FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FC BOTOŞANI 3-1

VIDEO Pe primul loc en-fanfare! » Viitorul a revenit spectaculos și termină anul pe locul 1

Tinerii Viitorului se pot bucura de Sărbători, fiind pe primul loc în Liga 1
Tinerii Viitorului se pot bucura de Sărbători, fiind pe primul loc în Liga 1

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

Viitorul termină 2016 în fruntea Ligii 1, după ce a revenit spectaculos, deşi a fost condusă de Botoşani din secunda 9.

Iubitorii fotbalului românesc au fost norocoşi în ceea ce priveşte programarea ultimului meci din 2016, Viitorul-Botoşani, la Ovidiu. Fiind ultimul joc, mai uităm de ciudăţeniile Ligii 1, cu echipe care preferă gazoane îngheţate decât să dea banii pe încălzire, formaţii depunctate pentru neplata datoriilor şi aşa mai departe.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

La Ovidiu parcă păşim într-o lume de poveste sau, mai bine zis, o lume normală. Gică Hagi a pornit încălzirea terenului încă din noiembrie, cu toate că asta înseamnă un cost zilnic cifrat la 500 de euro, fotbaliştii săi sunt cu salariile la zi şi, nu în ultimul rând, prestaţia echipei e pe placul "Regelui". Puştii joacă frumos, ofensiv şi curajos, exact ceea ce doreşte Hagi.

Început bun, dar atât!

Aseară, meciul a pornit de la 1-0 pentru Botoşani, asta pentru că Mihai Roman a deschis scorul în secunda 9, după o neînţelegere a lui Buzbuchi cu Ganea.

Uimiţi probabil de desfăşurarea secundelor de start, elevii lui Hagi au fost buimaci în primele minute, iar moldovenii au profitat, avansând tot mai mult în avanposturi, în special prin acelaşi Mihai Roman, care a reuşit din nou să îi dea emoţii portarului Viitorului, în minutul 6. De această dată mingea nu a mai intrat în poartă, Buzbuchi reuşind cu greu să respingă execuţia lui Roman.

Încet, încet, Viitorul a început să controleze tot mai mult jocul, iar Florinel Coman n-a mai putut fi oprit decât printr-un penalty grosolan al lui Burcă, în minutul 16. Formalitatea de la punctul cu var a fost îndeplinită de Gabi Iancu, golul fiind şi un semn al începerii asediului la poarta lui Călin Albuţ.

Show de lider

Deşi vântul de la malul mării a bătut puternic aseară, la cele -6 grade de la Ovidiu, Viitorul a făcut un joc foarte bun. Puştii lui Hagi au trecut în avantaj la cinci minute de la ieşirea la cabine: incursiune şi centrare perfectă a lui Răzvan Marin din flancul stâng pentru Chiţu, care a marcat cel de-al optulea gol stagional, cu capul, din aproximativ doi metri.

Tot Răzvan Marin a înfipt definitiv cuţitul în inima lui Leo Grozavu şi a echipei sale. Tânara vedetă a Viitorului l-a lobat elegant pe Albuţ în minutul 62, fiind de departe cel mai bun jucător de pe teren.

Răzvan putea să facă şi "dubla" patru minute mai târziu, dar a tras puţin peste poartă. Gică Hagi a spus în urmă cu puţin timp că ar fi o minune ca echipa sa să câştige campionatul. Se pare că minunea e din ce în ce mai aproape să se transforme în realitate!

Continuă cu Hagi

Viitorul le-a prelungit contractele lui Aurelian Chiţu, dar şi lui Alex Buzbuchi, ambii titulari în jocul de aseară cu Botoşani. Ce doi, care intraseră în ultimele luni de contract, au semnat pe încă doi ani: "Clubul Viitorul şi jucătorii Aurelian Chiţu şi Alexandru Buzbuchi au ajuns la un acord privind prelungirea contractelor pentru încă doi ani, înţelegerile fiind scandente în vara lui 2019", a dezvăluit ieri site-ul oficial al Academiei Hagi.

"Am făcut un meci fantastic şi un an foarte bun, terminăm cum trebuie, cu fruntea sus, dar de la anul e un program foarte greu. Sper că vom fi mult mai buni anul viitor"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"Chiar dacă începem prost, nu trebuie să fim influenţaţi de asta. La fel le spun şi când marcăm, nu contează tabela, trebuie să fim concentraţi doar pe meci, să nu fim condiţionaţi de rezultatele din timpul jocului"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"La cum jucăm în acest moment şi la ce colectiv avem, suntem greu de bătut, dar să nu uităm că adversarii noştri au o experienţă pe care noi încă nu o avem"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

viitorul botosani 3 1 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
tonyys
tonyys  •  20 Decembrie 2016, 10:47

Cele mai bune echipe din romania - Viitorul si Steaua se afla pe primele locuri iar dinamo are mari sanse sa nu prinda play-off-ul.

ray51
ray51  •  20 Decembrie 2016, 10:00

Gica ar trebui sa ramai acolo, adica pe primul loc. Din varii motive. Ai crescut jucatorii cu care ataci primul loc. Ai metode de antrenament care dau rezultate. Ai viziunea unui 'intreg' privind managementul sportiv. Ai ochi de selectioner. Felicitari! In particular, am o rugaminte: nu ceda finului, mai ales ca se foloseste de tine si de rezultatele muncii tale.

myke82
myke82  •  20 Decembrie 2016, 09:10

Cu siguranta Viitorul joaca cel mai frumos fotbal din Liga 1. Se vede ca echipa este sudata si jucatorii se cunosc intre ei. Am vazut ultimul meci al Viitorului cu Steaua si mi-au placut foarte mult. Se vede ca joaca altceva fata de ce joaca echipele din Liga 1 adica nimic. Mi-ar placea sa castige campionatul desi cred ca o sa intervina Becali cu valizele si nu cred ca vor putea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează