca nu a obtinut mai mult in conditiile date, are nota mai mare decat Reghe, care fiind fortat sa alinieze o echipa improvizata, ar fi putut castiga lejer meciul ( nu cred ca i se pot imputa antrenorului greseala lui Nita sau eliminarea). Încercati sa fiti obiectivi.

caminero
caminero  •  01 Septembrie 2016, 15:35
Postat de mariuss72 pe 01 Septembrie 2016, 10:32

Normal, orice e flexibil pentru fcsb ;)

Chiar si "Reghe soarele meu" e flexibil intr-o anumita parte a corpului care ar trebui safie rigida, cica ... de aia e cam ofticata moapa in ultima vreme ...

Vezi toate comentariile (47)
Comentează