FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO+FOTO În casa bogaților » FCSB se antrenează ca să atace titlul într-o zonă exclusivistă, frecventată de superstaruri

Viaţa e frumoasă, merită trăită, cum ar spune Gică
Hagi, care a fost și el în multe vacanţe la Marbella +4   FOTO
Viaţa e frumoasă, merită trăită, cum ar spune Gică Hagi, care a fost și el în multe vacanţe la Marbella

Articol de , - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 09:00

La o sută de metri de Mediterană, pe strada Mario Vargas Llosa, celebrul scriitor născut în Peru cu cetățenie spaniolă și cu Premiul Nobel în vitrină, la câțiva pași de bulevardul Julio Iglesias, în imediata apropiere a Pieței Antonio Banderas.

  • Corespondență GSP din Puerto Banus

Apa albastră a mării mângâie ușor iahturile milionarilor din Puerto Banus, perla perlelor Costei del Sol. Dacă Marbella, orașul-mamă, este briliantul acestei zone, Puerto Banus este tocmai strălucirea lui. Printre turiștii de lux și mașinile care mai de care mai extravagante și mai scumpe, în stațiunea ce rivalizează cu cele de pe Côte d'Azur, sunt cantonați și se antrenează cei de la FCSB vreme de două săptămâni.

Aduși la trai bun și într-o zonă exclusivistă ca să câștige titlul de campioni ai României după o pauză de 4 ani în care s-au logodit cu locul secund din clasament.

Și-acum mișună pe străzi și se bucură de soare

Când spui Marbella, spui ceva exclusivist. Vara, este raiul oamenilor cu bani din toate cele patru zări ale lumii, dar și sediul de vacanță al vedetelor. Iarna, diverse echipe din campionatele puternice ale Europei sau din El Dorado-ul chinezesc vin și fac cantonamente aici.

Pe lângă ele, fanii lor cu dare de mână sau cetățeni ai lumii care preferă să-și petreacă timp de calitate la 20 de grade Celsius, soare, nisip să admire priveliștea și viața frumoasă, să mânânce în imediata vecinătate a lui Frank Rijkaard sau David Hasselhoff, de exemplu, pentru a numi doar doi dintre cei ce-au dejunat zilele trecute în zonă.

FCSB se învecinează la terenul de antrenament acum cu Borussia Dortmund și cu Fortuna Dusseldorf. În timpul liber, euro sare din buzunare în magazinele de cinci stele ale zonei aflate în imediata vecinătate a roș-albaștrilor. Și-acum, în primele zile ale lui 2019, sunt mulți turiști olandezi, germani, ruși, asiatici, fie că sunt microbiști sau au venit să se simtă bine aici.

Vedete de vedete

Ar lua o pagină întreagă de ziar să enumerăm starurile din diverse departamente ale showbiz-ului sau din politică sau din mafie sau din lumea milionarilor și a șeicilor care au proprietăți în această arie sau se bronzează pe Costa del Sol.

Antonio Banderas este un copil al Marbellei, nu degeaba a dat numele pieței centrale: s-a născut la Malaga, la jumătate de oră distanță, dar are casă aici, vine anual să se destindă acasă.

Până și fosta lui soție, Melanie Griffith, și-a păstrat o proprietate la Marbella. Mel Gibson, Eva Longoria, Lenny Kravits, Bryan Adams, Julio Iglesias, Santana, Tony Bennett, Tom Jones sunt doar o parte dintre cei ce frecventează Andaluzia.

Michelle Obama, Ivana Trump și David Cameron s-au bronzat la soare pe nisipul fierbinte al Marbellei. Gareth Bale a jucat recent golf în Sotogrande. Sean Connery a avut casă aici și a încercat multe restaurante din Puerto Banus, urmându-le lui Cary Grant și Audrey Hepburn.

I-au călcat pe urme Paris Hilton, Bob Sinclair și Dani Garcia, renumitul chef cu două stele Michelin, plus mulți alții.

puerto banus spania 2 +5 FOTO

120 €pe noapte este cea mai ieftină cameră pe noapte la hotelul ocupat de roș-albaștri 

