FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Povestea unui Rolex de 20.000 de euro, cadou de ziua lui Băsescu. "Ideea i-a venit seara, tot atunci l-a cumpărat din Mall Băneasa"

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2019 14:20

În direct, la emisiunea GSP Live, fostul președinte de la FC Vaslui, Ciprian Damian, a redeschis un subiect sensibil: un ceas Rolex de 20.000 de euro pe care nașul său, Adrian Porumboiu, i l-ar fi făcut cadou președintelui de atunci al României, Traian Băsescu, la împlinirea vârstei de 61 de ani.

 Tema relației mult prea apropiate dintre omul de afaceri Adrian Porumboiu și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost deschisă de Damian săptămâna trecută.

Aflat în proces cu cel care i-a fost naș de cununie, fostul președinte de la Vaslui a povestit că președintele României i-ar fi influențat decizia lui Porumboiu de a vota cu Gino Iorgulescu la alegerile de la LPF din 2013.

Discuția dintre Porumboiu și Băsescu ar fi avut loc chiar la Palatul Cotroceni, cu o seară înainte de alegeri.

Adrian Porumboiu s-a apărat și a susținut că Damian minte:

“Îl cunosc pe Traian Băsescu de mult. E normal, a fost deputat de Vaslui. Nu e adevărat ce spune obraznicul ăsta. Eu eram în Olanda în ziua alegerilor.

Am avut o relație de respect reciproc cu domnul Băsescu. Dacă eram în București, mă invita la o cafea. El, dacă bea whisky că era tare, eu beam un pahar de vin. Mi-a zis că am trecut în rândul femeilor. Era o glumă a noastră. Nu m-a ajutat cu nimic domnul Băsescu. Niciun contract, nimic”.

sc 9961 adrian porumboiu ceas
2015, Adrian Porumboiu arată un ceas Rolex Daytona pe care îl deține. Sursă: GSP

Intrat în direct, Ciprian Damian a replicat:

“El tot susține că nu a avut treabă cu Băsescu, dar atunci de ce mă trimite pe mine la București să îi cumpăr Rolex lui Băsescu? Iar când m-am certat cu el, a mers și și-a mai cumpărat un Rolex ca să îl acopere pe primul”.

Damian a detaliat. El susține că ceasul Rolex în valoare de 20.000 de euro a fost achiziționat de la Mall Băneasa cu câteva zile înainte de ziua de naștere a președintelui Băsescu, din 2012.

“Eram într-o seară în curte la Porumboiu, mai era o directoare de la firmele lui. Discutau ce cadou să-i cumpere lui Băsescu. L-au sunat pe un tip care era în București și acesta a mers și a cumpărat ceasul din mall chiar în acea seară. Vă spun, îmi aduc aminte perfect. Era toamnă, iar domnul Băsescu și-a făcut ziua, undeva, la munte. Porumboiu a fost acolo și a dus ceasul. După ce s-a certat cu mine, (n.red. - Porumboiu) și-a mai cumpărat un ceas identic, ca să se acopere în cazul în care vine cineva și pune întrebări despre cadoul scump pentru președintele țării”.

În fața acestei acuzații, Porumboiu s-a apărat, trimițând Gazetei o declarație dată de Damian lichidatorului judiciar în cazul falimentului clubului: “I-am solicitat lichidatorului să-mi trimită în scris ce s-a întâmplat cu ceasul Rolex. Vedeți ce spune Damian la punctul 8 despre Rolexul în cauză”.

În document, la punctul 8, Damian vorbește despre un ceas, nenumit:

“În ceea ce privește ceasul în cauză, acesta a făcut parte probabil din schimbul de protocol avut cu reprezentanții clubului Internazionale Milano sau alt club cu care Sporting Club a interacționat în acea perioadă, nu îmi aduc aminte exact”.

Confruntat cu această informație nouă, Ciprian Damian a precizat:

“Rugați-l să vă trimită și întrebarea de la punctul 8, să vedeți că era vorba despre un alt ceas. Era un ceas Perrelet de 3.000 de euro pe care l-am cumpărat de la Iași pentru protocol. Nu are nicio legătură cu Rolexul pentru Băsescu. Se dădeau și cadouri scumpe la protocol altor cluburi. De la Omonia, am primit un trifoi de aur. Fener ne-a dat un obiect suflat cu aur, destul de scump”.

Adrian Porumboiu a izbucnit în râs: "Bine, era un Perrelet, dar unde spune că a dat ceasul? Unor cluburi? Nu există așa ceva! Poate l-a dat unei fetițe de 15 ani. Am verificat la club, nu a dat niciun ceas nimănui.

Acum, să presupunem că s-ar fi luat un ceas Rolex, am luat cu banii lui?! Mi-am luat și eu ceasuri, inclusiv un Rolex. Mi-am luat cu banii lui?!

Fac cadouri cui vreau, dar nu e cazul să-i fac lui Băsescu. 

Nu am fost la ziua lui, nici Băsescu nu a venit la ziua mea. Oricum, la câți bani mi-a furat Damian, puteam să cumpăr firma Rolex". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
152045982467266
Branceanu Valerica  •  06 Martie 2019, 09:33

CE PUJLAMALE! POVESTEA ASTA MA FACUT SA RAD! ASTA IMI ADUCE AMINTE DE O PIESA DE TEATRU:O SCRISOARE PIERDUTA!

1542752462513262
Nicolas Sultan  •  05 Martie 2019, 14:41

Puslamalele nu dispar niciodata.

1573423036256029
Vladimir Sorescu  •  05 Martie 2019, 11:57

Pacat ca noi fanii FCSB suferim din cauza jocului slab sa nu zic neconvingator pe care-l practica jucatorii de fotbal de la nea Gigi becali. Cred ca una din cauze este lipsa unei concurente pe posturi, a doau cauza este slaba selectie a jucatorilor care vin la echipa . Alte echipe cu pretnetii stau si analizeaza pe toate fetele un jucaotr pana il achizitioneaza. A avea bani nu isneamna si automat ca poti cumpara orice si apoi acel jucator nu da ramdamentul scontat de antrenor si patron care si-a pus multe sperante.eset firesc gestul lui nea Gigi becali cand iese pe post ca el stie cel mai bine cand da banul si apoi jucatorul nu joaca fotbal sau mimeaza. Jucaotrii d ela FCSB sa stie un lucru, sa puna osul al treaba,sa inteleaga ca fata de marea majoritate a romanilor care o duc greu ,ei incaseaza salarii de nabab. Daca Nu intelegi acest lucru chair Nu inteleg de ce ii mai tine patronul la echipa. Sunt liberi dar eu lea-s cere banii inapoi nud e alta dar orice jcuaotr care vine la echipa FCSB sa INTELEAGA UN LUCRU SIMPLU, SA SE INHAME LA TREABA SI S AINTELEAGA CA APTRONUL NEA GIGI DA O GRAMDA DE BANI PEI CA INTR-UN ITNERBAL DE 2/3 ANI SA-I POATA VINDE PE BANI BUNI AFARA !. IN ASAT CONSTA ESENTA SI FAPTUL CA FIIND BANII PATRONULUI NIMENI NU ARE VOIE SA-SI BATA JOC DE BANII DANSULUI ! SCURT ! ESTI BUN, DAI RANDAMNET STAI IN ECHIPA NUE STI BUN PA LA REVEDERE ! ESTE SIMPLU !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează