FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - GAZ METAN MEDIAȘ 1-1

VIDEO Hagi a făcut spectacol la conferință: "This is it! Dacă vrei pepeni, seamănă-i. Jucăm lungă și pe a doua și dă-i bufa"

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2016 11:52

După Viitorul - Gaz Metan 1-1, Gică Hagi a avut o conferință de presă spectaculoasă și a vorbit despre fotbalul românesc, în stilul caracteristic.

"Am căzut în groapă. Ne-am dus în lumea a treia, în lumea a cincea. Cineva a spus-o în vară, Răzvan Lucescu, că suntem în lumea a cincea. Nu tată, nu suntem în lumea a cincea. Ați făcut să ne perceapă lumea că suntem în lumea a cincea. Noi nu înghițim. Generația noastră nu înghite. Nu ne trezim. Vai de mama noastră.

O să ne bată și oricine. De ce ? Pentru că internet. Toți cu tactică. Toți au învățat niște lucruri și am uitat de fotbalul nostru. Am uitat să selectăm care știe fotbalul, care are personalitate. Înainte ne identificam cu nouari care marcau 40 de goluri pe sezon. Acum îl facem mare pe unul care marchează 7 goluri, 10 goluri. Pe vremea mea, decarul se uita la tine și pasa în altă parte, centrau extremele...", a spus Hagi la conferință.

conferin de pres gheorghe hagi 1

"Jucăm cu lungă și pe a doua"

Antrenorul a continuat conferința și a criticat și modul în care joacă echipele românești și naționala.

"Și acum... De ce? Păi, dacă 10 ani am jucat lungă și pe a doua. De 10 ani am luat modelul italian și am jucat lungă și pe a doua. Lungă și pe a doua. La revedere cu lungă și pe a doua. Avem fundaș care o dă lungă și dă-i bufa.

Decarul a dispărut. A dispărut, fraților. A dispărut. Pentru că el a dispărut. Nu mai era important. Nu mai știa care e rolul lui. Nu se mai știe. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemți. Suntem latini. Dragilor, învățați că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie.

conferin de pres gheorghe hagi

Istoria României spune că suntem latini. Pe mine mă doare. Că eu am servit 20 de ani fotbalul românesc. Cea mai frumoasă echipă a mea a fost echipa națională. Nu echipele de club. Acolo m-au folosit, că d-aia mă plăteau. La naționala trebuie să fie o mândrie că joci."

 "Pui castraveți și vrei pepeni?"

"Regele" a atacat și modul în care se investește în fotbalul românesc.

"Ce cultivi? Cum v-am zis aia cu castraveții. Dacă vrei pepeni, roșii, frumos, seamănă-i tată. Ca altfel ei nu cresc. Pui castraveți și vrei pepeni? Joci cu fotbalul ăla cu lungă și pe a doua de dă boala-n noi, faci cârcei. România în anii '70 făcea posesie.

This is it!", a conchis Hagi.

 pepeni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (70)
eugen555
eugen555  •  22 Noiembrie 2016, 15:09

nu radeti de stilul lui Gica de a se exprima....ganaditi-va mai degraba la adevarurile spuse de el,nu ca ar detine adevarul absolut dar multe din ce spune el are logica si e dovedit prin realitati

ray51
ray51  •  22 Noiembrie 2016, 12:28

Draga Gica, cu respect ma adresez tie si iti comunic urmatoarele: 1. Da, am decazut mult in fotbal. 2. Da, nu avem numar 9 clasic; nu avem numar 10 - coordonator cu personalitate. 3. Da, rar vezi extrema care este vitezista si stie sa centreze, sa-si faca meseria de altfel. 4. Da, internetul ne uniformizeaza nu dezvolta creatia. 5. Da, sunt de acord ca echipa ta de suflet a fost Nationala. 6. Da, asa este, nu avem un selectioner pus pe treaba si nu pe DVD-uri... 7. etc. Am insa o mare rugaminte: te rog sa intelegi ca modelul pe care zici tu ca l-am luat de 10 ani de la italieni, este preluat de la prietenii de ginta latina (tocmai italienii!). Intelegi ? Si mai am o rugaminte: nu te enerva atunci cand dai interviuri. Risti sa stalcesti fraze intregi in limba romana, risti sa nu se inteleaga, risti sa produci un efect contrar. Atat. In rest, numai de bine !

461704520656893
Chirita Valeriu  •  23 Noiembrie 2016, 20:31

Clar, Hagi nu e Graur! Alexandru, nu Dumitru Graur! Insa pentru ce a facut si ptr ceea ce face acum, RESPECT! Shapky daloy!

Vezi toate comentariile (70)
Comentează