FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - OȚELUL 1-2

VIDEO O seară horror » Steaua s-a făcut de rîs cu ultima clasată și mai are un singur punct avans fața de ASA, 1-2

Rusescu a ratat penalty-ul de la finalul meciului
Rusescu a ratat penalty-ul de la finalul meciului

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2015 00:00

Cu un Cernat absolut senzaţional, ultima clasată a detonat aseară bomba campionatului. Roş-albaştrii rămîn lideri cu numai un punct peste ASA.

"Care-i treaba, tinere, tu chiar vrei să te faci ziarist?!". "Păi, aş cam vrea...". Atît am putut articula, cu inima-n gît, la întrebarea lui Ioan Chirilă. Faza e autentică şi-mi reamintesc fiecare literă a fiecărui cuvînt rostit molcom de "Patriarh", deşi au trecut de atunci măcar două decenii.

"Da' cum te numeşti?!". "Ăăăă, Adrian Florea", răspund în cele din urmă, mirat că nea Vanea are asemenea curiozităţi. "Mda, Adriaaan Floreaaa. S-ar putea să ai o şansă!". Privindu-mi faţa nedumerită, încearcă să mă lămurească: "Ştii, eu am o teorie. Nu poţi ajunge mare fotbalist dacă nu ai şi un nume pe măsură. Ascultă puţin! Diegooo Arrrmandooo Marrradonaaa. Numele astea puse laolaltă cîntă pur şi simplu... Regula cred că e valabilă şi la cei care scriu despre fotbal!".

Audienţa luase sfîrşit, privilegiul de a fi băgat în seamă de imensul cronicar sportiv fusese oricum mai de durată decît nădăjduisem eu. Am plecat lălăindu-mi la infinit prenumele şi numele în strădania de a afla cît mai repede dacă am vreo şansă să devin jurnalist.

Lato, pentru cine ai jucat?!

Nu ştiu de ce mi-am amintit aseară de această întîmplare. Poate pentru că pe teren l-am zărit pe Floriiin Cernaaat! Jucătorul care sigur i-ar fi plăcut şi lui nea Vanea, unul dintre puţinii "Diego" pe care-i mai are prima noastră divizie. Iar fostul "Diamant" a tăiat în defensiva roş-albastră cînd şi cum a vrut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Din gheata lui a plecat centrarea pentru 0-1, la care Latovlevici şi-a arătat din nou limitele (19), din gheata lui putea face Iulian Popa 0-2 după exact o jumătate de ceas de joc!

Nimic despre Steaua?! Ba da, destule. Transversală Ţucudean (5), după o reluare de mare fotbalist a totuşi greoiului vîrf al gazdelor, plus penalty neacordat la Prepeliţă (20), plus poftă de joc a lui Adi Popa şi a lui Chipciu, care a şi dat peste un Solomou absolut penibil.

Dar şi multe naivităţi în apărare, de care un alt superjucător de pe teren, algerianul Hamroun, a profitat cu numai cîteva secunde înainte de pauză: 0-2!!!

Haos în atac, plus Dumitru! ;)

După pauză, Gâlcă (Gigi?) s-a decis să rişte un pic, dacă risc se numeşte pentru Steaua să joace cu mai mulţi oameni ofensivi. Din păcate pentru lider, Iancu n-a fost cu mult mai breaz decît Lato.

Din fericire pentru fotbal, pe Cernat l-au mai ţinut bateriile şi a continuat să le dea "urechi" adversarilor mai ceva ca Suarez lui David Luiz pe Parc de Princes, zilele trecute!

Pe fondul ofensivei haotice a fcsb-iştilor, că "militari" chiar că nu le mai putem spune!, tot Oţelul a avut oportunităţile mai evidente de a înscrie. N-au mai avut însă nici moldovenii luciditatea din prima parte.

Cum nici arbitrul Robert Dumitru n-a prins cea mai bună seară, ca să nu spunem c-a greşit incredibil de mult şi de grav!, misiunea campioanei a devenit mai dificilă şi mai disperată cu fiecare minut care trecea. Să se fi terminat deja?! Nu, deloc, pentru că "Ţucu" aruncă în aer atmosfera şi aşa încinsă de pe "Arena" (77), reducînd handicapul cu o alunecare pe care pesemne c-a deprins-o prin Championship: 1-2!

A mai fost vreme de destule faze încinse, de multe reproşuri la adresa arbitrilor, de mulţi pumni fluturaţi prin aer. Nu şi de un gol egalizator, care ar fi ţinut-o pe ASA la măcar două puncte distanţă, aşa cum era înaintea etapei. Asta deşi Steaua a avut penalty în prelungiri!!! Rusescu nu mai e Rusescu, trage în transversală, ce final de campionat putem avea! Oare i-ar fi plăcut şi lui nea Vanea?!

Penibil la revenire

Iasmin Latovlevici a revenit în echipa Stelei într-un meci oficial după 5 luni şi 24 de zile! Titularizat ultima dată la meciul din turul campionatului de la Tg. Mureş, Costel Gâlcă a decis să-l folosească din nou pe fundaşul stînga în partida cu Oţelul.

Acesta a avut o prestaţie dezastruoasă încă din startul meciului, iar în minutul 19 şi-a băgat mingea în proprie poartă, după şutul deviat al lui Florin Cernat. După pauză, Gâlcă a decis să-l schimbe, locul acestuia fiind luat de Gabi Iancu.

L-au părăsit şi pe Becali

Finanţatorul campioanei, Gigi Becali, a avut o surpriză neplăcută în momentul în care a ajuns la Arena Naţională, într-o maşină neagră de lux. Dacă pe vremuri acesta era aşteptat în faţa tribunei oficiale de zeci de fani care îşi doreau o poză cu patronul Stelei, de această dată doar cîţiva suporteri l-au aşteptat la stadion.

În momentul în care s-a dat jos din maşină a făcut cu mînă şi a zis cu voce tare "Hristos a înviat!". Apoi, cu mîinile la spate a intrat în stadion, fără să dea nici un fel de declaraţii. Doar 3.000 de fani s-au aflat aseară în tribune.

Chipciu dă petrecere

Chiar dacă aseară au pierdut rușinos, jucătorii lui Costel Gâlcă vor petrece azi. Fotbaliştii au fost invitaţi de Alexandru Chipciu la botezul celui de-al doilea copil al său, Aria-Andreea. La evenimentul care va avea loc într-o locaţie de cinci stele din Bucureşti, pe lîngă colegi, a fost invitat şi fostul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, dar şi Gâlcă. Chipciu mai are o fetiţă, Maria Medeea.

Ce-a spus Gâlcă după meci:

  • "Să ia titlul oricine, dar să-l ia pe teren"
  • "Prima repriză a fost una fără agresivitate din partea noastră. Ne-am pierdut constanța în joc pe care o aveam"
  • "Toți jucătorii se antrenează foarte bine, am optat pentru Latovlevici, am crezut că va face un meci bun, dar ați văzut ce s-a întîmplat în prima repriză"
  • "Sînt principalul vinovat pentru acest rezultat. E normal ca fanii să-mi ceară demisia, credeți că eu sînt mulțumit cu aceste rezultate?"
  • "Se simte o diferență foarte mare între ce jucam în tur și ce jucăm acum. Cred că n-am reușit să acoperim plecările din iarnă. Sînmărtean, Szukala și Keșeru ne lipsesc"

"Îmi mai arde mie de ceva? Nu! Vă dau cuvîntul meu de onoare că nu sînt supărat. Am făcut pușcărie și gata. Sufletul îți moare acolo"
Gigi Becali, patron Steaua

"Sîntem singurii vinovați, ne e rusine, cuvintele sînt de prisos. Nu credem în coincidențe, dar arbitrul de linie e același ca la Craiova. Am fi proștii proștilor dacă pierdem campionatul"
Adrian Popa, mijlocaș Steaua

"Știam că Steaua pune presiune pe noi. Am așteptat şi am lovit cînd am avut șansa. Era dureros să fim egalaţi în ultimul minut. Mă bucur că a ratat Rusescu acel penalty, dar cred că tot roș-albaștrii vor fi campioni"
Florin Cernat, mijlocaș Oțelul

"Am făcut cîteva modificări în sistem, am jucat cu Cernat avansat, a coborît între linii, a primit mingi și așa ne-am creat situații. Mai avem șanse teoretice de a ne salva, dar trebuie să cîștigăm tot"
Florin Marin, antrenor Oțelul

"N-am jucat precum o formație care trebuie să cîștige titlul. Cu toate acestea, niciodată n-am văzut un asemenea arbitraj. A fost o rușine! Din bun-simț, arbitrul trebuia să ridice mînă și să spună că nu poate să mai continue"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"E o situație foarte, foarte urîtă, am pierdut 3 puncte importante. Sînt îngrijorat că nu cîștigăm, dar nu cred că vom pierde titlul"
Alex Chipciu, mijlocaș Steaua

steaua otelul 1 2

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (92)
benaflek
benaflek  •  20 Aprilie 2015, 15:03

oarba vdupa voi .otelarilor ati jucat ca niste *** pur si simplu .ce ati castigat ma? *** i ati distrus pe stelisti ai naibii disperati sper ***.si ar fi bine daca cineva ar urmari activitatea din conturile voastre .*** sar *** din baie sa demonstreze ei ce?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

botizan
botizan  •  20 Aprilie 2015, 14:45

Stelistii Sa nu Mai ceara penalty-uri ca oricum le rateaza ...Auzi ca 3 penalty-uri :)) Cat despre offside, chiar nu a fost decisiv , Latovlevici nu era in offside

kingme
kingme  •  20 Aprilie 2015, 13:14
Postat de sange_alb.rosu pe 20 Aprilie 2015, 11:46

Nu cred ca cineva risca sa piarda campionatul doar ca sa il saboteze pe antrenor. Eu cred ca pur si simplu fara Sanmartean si Szukala steaua e ca oricare echipa de duzina din Romania. Si oricum, Galca e antrenor, reghe doar oportunist.

Reghe este enervant cateodata dar nu a pierdut cu Ludogoreea calificarea in CL cand ii avea pe :Sanmartean,Szukala,Keseru.Sa nu mai vorbesc de EL sau de campionat.Acum doar pentru ca enerveaza prin declaratii gata nu ii mai recunoastem meritele.Nu este vorba de nici un sabotaj,cine ar da cu pciorul la pierderea unui campionat?

Vezi toate comentariile (92)
Comentează