FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 0-1

VIDEO + FOTO Viitorul - Dinamo 0-1 // De la psiholog la șampanie » Tânărul Costache aduce "victoria" câinilor pe final!

Foto: Cristi Preda +29   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2017 20:02

Dinamo s-a impus pe terenul campioanei Viitorul, scor 1-0, la capătul unui meci în care ambele echipe au ratat câteva ocazii incredibile. O victorie muncită contra campioanei, adusă în final de tânărul Valentin Costache, 19 ani pe 2 august, care deschisese meciul cu o ratare inimaginabilă din doi metri.

Viitorul - Dinamo 0-1 (Costache '82) TEXTVIDEO

Prea ne obișnuiserăm cu goluri de povestit nepoților la meciurile din cupele europene! Cristi Ganea, Rivaldinho și Budescu au cules laudele de la mijlocul săptămânii, au umplut genericele televiziunilor și paginile ziarelor, au dat peste cap navigările pe online, dar trebuia parcă să ne întoarcem un pic și la gafele noastre din campionatul de toate zilele!

În istoria Ligii 1

Iar Viitorul – Dinamo a început cu un moment împotriva geometriei. În minutul 2, o bâlbâială pe axa Hodorogea – Tordai l-a adus cu poarta goală în față pe Costache, aflat la prima titularizare în actualul sezon. Băiatul de la butoanele tabelei se pregătise deja să scrie 0-1, dar Valentin Preasigurul a pus mingea în bară într-o fază în care dacă-l mai pui să marcheze de o sută de ori, o face de 101 ori!

O ratare care intră în analele Ligii 1, alături de alte două momente legendare: Dennis Șerban a driblat inclusiv bara într-un Steaua – Rapid din 1997, iar Zicu a tras pe lângă poarta goală într-un Dinamo – Farul din 2006, după ce trecuse inclusiv de portarul constănțean. Ianis a ajuns atunci la psiholog, e, probabil, rândul lui Costache să treacă pragul cabinetului de terapie! Dar neapărat braț la braț cu Țucudean, care a încheiat cele dintâi 45 de minute cu un alt moment uluitor: Vână a centrat din stânga, Filip a ratat traiectoria balonului, iar vârful lui Hagi a reluat inimaginabil pe lângă buturi, de la 2-3 metri de lângă Penedo!

Arta lui Eric nu moare

Între cele două ratări de clasă s-a scurs o primă repriză alertă, în care absența multora dintre titularii clasici din ambele tabere, menajați pentru returul continental, nu s-a resimțit în suflul jocului. Dincolo de ocazia irosită în startul partidei, Costache a accelerat mereu pe flancul drept, ajutând la o tranziție imediată a "câinilor" spre ofensivă, Rivaldinho a apărut mai mult la serviciu decât la finalizare, iar campioana a răspuns cu precădere la fazele fixe.

Chiar dacă pare încă ușor rotunjit la abdomen, arta lui Eric desenează admirabil în iarbă și orice atingere de balon e o mică pictură tehnică. Iar execuțiile lui din lovituri libere rămân o armă greu de blocat, chiar cu prețul unei ciocniri violente cu bara, așa cum i s-a întâmplat lui Penedo la șutul brazilianului din minutul 25. Iar Tordai a răspuns și el cu o paradă similară, o mână salvatoare la un șut semnat de Bumba, readus conjunctural în prim-plan de Contra după o perioadă în care băimăreanul nu l-a impresionat pe "Guriță".

N-a mers nici cu Herea și Coman

După pauză, datele problemei stau fix la fel. Dar numai la capitolul ratări! Reîncepe sarabanda ocaziilor irosite, cu Vână care e blocat de Penedo din 6-7 metri! Iar Rivaldinho intră și el în malaxorul zilei, șutând pe lângă poartă, la colțul lung, dintr-o poziție demnă de o finalizare mai cu stil.

Trupa lui Hagi pare însă că face față tot mai greu contrelor și organizării dinamoviste, chiar dacă "Regele" a încercat în ultima jumătate de ceas să pluseze cu experiența lui Herea și cu explozia lui Coman. De data asta n-a fost suficient, căci și nervii au cedat repede în curtea gazdelor. Hațegan a început să împartă "galbene" pe bandă rulantă pentru Viitorul, iar zvâcurile dinamoviste au dat, până la urmă, rezultat.

Cursa olimpică a lui Vali

Într-o revanșă rapidă pentru ratarea din start, Costache a luat pe cont propriu o fază din propria jumătate de teren, s-a dus solitar într-o cursă olimpică de 50 de metri și l-a executat pe colțul scurt pe Buzbuchi, care plecase să blocheze o eventuală pasă în centru a dinamovistului. E lovitura de grație a roș-albilor, pentru că în ultimele zece minute Viitorul nu mai poate forța egalarea și se autoexpune unor contraatacuri devastatoare din partea bucureștenilor.

Rămâne, așadar, a doua victorie consecutivă în deplasare pentru Dinamo, după cea din debutul cu Juventus Colentina, iar Contra visează că va reuși măcar o remiză calificantă, săptămâna viitoare, la Bilbao, pentru care ar renunța probabil cu drag la cele trei puncte și la emoțiile infinite de la Ovidiu.

După trei etape, Dinamo a acumulat șase puncte, în timp ce campioana en-titre a ajuns deja la cea de-a doua înfrângere din acest sezon. 

FC Viitorul: Tordai – Dumitraș, M. Constantin, Mladen, Boli, Hodorogea - D. Lopez, D. Dumitrescu, Vînă, Eric - Țucudean
Rezerve: Buzbuchi – S. Rădoi, Fl. Coman, Ov. Herea, A. Ciobanu, V. Ghiță, T. Băluță
Antrenor: Gheorghe Hagi

Dinamo: Penedo – Dudea, Nedelcearu, Maric, Filip – Busuladzic, Anton – Costache, Albin, Bumba – Rivaldinho
Rezerve: Brănescu – Katsikas, Hanca, Nemec, Mahlangu, Nascimento, Romera
Antrenor: Cosmin Contra

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) / Asistent 1: Valentin Avram (București) / Asistent 2: Sebastian Gheorghe (Suceava) / Rezervă: Iulian Dima (București) / Observator LPF: Viorel Anghelinei (Galați) / Observator CCA: Marian Salomir (Cluj-Napoca)

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (278)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 Iulie 2017, 09:03
Postat de dinamo_fan pe 30 Iulie 2017, 21:49

nici macar cand au ratat aia din 6m ? :)

nici macar atunci. i-am simtit superiori fata de multe meciuri din trecut cu echipa regeasca din porumbi. au dominat tactic echipa halucinogena cu stadionul de tabla zincata, refuzata de uefa sa joace acasa in europa din cauza imbinarilor prin sudura intre peluze si combinatul de la navodari.

bogdany8
bogdany8  •  31 Iulie 2017, 04:30
Postat de saviola3_4 pe 30 Iulie 2017, 18:13

meci frumos! asa e cand joaca ucatori mai putin folositi! vom vedea goluri multe, adica voi veti vedea ca eu vad doar prima repriza apoi plec spre stadion! prevad un 2-2 spectaculos aici:D

Te-au pus sa returnezi costumu de ti-ai schimbat fotografia la avatar ??

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  31 Iulie 2017, 00:06

o sa pierzi si la albanezi!

Vezi toate comentariile (278)
Comentează