FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - ASA TG. MUREȘ 4-2

VIDEO Premier League? Bundesliga? Liga 1! Botoșaniul a întors spectaculos scorul după ce a fost condusă cu 0-2 de ASA

Matulevicius (în alb) a scos sufletul din adversari // FOTO Ionuț Tabultoc (Botoșani)
Matulevicius (în alb) a scos sufletul din adversari // FOTO Ionuț Tabultoc (Botoșani)

Articol de - Publicat marti, 30 august 2016 00:00

Trupa lui Grozavu a întors incredibil de la 0-2, reușind să puncteze de 4 ori într-un meci cum am vrea să vedem etapă de etapă.

Una dintre arenele care îți provoacă plăcere când le privești este cea din Botoșani. Mereu e o atmosferă jovială, oamenii iubesc fotbalul, iar partidele cu spectatori puțini sunt mai rare decât pasele cu călcâiul ale lui Matulevicius.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Formația lui Leo Grozavu, care a avut câteva evoluții impresionante în acest sezon, a dat peste ASA Tg. Mureș, o enigmă a diviziei. Echipa lui Alexa are un mare ghinion: că se joacă în 2016. Altfel, jucători precum Surdu, Zicu, Marius Constantin sau Gabi Mureșan ar fi mușcat din adversar acum câțiva ani.

Acum mai că se mulțumesc cu un egal. Tactica lui Alexa a fost perfectă, tehnicianul nu a vrut nici mingea, nici ocaziile. ASA s-a camuflat pe teren și a lovit cu o eficacitate absolut necaracteristică fotbalului românesc.

Cei de la Botoșani au încântat, au atacat, au avut ocazii, însă până în minutul 45 era 2-0 pentru Zicu și compania. Euforicul Grozavu a rămas cu privirea pierdută în gol. L-a mai trezit Bordeianu în prelungirile primei părți, când a pocnit fără milă mingea, aceasta a stat nemișcată ca la poză în aer și a curățat vinclul lui Viciu.

Ritmul i-a făcut pe privitori să transpire și după pauză, iar cei de la Botoșani se pot considera norocoși. Pot fi martori ai unui "caz Drogba" în fotbalul românesc. Cătălin Golofca, adus în vară din liga secundă, de la Rapid Suceava, face un sezon excelent, iar golul de 2-2 certifică acest fapt.

Remontada a venit de la Matulevicius, jucător ce parcă și-a trimis un frate geamăn să joace la Botoșani, lituanianul arătând foarte, foarte rar, forma pe care o atinsese la Pandurii. S-a înălțat ca în vremurile bune și a dat drumul la dans în tribune.

Tot el nu l-a iertat pe Cordoș, care a dat pe lângă minge: Deividas s-a dus ușor spre poartă și Viciu a fost iar pus în situația în care nu a avut ce să facă.

Botoșaniul încântă și joacă probabil cel mai spectaculos fotbal din Liga 1. Și încă nu a revenit Fulop!

Stăncioiu a fost la examen

Oaspeții de aseară nu s-au putut baza pe unul dintre cei mai importanți oameni din echipă, portarul Eduard Stăncioiu. Fotbalistul de 35 de ani nu a făcut parte din lot pentru meciul de la Botoșani, acesta alegând să meargă la București, unde s-a dat examenul pentru licență B, care a avut loc la școala de antrenori. Pe lângă Stăncioiu, în sală au mai fost foști jucători cunoscuți precum Adrian Mutu, Tibi Bălan sau Gabriel Paraschiv.

Erori de arbitraj

Arbitrul George Rădulescu a avut de luat câteva decizii în faze limită. Prima, în minutul 35, Costin l-a faultat pe Plămadă și a primit cartonaș galben, într-o fază în care o eliminare ar fi fost mai recomandată. În minutul 42, Surdu a trecut de mijlocul terenului și a fost faultat de Dimitrov, din poziție de ultim apărător.

Bulgarul a fost "avertizat" cu galben, însă decizia mai potrivită ar fi fost eliminarea, chiar dacă mingea nu era în controlul lui Surdu. O altă fază la care oaspeții s-au revoltat s-a consumat în minutul 80, când Miron și-a ținut un adversar în careu, iar acordarea unui penalty ar fi fost decizia corectă.

Și-au luat fundaș stânga

Timișorenii au reușit să îl transfere pe Leopold Novak, fotbalist croat care a mai evoluat în Liga 1 pentru FC Brașov, în a doua parte a sezonului 2014-2015. Apărătorul de 25 de ani s-a format la Hajduk Split. După perioada FC Brașov, Leopold a evoluat în Croația la Zmaj Makarska și în Bosnia la NK Vitez. De la începutul anului nu a avut angajament!

"Nu știu de ce am fost conduși pentru că ne-am pregătit foarte bine. Oricum, am crezut tot timpul că vom lua trei puncte"
Deividas Matulevicius, atacant FC Botoșani

"Sperăm să nu mai fie nevoie să întoarcem meciuri. Am vorbit cu băieții pe bancă și le-am zis că e imposibil să nu câștigăm"
Andrei Herghelegiu, atacant FC Botoșani

"Cei de la Botoșani ar fi meritat un cartonaș roșu și noi ar fi trebuit să primim un penalty în minutele de final"
Dan Alexa, antrenor ASA Tg. Mureș

 botosani asa 4 2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
e_scu
e_scu  •  30 August 2016, 11:57
Postat de Ernest Pap pe 30 August 2016, 10:09

Evoluţia scorului n-a fost nici datorită penalty-urilor şi nici cartonaşelor roşii neacordate ci pur şi simplu Timişoare a căzut la sfârşitul reprizei a 2-a din cauza condiţiei fizice precare. Văd că nimeni n-a comentat despre brazilianul lui FC.Botoşani Willie Barbosa . Acesta s-a integrat perfect în jocul echipei ba a mai fost şi precursorul golului trei. BRAVO FC. BOTOŞANI !!!

Boss, vezi ca am jucat cu Muresul aseara. Willie are inca multa paine de mancat pana sa se integreze, hai sa nu lasam euforia sa`si faca de cap.

870797579666969
Ernest Pap  •  30 August 2016, 10:09

Evoluţia scorului n-a fost nici datorită penalty-urilor şi nici cartonaşelor roşii neacordate ci pur şi simplu Timişoare a căzut la sfârşitul reprizei a 2-a din cauza condiţiei fizice precare. Văd că nimeni n-a comentat despre brazilianul lui FC.Botoşani Willie Barbosa . Acesta s-a integrat perfect în jocul echipei ba a mai fost şi precursorul golului trei. BRAVO FC. BOTOŞANI !!!

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  30 August 2016, 09:59

Apropo,*** de iftime, cât dai spaga la arbitrii sa dai de trei ori mai mult ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează