FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - RAPID 0-1

VIDEO Old number 18 » Salvarea Rapidului de la retrogradare nu mai pare imposibilă după 1-0 cu Gaz Metan

Articol de - Publicat marti, 10 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 martie 2015 22:41

Giuleştenii, cu cea mai experimentată echipă din campionat, au ajuns la numai 3 puncte de primul loc care evită retrogradarea. Au 18 puncte în total, 7 doar în cele trei partide de anul acesta

Rapid demonstrează cum discuţiile despre lipsa de omogenitate încetează atunci cînd jucătorii nou-veniţi, oricît de mulţi ar fi, sînt buni, mai buni decît media competiţiei. Trupa adunată din recomandări ale impresarilor şi ale altor fotbalişti, din zvonuri colportate despre fotbalişti din toate colţurile Europei se caţără pe clasamentul Ligii 1.

Click aici pentru VIDEO!

Coimbra, Pleşca, Gecov
Şi Gecov, un ceh de care nimeni din Giuleşti nu auzise pînă acum două luni, intră în galeria lui Lupu, a lui Sabău şi a lui Măldărăşanu, mijlocaşi contondenţi, dar capabili să şi marcheze. Închizătorul crescut la Slavia Praga a apărut surprinzător în faţa porţii, reuşise la fel şi în derby-ul cu Steaua!, şi a profitat de o respingere slabă a lui Pleşca. Portarului de la Gaz Metan i s-au înmuiat mănuşile la un şut al lui Joao Coimbra, o execuţie mai degrabă disperată decît calculată, şi balonul sărit din mîinile goalkeeperului i-a lăsat lui Gecov privilegiul de a îndeplini formalitatea.

Gol marcat de Rapid, un scenariu mai uşor de gesionat de o formaţie a cărei structură o face să fie superexperimentată, dar cu o rezistenţă fizică uşor de epuizat.

Încă un pas
Pancu, Garai şi Săpunaru şi-au tocit muşchii în sute de meciuri pînă să ajungă să lupte pentru salvarea Giuleştiului. Mai rapizi şi mai rezistenţi la efort, medieşenii caută să împingă jocul, dar se încurcă în distribuţia de "bătrîni" a lui Pustai. Rapidiştii ştiu cînd să "taie" acţiunile, produc sau obţin faulturi şi fac timpul să se scurgă pe nesimţite în favoarea lor, în locul unui joc pe contre cum şi-ar fi dorit albii.

Pancone rezistă 70 de minute, apoi e înlocuit cu puştiul Cerlincă, un coleg care avea 3 ani în 1999, atunci cînd Daniel cîştiga titlul cu echipa lui Mircea Lucescu! Sigur, nu am văzut gladiatori în realitate, dar aşa trebuie să fi arătat ei, precum Pancu ieşind la schimbare, transpirat, cu faţa şi cu picioarele marcate de cicatrice din luptele vechi.

El, Buchta, Săpunaru, Garai, Borda, Benson par aleşi în urma unui casting pentru un film, nu recrutaţi într-o echipă de fotbal. Cu toţii trecuţi de 30 de ani, au fost chemaţi pentru o ultimă misiune, au plecat ca outsideri clari şi totuşi happy-end-ul se întrevede la capătul acestui drum care va mai dura încă 14 runde.

Cel mai bun sezon din carieră!
Marcel Gecov a marcat pentru 1-0 şi a contabilizat al doilea gol al său de cînd a ajuns la Rapid. Cehul punctase şi în succesul cu Steaua, 1-0. Cu două reuşite acumulate deja, Gecov a egalat cel mai bun sezon din cariera sa! Pînă la 27 de ani, s-a mai întîmplat o singură dacă ca el să marcheze două goluri într-o singură stagiune, în 2012-2013. Atunci a jucat 7 meciuri pentru belgienii de la Gent în prima parte, apoi 12 partide la Slavia Praga. Cele două goluri le-a înscris în campionatul Cehiei. Mijlocaşul defensiv avea doar 6 goluri în 9 ani ca profesionist, în momentul în care a semnat cu vişiniii.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (13)
morf3us
morf3us  •  16 Martie 2015, 09:27

aștia de la fcsb nu isi dau nici akum seama ca steaua pt ei e un punct incheiat,,adio palmares adio restul,,sa o ia de la capat cum ne sfatuiau ei in urma cu doi ani,,haladitii,,returul asta o sa fi-ti ciuca batailor,haha ha ha))))

dinarad
dinarad  •  10 Martie 2015, 16:57
Postat de ochi_ager pe 10 Martie 2015, 10:17

Nu mai pare imposibilă retrogradarea? Pe bune? Și de ce ar fi preferabil un Rapid în prima ligă? De ce merită mai mult decât alții? Clasamentul se întocmește prin adunarea punctelor câștigate, nu prin bătaia inimilor...

Mai taci bah drecu' ca esti prost de mori. daca cineva nu merita sa fie in Liga I aia este Steaua care sa infiintat prin frauda si minciuna. Voi daca aveati un pic de onoare si bun simt v-ati fi auto-desfiintat dupa Revolutie , 'ti-ai drecu cu clona voastra cu tot. Au disparut echipe de traditie precum UTA si Timisoara (cu toate ca pe aia i-i urasc) si ati ramas voi mamelucii drecu' sa va "luptati" cu Chiajne , Viitoruri si Craiove clonate. Asta ar mai trebuie ca o echipa cu istoria , traditia si suporterii Rapidului sa retrogradeze. Sinteti ultimii oameni , fara onaore , rusine si respect si nu meritati nici sa existati bai "suporteri" de k a k a t pentru cupe si flor

gicapuia
gicapuia  •  10 Martie 2015, 16:27
Postat de ochi_ager pe 10 Martie 2015, 10:17

Nu mai pare imposibilă retrogradarea? Pe bune? Și de ce ar fi preferabil un Rapid în prima ligă? De ce merită mai mult decât alții? Clasamentul se întocmește prin adunarea punctelor câștigate, nu prin bătaia inimilor...

Lasa frate ca adunam si puncte si asa o sa iti lamurim dilema. Daca adunam puncte crezi ca o sa merite Rapidul sa ramina in liga 1. Sau ne retrogradeaza ca alta data cu puncte cu tot. Cum ti-ar place ?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează