FOTBAL  »  Superliga  »  JUVENTUS - DINAMO 0-3

VIDEO+FOTO » Dinamão » "Câinii" au învins Juventus, 3-0 » Debut de vis pentru Nascimento și Salomão!

Foto: facebook.com/9rivaldinho +26   FOTO
Foto: facebook.com/9rivaldinho

Articol de - Publicat sambata, 15 iulie 2017 22:53

"Câinii" şi-au asigurat victoria la scor din numai 4 ocazii mari create în meciul cu Juventus București, scor 3-0.

Dacă vrei să asculţi melodii patriotice, trebuie să asişti la un meci cu Juventus Colentina gazdă. Cântece pe placul patronului Ionel Ciuclea, că doar el le-a comandat, dar şi pe gustul suporterilor dinamovişti, care au interpretat cu patimă în pauzele când n-au cântat pentru elevii lui Contra.

Tezaur folcloric

La prima apariţie oficială a sezonului pentru o candidată la titlu, Dinamo, şi pentru unul dintre new-entry-urile Ligii 1, Juventus, a ieşit o confruntare peste media rundei inaugurale. "Câine roşu" când era mic, convertit apoi în stelist, Daniel Opriţa le-a insuflat tupeul său jucătorilor lui. Astfel, Ciprian Petre (17) era să pedepsească o eroare la mijlocul terenului a lui Marici.

Dinamoviştii au condus ostilităţile, fără să-şi sufoce adversarul. Doar Salomão, dintre transferurile verii, a fost titular şi s-a văzut de ce "Guriţă" a insistat atât de mult să-l ia. Chiar şi nepregătit fizic sută la sută, lusitanul a livrat marfă de calitate, printre care şi o centrare perfectă pentru o reluare cu capul de aceeaşi calitate a lui Rivaldinho (32): 0-1!

Au fost momente când roş-albii au împletit fotbalul de Europa cu greşeli uluitoare. Florin Ştefan (45) a prins un şut brazilian, dar Penedo a avut o intervenţie spectaculoasă, pe măsura execuţiei.

Melodie pentru Salomão

Dinamo a practicat un fotbal minimalist, plimbând mult mingea şi încercând să se asigure că adversarul stă cât mai departe de tentaţia de a-l pune la lucru pe Penedo. Misiunea s-a uşurat după două cartonaşe galbene, transformate în eliminare, încasate pueril de Mădălin Mihăiescu şi acordate grabnic de "centralul" Feşnic.

Fotbal minimalist vorbit în limba portugheză de către "câini". Salomão a mai oferit un assist. Nascimento (66), o altă afacere a lui Contra, a liniştit jocul: 0-2! Două ocazii, două goluri.

Şi dacă tot s-a cântat, chiar şi-n ploaie, dinamoviştii din tribune i-au făcut şi melodie lui Diogo: "Hai cu toţii la Bilbao, să-l vedem pe Salomão!". La a treia ocazie a roş-albilor, Mingote (80) a parat şutul în forţă al lui Bumba.

La a patra, Nedelcearu (90+2) a îndeplinit o formalitate, după şutul lui Costache: 0-3! Remarcaţii sezonului trecut, Hanca şi Nemec, s-au păstrat pentru alte meciuri, poate s-au programat cu Athletic Bilbao. 

 

Juventus București - Dinamo 0-3 (VIDEO / TEXT)
Au marcat: Rivaldinho 32, Nascimento 66, Nedelcearu 90+2
Cartonaș roșu: Mihăescu 53

Juventus București: Mingote – Beța, Morariu, Benga, Fl. Ștefan, Mihăescu, Lungu, Zaharia, C. Petre, Băjenaru (cpt), Măzărache
Antrenor: Daniel Oprița
Rezerve: Stoian – Wallace, Carabela, Cazan, Țîră, Buhăescu, Călințaru

Dinamo:
 Penedo – Romera, Nedelcearu, Marici, St. Filip (cpt), Hanca, Busuladzici, Mahlangu, Salomão, Rivaldinho, Nemec
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: Brănescu – Katsikas, Bawab, M. Oliva, Nascimento, Costache, Bumba

Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca) / Asistent 1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) / Asistent 2: Mihai Marica (Bistrița) / Rezervă: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) / Observator LPF: Marian Ivan (Brașov) / Observator CCA: Eduard Dumitrescu (Pitești)

Înaintea promovării, Juventus avea 6 succese consecutive, fiind neînvinsă într-un meci oficial din aprilie.

Și Dinamo stă bine din acest punct de vedere, tot în aprilie a pierdut ultimul meci, cu FCSB, scor 1-2. Partidele amicale n-au fost însă foarte bune pentru "câini". Au câștigat doar două dintre cele 6 jocuri, pe restul de 4 le-a pierdut cu Osijek, Lokomotiva Zagreb, Maribor și Anji. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (517)
epon
epon  •  16 Iulie 2017, 16:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

164609984023475
Costel Ivascu  •  16 Iulie 2017, 14:01

Anul acesta campioana v-a fi Dinamo,fara echipa,fara bani,dar cu un antrenor si un Mutu,unsi cu toate alifiile,vezi cum a fost eliminat jucatorul juventustului,acest lucru este doar inceputul mascaradei acestui campionat,unde antrenori ca:Iordanescu,Dica,Popa,Stoican,etc,vor fi marionetele baitilor destepti.???.?.?????

131139337366621
Mircea Hortensiu Tomuș  •  16 Iulie 2017, 11:12

Eu zic că scorul a fost în cea mai mare măsură de arbitrul Sfeșnic, datorită modului lui de a arbitra, sancționând cu roșu un clinci, o ciocnire involuntară , când nu era nici dispută pentru mnge, nici fault intenționat, ci o ciocnire întâmplătoare a doi jucători. Și mai e problemă a arbitrului. Oare acesta nu știa că Juventus București e una din cele două proaspăt promovate în Liga !-a? De unde atâta ostilitate împotriva ei, compensând cu multă îngăduință față de Dinamo, a cărei jucători de mai multe ori au faultat de două ori mai grav decât nemeritatul roșu dat cu atâta dărnicie. Din ce considerente?

Vezi toate comentariile (517)
Comentează