FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - SĂGEATA, AZI, 16:30, DIGI 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO Oţelul - Săgeata 0-1 » Victoria celor de la Săgeata încinge lupta pentru menţinerea în Liga 1!

Articol de - Publicat sambata, 26 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 06 mai 2014 13:40

Săgeata Năvodari s-a impus cu 1-0 pe terenul Oţelului, depăşindu-se pe gălăţeni în clasament după această victorie.

Urmăreşte aici desfăşurarea liveTEXT a partidei!

Vezi aici cele mai importante faze VIDEO ale meciului!

Oţelul a arătat o foame nebună de fotbal în startul partidei de la Galaţi. Animaţi de victoria din etapa trecută de la Mediaş şi presaţi de diferenţa minimă care îi menţinea deasupra liniei, elevii lui Lienen au început în forţa. Chiar în primul minut, Marquinhos şi-a făcut loc prin careu, lăsînd în urmă trei jucători adversi, dar şutul brazilianului a trecut puţin pe lîngă poarta lui Panagopoulos.

Giurgiu şi Prestia au încercat şi ei poarta cu şuturi în forţă din marginea careului de 16 metri (5, 7). Marquinhos s-a mai remarcat o dată în minutul 6, semnînd cea mai mare ocazie a gălăţenilor. Coordonatorul de joc al Oţelului a pătruns în careu cu mingea la picior, dar Panagopoulos a reuşit intervenţia salvatoare.

Atacurile furibunde ale gălăţenilor au fost linişte de ocazia lui Guerra, apărută parcă de nicăieri. Atacantul Săgeţii a fost deschis bine în marginea careului mic, dar reluarea sa n-a prins cadrul porţii lui Goicoechea.

Tritz şi Tudorie au combinat pentru o nouă ocazie a gălăţenilor (10). După zece minute nebune pentru un meci în care cele două combatante luptă pentru menţinerea în prima divizie, jocul s-a liniştit.

Elevii lui Lienen au început să aşeze mingea, încercînd să combine şi să caute spaţii. Cursele lui Tritz pe partea dreaptă n-au fost valorificate de oamenii din careu. Lovin şi Sîrghi s-au încurcat reciproc în careu în minutul 20, mingea trecînd peste poartă.

Tritz s-a remarcat din nou în minutul 28, cînd Panagopoulos a respins centrarea fundaşului gălăţean. Mingea a ricoşat la Băjenaru, al cărui şut s-a scurs pe lîngă poartă.

Fără forţă ofensivă, Săgeata s-a limitat să blocheze acţiunile Oţelului de la mijlocul terenului, încercînd să surprindă pe contraatac. Cînd tactica oaspeţilor a dat greş, a fost pericol mare la poarta lui Panagopoulos. S-a întîmplat în minutul 33, cînd elevii lui Lienen au recuperat la mijlocul terenului şi le-au oferit adversarilor o lecţie de contraatac. Tritz a pasat bine, dar Tudorie a ratat inexplicabil din cîţiva metri.

Săgeata a ameninţat pentru a doua oară poarta Oţelului abia în minutul 39. Deletic a primit o pasă bună, care i-a depăşit pe Popescu şi Prestia, dar şutul mijlocaşului a fost reţinut de Goicoechea.

Gălăţenii au început în forţă şi repriza secundă, punînd presiune pe adversar. Dan Popescu a reuşit o cursă frumoasă pe partea stîngă, dar Tudorie, singur în careu, a ratat din nou, trimitînd pe lîngă din cîţiva metri (47).

Oţelul a continuat să controleze jocul, dar minutul 58 a arătat cum ocaziile se răzbună. Peteleu a centrat perfect de pe partea dreaptă, Silviu Pană s-a înălţat, depăşindu-l în săritură pe Sîrghi şi a trimis cu capul, lăsîndu-l fără replică pe Goicoechea. Golul le-a dat aripi elevilor lui Cătălin Anghel, care au ameninţat din nou poarta Oţelului la două minute după deschiderea scorului, atunci cînd şutul puternic expediat de Deletici a fost respins de portarul gălăţenilor.

Lienen i-a aruncat în luptă pe Astafei şi Zaharia, dar nimic nu s-a schimbat în jocul gălăţenilor. Săgeata a blocat acţiunile ofensive ale Oţelului înainte ca acestea să devină periculoase. În minutul 75, Tudorie a trimis cu capul, dar Panagopoulos a fost la post. Filip l-a imitat în minutul 80, cînd a şutat pe lîngă poartă din cîţiva metri.

Tudorie, jucătorul cu cele mai mari ratări ale meciului a fost scos de pe teren în minutul 85 şi n-a scăpat de fluierăturile spectatorilor gălăţeni. Intrat în locul tînărului atacant, Sipovic şi-a trecut şi el numele pe lista celor care au ratat mari ocazii, nereuşind să trimită spre poartă centrarea lui Tritz (87).

Săgeata s-a blocat bine, gălăţenii s-au pierdut în faţa porţii, iar victoria echipei conduse de Cătălin Anghel încinge şi mai tare lupta din subsolul clasamentului. Săgeata ajunge la şase meciuri consecutive fără înfrîngere în deplasare şi urcă pe locul 13, în timp ce gălăţenii coboară în zona fierbinte, pe poziţia 15.

Echipele de start:

OŢELUL: Goicoechea - Tritz, Sîrghi, Prestia, D. Popescu - Giurgiu, Filip - Marquinhos, Lovin, Băjenaru - Tudorie
Rezerve:  Simaitis, Sipovic, Mişelăricu, Astafei, Gavrilă, Zaharia, Milea

SĂGEATA: Panagopoulos - Peteleu, Fl. Popa, L. Munteanu, Fonsi - Muzac, Dulee - Fl. Achim, Vezan, Deletici - Guerra
Rezerve:  Băican, Tudose, Chiţu, I. Filip, I. Iordache, S. Pană, Tigoianu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (16)
v1ad
v1ad  •  27 Aprilie 2014, 01:51

atatea echipe slabe sau in deriva sunt in liga asta 1, incat 4 locuri retrogradabile nu ajung

valyomanyd
valyomanyd  •  27 Aprilie 2014, 01:17
Postat de ertyuiop pe 26 Aprilie 2014, 23:26

ce stii tu e din laboratoarele dinamoviste.....in cazul Otelului e hazardul absolut, pierzi acasa cu Sageata si Ceahlaul echipe care in aceste meciuri nu au aratat nimic si castigi afara la Medias sau Brasov! Nu m-ar mira victorie la Botosani, Vaslui sau Steaua insa in acelasi timp nu e nimic sigur acasa cu ACS Timis sau Viitorul?!!!! Hazard total....directie e acum spre liga a 2-a, sa vedem daca schimbam cursul!

Sa inteleg ca, voi dupa ce ati luat titlul , ati demolat laboratoarele ? :)))))))))

ertyuiop
ertyuiop  •  26 Aprilie 2014, 23:29
Postat de lpep pe 26 Aprilie 2014, 21:22

Pe Henrique nu-l baga antrenorul. Cica nu trage tare la antrenamente. L-am auzit la conferinta de presa de dupa meci.

o posibila eroare fatala.....cand Otelul schiopata in lupta pt titlu a aparut rezerva Laurentiu Bus si a tras echipa dupa el, noi ne incapatanam sa-l forjam pe nevinovatul Tudorie!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează