FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - ASTRA 1-1

VIDEO Remiză pentru Coloana Infinitului » Petrolul şi Astra s-au anulat reciproc în beneficiul băieţilor de la Pandurii, scor 1-1

Bokila a înscris şi în meciul cu Astra, de această dată din penalty
Bokila a înscris şi în meciul cu Astra, de această dată din penalty

Articol de - Publicat duminica, 19 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 18 mai 2013 22:25

Trupa lui Contra a dominat categoric prima repriză. După pauză, şarjele "găzarilor" s-au estompat, iar Astra, cu un joc minimalist, a menţinut pînă la final egalul obţinut din lovitură liberă după golul reuşit de Ben Youssef.

Nicicînd Petrolul - Astra, ciocnirea dintre tradiţia galben-albastră şi hibridul vremelnic prahovean cu aer de Giurgiu, nu s-a jucat cu o miză atît de mare pentru ambele tabere. Biletul pentru Europa, visat deopotrivă de Contra şi de Isăilă, a potenţat orgoliile şi a ascuţit verbele, transformînd disputa de pe "Ilie Oană" într-o explozie de ambiţie şi sete de glorie, suficient de mult pentru a-şi justifica, da capo al fine, calificativul de derby.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar tribuna prahoveană s-a conformat momentului pentru un nou show local, gata să fie exportat pe arenele continentale începînd din toamnă. Pe iarbă a existat însă în primele 45 de minute o singură formaţie, cea a lui Geraldo şi Grozav. Sau, mai corect, a lui Bokila, congolezul pentru care şi campioana din Ghencea a făcut deja o obsesie.

Jeremy peste tot
Africanul a fost în tot şi în toate. Mai întîi, a apărut la capătul unei centrări marca Boudjemaa, cu finalizare respinsă dificil de Ben Youssef (13). Apoi, a insistat cu agilitate de felină la o minge în careul advers, forţîndu-l pe căpitanul oaspeţilor, Andrei Mureşan, să comită henţ (18).

Penalty-ul l-a tranformat, bineînţeles, tot Jeremy pentru un 1-0 numai bun să-i lanseze pe "lupi" către locul doi, la scurt timp după ce rivalii de la Pandurii pierduseră ritmul cu un neaşteptat 2-3 acasă împotriva Braşovului. Killerul a luat la ţintă şi bara (28), e la un pas de 2-0 spre finalul reprizei, cap din 10 m (38), încheind mitanul în stil de golgeter cu veleităţi continentale.

În acest film, cu Petrolul aruncîndu-se nebuneşte peste o trupă a Astrei sufocată, a mai fost loc doar de o şansă a lui Mojica (27) şi o alta a lui Hamza (34). Plus o unică tresărire giurgiuveană reuşită de perla Tembo, şut la colţul scurt blocat de Bornescu (1), asta înainte ca motoarele lui Contra să apuce să tureze la maximum.

Lovitura neaşteptată a lui Ben Youssef
Fără trei piese grele, suspendaţii Ivanovski, Budescu şi Florescu, Astra n-a rămas decît cu şansa de a reveni printr-un contraatac letal sau o fază fixă. Ceea ce, după pauză, se şi întîmplă, împotriva unei echipe petroliste parcă mai boante. O lovitură liberă din lateral stînga a lui Junior Morais e perfectă pentru Ben Youssef, care împinge balonul cu capul în plasă pentru un 1-1 care amuţeşte atmosfera.

Doar pentru cîteva secunde, căci publicul şi galben-albaştrii îşi reiau asalturile, Hamza (57) trimite un trasor la un deget de bara păzită de Lung jr şi tot tunisianul îşi verifică "foarfeca", finalizare spectaculoasă din marginea careului, cu balonul pus tot lîngă poartă (69).

Accidentat, Bokila iese, gura de tun a Petrolului dispare de pe gazon. Încep să curgă avertismentele. Iar benzina "găzarilor" parcă se termină la 20 de paşi de buturile unei formaţii a Astrei gata să exerseze pe "Ilie Oană" lecţia perfectă a pragmatismului: uzaj minim, fîntîni otrăvite în defensivă şi speculativi în faţă, unde intrarea lui Bukari i-a ţintuit aproape permanent pe stoperii Geraldo şi Manasse în apropierea lui Bornescu.

