FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

VIDEO Gică Hagi și-a lansat cartea și a făcut un anunț COLOSAL » Își extinde Academia: „Am luat 10 hectare”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 18:50

Gheorghe Hagi, antrenorul celor de la Viitorul, și-a lansat astăzi cartea „Campionii creează Campioni”, într-un eveniment petrecut la Constanța.  

Însoțit de Gică Popescu, președintele Viitorului, și de Pavel Peniu, președintele Academiei, Hagi a prezentat în fața jurnaliștilor cartea la care lucra de mai mult timp, unde explică retrospectiv principalele borne ale carierei sale și legături cu oamenii din fotbal care l-au influențat decisiv.

„Vreau să le mulțumesc profesorilor care m-au format. Ei mi-au băgat în cap că m-am născut ca să câștig, nu ca să exist!

Primul meu gând după retragere a fost că, dacă fotbalul mi-a dat totul, să îi întorc și eu ceva. În afară de zona administrativă, pe care oricine o rezolvă cu bani, o academie e cu adevărat bună dacă are un concept tehnic. Cei 5 piloni ai  conceptului tehnic cu care am ridicat eu Academia sunt: 

1. Strategie, definirea scopului: să fim cei mai buni;
2. Filozofie: personalitate, posesie, presiune;
3. Sisteme de joc: 4-3-3, 4-2-3-1, 3-4-3;
4. Selecție: calități mentale și tehnice;
5. Structura de antrenamente: bazată pe tehnică individuală și viteză de joc”, a spus Hagi. 

„L-am întrebat pe Hagi de ce împărășește în carte conceptul său tehnic, antrenorii de obicei nu fac asta, e o chestiune de know-how personal. Mi-a spus că vrea ca și alți tehnicieni să aibă acces la rețeta lui. Asta dovedește cât de generos și de altruist e cu colegii, arată cât de bun e și cât de mult iubește viitorul fotbalului românesc”
Gică Popescu

Se extinde Academia!   

Tototdată, tehnicianul Viitorului a făcut un anunț deosebit de important, anunțând că vrea să extindă Academia sa înființată în 2009.  

„Am mai luat 10 hectare, ieri am aflat. Ne dezvoltăm și mai mult. Academia să fie și mai mare, și mai competitivă, să arătăm bine. Am intrat într-o nouă etapă”, a afirmat Hagi.

„Am creat un proiect unic, unde copiii vin și totul e inclus: cazare, mâncare, școală, antrenament, deplasări, totul pe cheltuiala clubului. Aici avem un buget mare, printre cele mai bune din România. Pentru că, dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să investești”
Gheorghe Hagi

Vezi și: 

Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP, despre Hagi la bilanț: „Cum ar arăta fotbalul românesc fără el? Mai bogat, mai dezvoltat, mai calificat?”

Gică Popescu, despre șansele ca Gică Hagi să fie selecționer: „Va dori să antreneze naționala”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
nypd
nypd  •  24 Noiembrie 2019, 02:33

despre pregatirea fizica(deficitara la toate echipele din liga1) si nutritie, nimic, nimic?

pote
pote  •  23 Noiembrie 2019, 22:54

Doamne fereste! A scris hagi???

rumunek
rumunek  •  23 Noiembrie 2019, 21:31

În afară de zona administrativă, pe care oricine o rezolvă cu bani... oare? Atât e nevoie pentru a administra un business? Asta de la finu’ o știi, doar el se pricepe la mai multe cu fiecare milion făcut.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează