FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - OMONIA 1-1

VIDEO+FOTO Omonia ca Rudonja » Astra a făcut egal cu Omonia Nicosia, 1-1, deşi a controlat meciul

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 19 iulie 2013 00:50

Întocmai slovenului care ne-a lăsat acasă la CM 2002 cu primul gol din 53 de selecţii, ciprioţii au înscris golul egalizator la prima lor ocazie clară, în minutul 66!


"Corsarii" de pe Dunăre şi-au primit omologii din Mediterană pe ritmul "Piraţilor din Caraibe": coloana sonoră din producţia hollywoodiană a înlocuit, surprinzător, imnul Europa League! Alegerea a fost inspirată. Căci oaspeţii s-au simţit ca miticul Ulise în peştera ciclopului Polifem: stadionul aproape gol a adăugat oricărui sunet un ecou prelungit!

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Tembo, tempo peste adversar
Astra n-a-nceput ca neajutoratul personaj din Odiseea lui Homer: eroul de tip giurgiuvean a deschis scorul repede. Tandem cursă-centrare Budescu, finalizare din apropiere Tembo (8)! O revenire eficientă a zambianului, absent în primul tur. Dublată de altă ispravă africană: ocazie uriaşă Yahaya, doar trei minute mai tîrziu!

În restul primei reprize, Omonia a părut că îndeplineşte la perfecţie reţeta împămîntenită! Selecţionata cu iz lusitan şi-a respectat istoria, una presărată cu eliminări din partea echipelor româneşti. Iar românii au încercat să profite: pe rînd, Ben Youssef (20), Măţel (30) şi Budescu (45) puteau face 2-0!

Andrade, revenire cu gol
Giurgiuvenii s-au simţit ca acasă: ţînţarii au pişcat ca-n Lunca Dunării! Mult mai incisivi decît reluarea partidei, stropită cu faze potrivite ambientului liniştit.

Situaţia s-a schimbat în minutul 66. Budescu a ratat singur cu Moreira, Enache a izbit bara după respingere, iar fostul rapidist Andrade a egalat imediat! La prima ocazie clară de gol a Omoniei, fundaşul s-a înălţat la un corner şi l-a învins pe Lung!

Finalul le-a aparţinut oaspeţilor: au fost mai periculoşi şi au încercat să simplifice returul. De foc pentru Astra. La Nicosia nu va mai fi linişte!

Mai mulţi stewarzi decît fani
Omonia a venit la meci cu aproximativ 50 de fani, peste galeria giurgiuveană! Mai mult, suporterii ciprioţi, foarte paşnici, au fost păziţi de aproximativ 60 de stewarzi. De partea cealaltă, fanii Astrei, care au afişat un steag imens al României, au avut un singur banner: "Buturugeni susţine Astra Giurgiu!". (Victor Vrînceanu)

Cea mai scăzută asistenţă
Dacă la precedentul meci, cu Domzale, în tribunele de pe Naţional Arena au luat loc 2.000 de persoane, jocul cu Omonia a produs cea mai scăzută asistenţă de la deschiderea stadionului bucureştean. În tribune au fost 1.500 de persoane, majoritatea luînd loc la tribuna a doua. (Victor Vrînceanu)

Pedepsit a fost Fatai, nu Tembo!
Daniel Isăilă a surprins cînd a ales echipa de start: Kehinde Fatai, cel mai bun atacant al Astrei în sezonul trecut, a început partida pe bancă. Dar a jucat Tembo de la început. Zambianul a ratat pregătirea din vara asta fiindcă a întîrziat în Africa mai mult decît anunţase şi conducerea din Giurgiu îl ameninţase că va plăti scump neprezentarea la timp. Isăilă l-a trimis titular, atacant stînga, şi Tembo a deschis scorul în minutul 8.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
bibiloiu
bibiloiu  •  19 Iulie 2013, 20:35

ASTA SE NUMESTE LIPSA DE VALOARE.......................

lucianostelistu
lucianostelistu  •  19 Iulie 2013, 11:36

se vede ca sunteti echipa de provincie, de tarani prosti....... si spuneti ce avem noi BUCURESTENII cu voi...... pai la 1 - 0 voi strigati > BA DA PROSTI MAI SUNTETI !!!! CE ATI AVUT CU STEAUA ???? LASA CA D-ZEU NU DOARME VA DAT DESTULA ........... CU OMONIA. LASA CA VINE ETEPA A 2 A SI VA DAM NOI ....... CITA VRETI LA VOI ACASA, ECHIPA DE TARA, DE PROVINCIE , ANALFABETI....................... HAI INJURATI TARANILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tegean
tegean  •  19 Iulie 2013, 10:28
Postat de kevms75 pe 19 Iulie 2013, 01:25

Astra a controlat meciul?!?!? Hai, ca asta-i tare de tot!!!!!!

mai explicit: e neadevărat

Vezi toate comentariile (12)
Comentează