PORTRET /  Gigi Becali de la Marbella

Jesus Gil y Gil (1933-2004) a fost un om politic influent și, totodată, președintele celor de la Atletico Madrid între 1987 și 2003. A fost primarul Marbellei timp de 11 ani, între 1991 și 2002. Un personaj mai controversat chiar și decât Gigi Becali, Jesus Gil a fost implicat în numeroase scandaluri și-n fotbal, și-n afaceri, și-n politică. Avea vederi de extremă dreapta, brand-ul său îmbina populismul cu rasismul, xenofobia, sexismul, homofobia. A câștigat LaLiga în 1996, alte trei Copa del Rey, se bătea cu Real și cu Barca, reinventându-i pe cei de la Atleti. Avea "nebunia" de a aduce mari vedete la formația lui, pe care le plătea consistent, așa cum a fost cazul lui Diego Simeone, Santiago Solari, Christian Vieri, Paulo Futre, Luboslav Penev, Milinko Pantici, Esnaider, Chamot, Juninho, Kiko sau Caminero. Tot el a dat "verde" pentru transferul lui Didi Prodan, jucător la Atleti între 1996 și 1998. Antrenori au fost, printre alții, Radomir Antici, Claudio Ranieri și Arrigo Sacchi.

ACTUALITATE / Prețuri prietenoase

Cum este viața la Marbella? Frumoasă, soare, mare, curat pe stradă și, foarte important, nu e scumpă deloc. Prețurile din supermarketuri sunt, comparativ, egale cu cele din România, unele produse sunt chiar mai ieftine, pe alocuri, iar oferta este mult mai generoasă. La fel, prețurile la îmbrăcăminte sunt ușor mai mici decât în țară, reducerile sunt mai consistente la brandurile ce fac furori la București, la Iași sau la Cluj, mărfurile de lux sunt pentru alte buzunare mai pline de hârtii colorate.

Aceasta în condițiile în care salariul mediu lunar net în Spania este 1.200 de euro, iar în țară e la jumătate. Da, prețurile imobiliarelor sunt mai mari decât în România, de exemplu, dublu! De aici, și să închiriezi un apartament te costă de la 500 de euro/lună o garsonieră în afara centrului la 1.000 de euro/lună "3 camere" în inima Marbellei. În întreaga Andaluzie trăiesc peste 150.000 de români, mai mult sau mai puțin legal, cu sau fără carte de muncă.

Prețuri informative în zona Marbella / Puerto Banus

- Pâine - 5,4 lei
- Lapte 1 litru - 3,3 lei
- Brânză locală/kilogram - de la 38 de lei 
- Piept de pui dezosat 1kg - de la 25 de lei
- Cârnați 1 kg - 52 de lei
- Carne de vită 1kg (pulpă) - 46 de lei
- Sticlă de vin (Mid Range) - de la 19 lei
- Bere locală cutie/sticlă de 0,33 - de la 2,2 lei/de la 3 lei
- Pachet de țigări - 22 de lei
- Portocale 1 kg - 5,4 lei
- Mere 1 kg - 7,4 lei
- Roșii 1 kg - 6 lei
- Castraveți 1 kg - 3,3 lei
- Cartofi 1 kg - 4,5 lei
- Orez 1kg - 5,4 lei

250 de leieste prețul mediu al unei nopți de cazare la un apartament pe Costa del Sol în extrasezon, cum este acum, prețurile dublându-se, cel puțin, vara

5,7 leieste prețul pe litru al benzinei în această zonă a Spaniei, motorina fiind 5,2 lei/litru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
zizu
zizu  •  13 Ianuarie 2019, 10:52
Postat de emil1986 pe 13 Ianuarie 2019, 10:46

Pai unde poate sta mimamo??? Acolo unde si-a rupt gatul foamea. :))))

Adică în pipera sau la palatul lui becali?

emil1986
emil1986  •  13 Ianuarie 2019, 10:46
Postat de Robert Sergiu pe 13 Ianuarie 2019, 10:04

Sa ne spuna si dinamo unde sta?!

Pai unde poate sta mimamo??? Acolo unde si-a rupt gatul foamea. :))))

vnelu02
vnelu02  •  13 Ianuarie 2019, 10:37
Postat de observator_federal pe 13 Ianuarie 2019, 10:07

E posibil ca trimișii GSP în cantonamentul Fcsb-ului să aibă normă zilnică de articole (cu poze și interviuri "în exclusivitate") ... așa că pregătiți-vă pentru următoarele zile de un veritabil asalt al informațiilor "sportive" care au ca obiectiv principal "să-i placă lu' Nea Gigi"... La fel se întâmplă și pe la unele posturi de televiziune și la alte publicații de specialitate - am putea concluziona că, și în 2019, gigismul rămâne standardul de profesionalism și de inteligență al massmediei sportive românești.

Da, este posibil ! Ce nu face puşcăriaşul agramat ca să fie în centrul atenţiei ?! Iar ***, tremurând de emoţie, grăbindu-se să-i facă pe plac, publicând grabnic elucubraţiile unei ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează