FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Gabi Balint oferă o poveste personală de viață ca motivație împotriva COVID-19: „O să vină el, golul ăla important, care o să ne scoată pe străzi”

Gabi Balint
Gabi Balint

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 17:40

Gabi Balint, 57 de ani, și-a câștigat faima de atacant ca omul potrivit la locul potrivit.

 De mult ori a salvat Steaua și naționala României în meciuri memorabile și a reușit, cum el însuși spune acum, să-și treacă propriul nume, cu majuscule, în cartea de istorie a fotbalului intern. De la golurile pentru "viteziști" fie în derby-urile cu Dinamo sau în cupele europene, cel mai important rămânând cel cu Barcelona din finala CCE de la Sevilla, până la reușitele de la prima reprezentantivă, precum cele cu Danemarca, Argentina sau Țara Galilor, care-au fost interesante pentru ceea ce va rămâne mereu Generația de Aur a tricolorilor.

Astăzi, fostul atacant a avut o postare pe contul personal de instagram în care s-a folosit de un exemplu din viața personală spre a-i motiva pe români în lupta crâncenă cu pandemia de coronavirus. A reamintit de vorbele lui Anghel Iordănescu, spuse lui și coechipierilor săi, pentru a oferi energie conaționalilor în duelul, uneori pe viață și pe moarte, cu COVID-19. Iată ce-a scris ardeleanul, oferind și un video cu 10 dintre cele mai reușite ale sale din cariera de fotbalist:

"Mâi, ascultă aici la mine! Sunt zile când nu-ți merge jocul, când nu-ți iese nimic, când îți dai cu stângu-n dreptu’, cum spunem noi... Atunci e cel mai important să faci tot posibilul să marchezi. Caută golul. Un gol îți salvează tot meciul prost pe care l-ai făcut. Nu mai zic că dacă marchezi într-un meci important rămâi în istorie! 

Crezi că o să vorbească cineva despre un jucător că a fost cel mai bun în meciul cutare sau cutare?! O să spună că a marcat Balint golul victoriei. Golul calificării. Colegii o să te pupe că le-ai băgat banii-n buzunar. Așa ca bagă la cap: indiferent cât de prost joci într-un meci, dacă o bagi în poartă, a doua zi numele tău va apărea în ziare cu majuscule". Îmi tot vin în cap vorbele lui nea Puiu Iordănescu. 

Mi se pare că sunt despre noi toți. Că toată umanitatea are un meci prost zilele astea. Că ne dăm cu stângu-n dreptu’ și că nu trebuie să ne pierdem speranța. O să vină el, și golul ăla important, care o să ne scoată pe străzi. Viața chiar e un meci de fotbal! :) Eu am auzit de atâtea ori vorbele astea și am încercat de fiecare dată să fac așa cum m-a sfătuit. Nu am marcat multe goluri în cariera mea. Au fost, însă, unele importante, care au rămas în istorie și care mi-au scris numele cu majuscule a doua zi. Și eu sunt mândru pentru asta. 

Am încercat să fac un clasament cu cele mai dragi goluri înscrise pentru Steaua și echipa națională. Urmează Real Burgos. Vizionare plăcută! Cu drag și cu majuscule, BALINT"

View this post on Instagram

“Mai, ascultă aici la mine! Sunt zile când nu-ți merge jocul, când nu-ti iese nimic, cand îți dai cu stangu-n dreptu’, cum spunem noi... Atunci e cel mai important să faci tot posibilul să marchezi. Caută golul. Un gol îți salvează tot meciul prost pe care l-ai făcut. Nu mai zic că dacă marchezi într-un meci important rămâi în istorie! Crezi că o să vorbească cineva despre un jucător că a fost cel mai bun în meciul cutare sau cutare?! O să spună că a marcat Balint golul victoriei. Golul calificării. Colegii o să te pupe că le-ai băgat banii-n buzunar. 🙂 Așa ca bagă la cap: indiferent cât de prost joci într-un meci, dacă o bagi în poartă, a doua zi numele tău va apărea în ziare cu majuscule". Îmi tot vin în cap vorbele lui nea Puiu Iordănescu. Mi se pare că sunt despre noi toți. Că toată umanitatea are un meci prost zilele astea. Că ne dăm cu stângu-n dreptu’ și că nu trebuie să ne pierdem speranța. O să vină el, și golul ăla important, care o să ne scoată pe străzi. Viața chiar e un meci de fotbal! :) Eu am auzit de atâtea ori vorbele astea și am încercat de fiecare dată să fac așa cum m-a sfătuit. Nu am marcat multe goluri în cariera mea. Au fost, însă, unele importante, care au rămas în istorie și care mi-au scris numele cu majuscule a doua zi. Și eu sunt mândru pentru asta. Am încercat să fac un clasament cu cele mai dragi goluri înscrise pentru Steaua și echipa națională. Urmează Real Burgos. Vizionare plăcută! Cu drag și cu majuscule, BALINT :)

A post shared by Gabi Balint (@gabi_balint) on

42 de ani de la debutul în națională al celui care trebuia să fie mai bun decât Hagi. Și care a sfârșit stupid, sub roțile trenului, după o șuetă cu o blondă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  05 Aprilie 2020, 20:00

Sanatate Gabi si sa ne traiesti! Ne-ai salvat cand eram ca si eliminati si in lipsa de idei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează