FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA 0-1

VIDEO Fight fotbal » Steaua a devenit lider printr-un penalty mincinos într-un meci cu scântei, 1-0 cu Pandurii

Faza care ar putea decide titlul de campioană: Hora joacă mingea în careu cu mâna, dar lipsa de intenție e evidentă în condițiile în care jucătorul are ochii închiși
Faza care ar putea decide titlul de campioană: Hora joacă mingea în careu cu mâna, dar lipsa de intenție e evidentă în condițiile în care jucătorul are ochii închiși

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Supervictorie Reghe şi Steaua, aseară, contra unei mari contracandidate, Pandurii, după cel mai controversat penalty al anului.

O luptă e fotbalul, deci te luptă! Bine, marele George Coşbuc se referea la "viaţă", nu era microbist, dar a evidenţiat într-o superbă poezie detalii ce parcă au descris duelurile verbale dintre protagoniştii de aseară.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Nimic nu-i mai de râs ca plânsul în ochii unui luptător" sau "Trăiesc acei ce vreau să lupte, iar cei fricoşi se plâng şi mor".

Edward Iordănescu şi Laurenţiu Reghecampf au realizat că fotbalul e luptă, nu poezie, e trudă, nu bazaconii, mai ales atunci când miza e locul 1.

Au sărit apărătorile

Stanciu şi Ropotan, în primele zece minute, au testat fiabilitatea portarilor. Stanca a avut mai mult de furcă întrucât Hamroun (15) a rămas singur cu el, la doi metri de buturile Pandurilor, după o fază concepută de Adi Popa, însă algerianul a irosit o uriaşă oportunitate, mai evidenţiindu-şi o dată adversarul.

S-a jucat pe tibia oponentului, au sărit apărătorile-n sus, iar Marius Avram a încins şi mai mult atmosfera. Există respect şi între rivali, mai ales când ei se întâlnesc la "naţională" şi joacă în tricoul tricolor, Săpunaru fiind temperat de Stanciu sau de Chipciu când ex-rapidistul îmbracă haina justiţiarului pe teren.

Au revoir, Marica!

Schimbarea lui Bourceanu la pauză şi reapariţia lui Marica au dus la coborârea lui Stanciu lângă Pintilii, culmea!, aşa cum şi-ar fi dorit înainte de meci Iordănescu junior. Refăcut mai mult sau mai puţin miraculos peste malul Dunării, Ciprian a intrat fără frică în meci.

Contacte dure, a fost tăvălit, a ripostat, s-a implicat, fiind mai insistent decât înaintea rupturii musculare. În minutul 57, ar fi putut savura primul gol în tricoul roş-albastru, însă a ajuns o fracţiune de secundă mai târziu la rendez-vous-ul cu mingea, după centrarea de manual a lui Hamroun.

Totul părea în grafic, doar că internaţionalului de 30 de ani i-au recidivat problemele medicale, a fost schimbat după numai 21 de minute de joc, cu Bawab! Şi în loc de "Bon jour", în perspectiva Euro 2016, a primit un nou "Au revoir", ca un blestem pe care Marijana Kovacevici n-are cum să-l trateze.

Gol, "adiţional", pumni, scuipături

Adi Popa le-a dat roţile peste cap adversarilor în două rânduri, de fiecare dată a fost aproape de a puncta, semn că mijlocaşul de bandă a ajuns din nou la conceptul de Moto GP. Ropotan (78) a ridicat în picioare tribunele după un şut de la 23 de metri. Droppa (82) l-a imitat pe colegul său.

Se părea că va ieşi un X mare pentru Astra, dar cel mai controversat penalty al sezonului a înclinat balanţa în favoarea Stelei. Stanciu (89) a arătat de ce este decar la "naţională", Săpunaru a vrut să muşte din stelişti, o adevărată criză de nervi, Acsinte l-a dat cu capul de bară pe Hamroun, iar Reghe a prins Astra din urmă!

Finalul i-a surprins pe Săpunaru şi pe Ropotan încercând să se suie pe banca de rezerve a Stelei pentru a merge să se bată cu fanii roş-albaştrilor de la "a intâia". Play-off-ul a erupt!

"Reghe e cel mai important"

Fostul mijlocaş al Stelei, Lucian Sânmărtean, a avut numai cuvinte de laudă pentru Reghecampf într-un interviu pentru siteul eusunt12.ro: "Cel mai important jucător al Stelei este antrenorul Laurenţiu Reghecampf, pentru că acesta conduce un grup de fotbalişti valoroşi, cu personalitate şi care contează pentru echipa naţională. Reghecampf poate să facă diferenţa şi să aducă performanţă pentru Steaua. Antrenorul este cel mai important pion al campioanei".

"La puşcărie cu voi!"

Evenimentele din finalul meciului au încins teribil spiritele. Zeci de persoane s-au adunat în dreptul lojei de unde oficialii Stelei, în frunte cu Mihai Stoica, au urmărit meciul. Au început să bată cu pumnii în geam şi să le strige celor dinăuntru: "La puşcărie cu voi! La puşcărie cu voi!".

"Golul acesta, marcat de Stanciu, poate însemna titlul pentru Steaua. Rar mi-a fost dat să văd pe un teren de fotbal un comportament precum cel al lui Săpunaru"
Mihai Stoica, apropiat al clubului Steaua

"Pandurii n-are forţa necesară, înţelegeţi ce vreau să spun, pentru a se lupta la titlu. Dacă Steaua trebuie neapărat să ia titlul, atunci să-l ia, asta e!"
Cristi Săpunaru, fundaş Pandurii

pandurii steaua 0 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (108)
955666621130438
Scarlat Marian  •  01 Aprilie 2016, 09:36

Eduard Apostol, este evidenta tenta ta "penalty mincinos" "ochii inchisi", insa as dori sa fac cu tine un test. Eu iti arunc o minge spre fata si tu nu inchizi ochii. Esti de acord??? cand vrei tu la orice ora fac acest test cu tine.

copacabana_70
copacabana_70  •  31 Martie 2016, 22:25

Cred ca nu exista jurnalisti mai servili si mai impartiali ca voi...cand Steaua a pierdut cu 2-0 cu Astra dupa ce i-au fost furate 3 goluri , nu ati mai facut atata Tambalau...nu sunteti profesionisti...e plina redactia voastra de rapidisti si dinamovisti si o aratati pe fata.

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  31 Martie 2016, 19:17

De ce mâncați ce nu trebuie ”jurnaliștilor”de la GSP?Unde a fost ”penalty mincinos”?Eventual este tulbure ”mintea”voastră!Pentru asta nu mai cumpăr GSP !

Vezi toate comentariile (108)
Comentează