FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Întăriri din Portugalia! » Alves e luat, urmează Anderson

Joao Alves are trei selecţii la echipa naţională a Portugaliei, iar aseară a pozat pentru Gazetă în tricoul roş-albilor
Joao Alves are trei selecţii la echipa naţională a Portugaliei, iar aseară a pozat pentru Gazetă în tricoul roş-albilor

Articol de - Publicat vineri, 20 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2012 00:40

Mijlocaşul Joao Alves a sosit aseară la Bucureşti şi urma să semneze cu Dinamo. Fundaşul stînga Anderson Santana e aşteptat la începutul săptămînii viitoare.

Din cele două ţinte de la Vitoria Guimaraes, Dinamo a reuşit să rezolve una. Aseară, mijlocaşul Joao Alves a aterizat pe aeroportul Henri Coandă, apoi a mers la negocierile cu Nicolae Badea, însoţit de agentul Marcel Popescu. Mijlocaşul de 31 de ani urma, aseară, să parafeze contractul cu Dinamo pînă în vară, cu opţiune de transfer definitiv. De azi, Alves se va prezenta la antrenamente, în Ştefan cel Mare, alături de noii săi colegi.

CFR încearcă să-l deturneze pe Anderson
Postul de fundaş stînga va fi acoperit, cel mai probabil, săptămîna viitoare. Anderson Santana rămîne la Guimaraes pentru meciul din week-end cu Porto, apoi luni sau marţi va sosi la Bucureşti pentru negocieri. "Am primit acordul portughezilor pentru a negocia cu băiatul, sperăm să-l convingem să semneze", zic şefii. Aflat în ultimele şase luni de contract, fundaşul de 25 de ani este ademenit şi de CFR Cluj, care îl are în vizor încă din vară, dar şi de actualul său club, Vitoria Guimaraes, care i-a propus prelungirea contractului.

Vezi mai jos un gol marcat

de Joao Alves în Portugalia!

Varianta de rezervă: Luisinho

Dacă nu se va rezolva cu Anderson, roş-albii au o altă soluţie, tot din Portugalia, de la Pacos Ferreira, ultima clasată în prima ligă. Luis Carlos Correia Pinto, alias Luisinho, are 26 de ani, joacă atît ca fundaş, cît şi ca mijlocaş stînga şi este coleg cu Tony, fostul fundaş dreapta al CFR-ului. Luisinho ar putea ajunge în Ştefan cel Mare pentru aproximativ 150.000 de euro. Titular de bază la Pacos, portughezul a marcat un gol în 14 partide.

"Am venit în România pentru a semna cu Dinamo, apoi vreau să începem treaba şi să cîştig titlul în România. Este o echipă importantă şi de aceea am acceptat imediat" (Joao Alves, mijlocaş ofensiv)

"Îl ştiu pe Marius Niculae de cînd juca la Sporting, abia aştept să-i cunosc pe băieţi. Cred că mă pot impune ca titular şi că pot face lucruri bune pentru Dinamo" (Joao Alves, mijlocaş ofensiv)

100.000 de euro va plăti Dinamo către Vitoria Guimaraes pentru împrumutul pînă în vară al lui Joao Alves, urmînd să achite încă 200.000 de euro pentru un transfer definitiv

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Marius depinde de Martinez

Acţionarii au discutat ieri cu Marius Niculae. Au vorbit, în primul rînd, despre posibilitatea extinderii contractului scadent în decembrie 2012, s-a luat în calcul o mărire salarială, iar despre oferta din China, de la Beijing Guoan, fotbalistului i s-a transmis: "Aşteptăm ceva concret, apoi te vom anunţa exact!". Atacantul de 30 de ani va pleca împreună cu lotul "naţionalei" în turneul din Antalya.

Rus: "Ştim fiecare metru din pădurea Izvorani"
Laurenţiu Rus a povestit amuzat cum a decurs prima parte a pregătirii roş-albilor: "Ştim pe de rost fiecare metru al pădurii de la Izvorani. Şi-n lung, şi-n lat, am făcut-o pe toate părţile. Au mai existat şi momente cînd ne mai trebuia cîte un GPS, dar ne-am descurcat". Revenirea în ţară şi la echipă a lui Cristi Borcea este "o chestie motivatoare, îl simţim aproape, nu e vorba de presiune. Aveam nevoie de cineva lîngă echipă".

Inbox
- Cornel Dinu: "Eu sînt pentru arbitri români, dar de cîţiva ani selecţia este discutabilă. Sînt 3-4 de nivel FIFA, restul sînt forţaţi. Trebuie o selecţie exigentă!".
- Florin Bratu se mai antrenează şi azi cu Dinamo, iar dacă roş-albii nu vor ajunge la un acord cu Gaz Metan, atunci atacantul se va întoarce la Mediaş.
- Laurenţiu Rus despre Marius Niculae: "Ar fi o pierdere imensă pentru Dinamo. Nu e cel mai bun om al echipei, e cel mai bun al campionatului!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
ionut.07
ionut.07  •  20 Ianuarie 2012, 16:03
Postat de seedorf pe 20 Ianuarie 2012, 12:23

deocamdata,cu trupa asta de pesionari suntem pe primul loc .si daca nasu' si finu' nu cadeau la pace ,ati fi fost la 14 puncte de dinamo .asa, au ramas '' numai'' 8 .ca sa nu mai zic si de prietenii nostri in negru.

Nu-ti mai bate capu'cu toate oile.In afara de Danciulescu si Munteanu,Dinamo are jucatori in media normala: 25-30 de ani.Nu poti juca doar cu tineri decat daca-i ai din propria pepiniera,altfel e nevoie de timp sa se maturizeze si devina o echipa omogena.Toate cluburile din Europa,cu exceptia Barcelonei,care are propria scoala de fotbal are jucatori in media normala plus cativa jucatori "veterani",pe care sa-i urmeze si sa-si ajute echipa la nevoie prin experienta lor(v.cazul lui Juventus si Del Piero)

ionut.07
ionut.07  •  20 Ianuarie 2012, 15:58
Postat de neagoe_andrei88 pe 20 Ianuarie 2012, 12:28

orice jucator din afara din prima liga sunt mult mai buni fata de la noi mai ales Portugalia......Dinamo a facut ceva transferuri daca il face si pe cel de`al 2 e bine parerea mea si sa vina si GIANI CHIRITA si GOGA SI GATA

Ce sa faci cu Kirita?Sa aiba aceeasi soarta ca Barcauan si Niculescu?Ii se poate organiza un meci de retragere si-atat.Jucatorii din Portugalia sunt peste media campionatului nostru,iar cei 2 jucatori au jucat constat si bine la echipa de club.Anderson este unul dintre cei mai buni fundasi stanga din campionatul Portughez.Doar ovine au falsa idee ca numai cu jucatori tineri poti sa ai performante.Inter,Milan,Manchester au dem.contrariul.La Barca e alta poveste,c-au crescut toti impreuna de la 7-8 ani.Acolo e o scoala de fotbal,nu s-au inghesuit sa cumpere jucatori tineri pt ca deja ii aveau.Si-n plus,indiferent de club,Inter sau Barca,nu se poate compara niciun club din tara cu ei.

neagoe_andrei88
neagoe_andrei88  •  20 Ianuarie 2012, 12:28

orice jucator din afara din prima liga sunt mult mai buni fata de la noi mai ales Portugalia......Dinamo a facut ceva transferuri daca il face si pe cel de`al 2 e bine parerea mea si sa vina si GIANI CHIRITA si GOGA SI GATA

Vezi toate comentariile (43)
Comentează