Fotbal, nu "botfal"
Takayuki mai încearcă o dată să dea lovitura cu o cursă pe flancul drept, continuată cu o deschidere pentru Bukari şi o deviere periculoasă a ghanezului (85), Grozav face şi el cu mîna la trei puncte după o ratare singur cu Lung! E gata! Dar pe iarbă chiar a fost fotbal, nu "botfal", cum numea Nichita Stănescu jocul cu mingea atunci cînd, necăjit, se plictisea de prestaţiile tipilor de pe gazon. Şi, bineînţeles, cei mai fericiţi vor fi fost băieţii de la Pandurii, care-şi păstrează locul secund, chiar dacă, tot ieri, s-au încurcat lîngă Coloana Infinitului, cu Braşovul.

"Cu mai multă atenţie la finalizare, puteam cîştiga. Dar e bun şi acest punct. Ne menţinem în obiectiv. Am jucat bine împotriva unui adversar ce nu prea dă puncte acasă. Putem ajunge în Europa, să terminăm pe podium şi să jucăm finala Cupei" (Silviu Lung junior, portar Astra)

"Merităm remiza. Sînt fericit pentru echipă, nu că am marcat noi. Putem încheia în primele trei formaţii din Liga 1. Cel mai frumos ar fi să cîştig Cupa României, dar vreau şi pe podium" (Syam Ben Youssef, fundaş Astra)

"Sîntem mulţumiţi cu egalul, ne-am dorit victoria, dar trebuie să fim realişti. Jucătorii au fost obosiţi. Ne dorim locul 2 şi Cupa" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Sută la sută rămîn la Petrolul. Bokila e jucătorul nostru pentru încă doi ani, poveste închisă. Grozav a făcut un meci bun, ca atitudine. Mi-e ciudă că n-am învins, Petrolul a jucat fotbal. Sînt supărat că luăm gol din fază fixă" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Petrolul a fost singura echipă de pe teren. E trist că am luat doar un punct. Mai ales că am dominat jocul" (Geraldo Alves, fundaş Petrolul)

572100-petrolul-astra-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Kovacs contestat!
Arbitrul partidei de ieri, Istvan Kovacs, a avut o misiune grea. Pe lîngă importanţa meciului, acesta a fost nevoit să facă de mai multe ori drumuri spre cele două bănci de rezerve pentru a-i calma pe cei doi tehnicieni. Primul care şi-a ieşit din pepeni a fost Contra, apoi Isăilă a luat foc după ce "centralul" din Carei a acordat penalty pentru Petrolul. Nici Dinu Gheorghe n-a scăpat şi a fost avertizat de arbitru, după ce oficialul giurgiuvenilor i-a bătut obrazul de mai multe ori pentru arbitrajul cu tentă.

Gol pentru căpitan
Bokila i-a dedicat ieri golul marcat din penalty căpitanului echipei, Lucian Marinescu, accidentat grav în meciul de etapa trecută, contra Concordiei. Mijlocaşul de 28 de ani a suferit o leziune a ligamentului încrucişat şi urmează la începutul săptămînii viitoare să se opereze la o clinică din Madrid, acolo unde va face şi recuperarea. Acesta va lipsi de pe teren cel puţin cinci luni, din spusele medicilor.

INBOX:
- Tembo va fi suspendat etapa viitoare, cu CFR Cluj, la fel şi Manasse, care nu va juca împotriva lui U Cluj. Ambii au încasat cel de-al patrulea cartonaş galben.
- Patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, a fost înjurat nonstop de către fanii Petrolului. Nu a fost iertat nici secretarul general Vasile Avram sau preşedintele Dinu Gheorghe.
- Atît Petrolul, cît şi Astra vor evolua săptămîna viitoare în semifinalele Cupei României. Petrolul va juca împotriva Oţelului, marţi, iar Astra contra lui CFR Cluj, miercuri. Ambele meciuri sînt programate de la 20:30, pe DigiSport.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
torque1981
torque1981  •  21 Mai 2013, 11:32
Postat de ygvu pe 19 Mai 2013, 14:39

ASTRA acum are doua varianta cat despre peluze alti o au facuta din bugetu local pe cind la noi sunt pe bani patronului a zburat lupi cu ata cand era ASTRA la ploiesti sa le dea meciurile galbejitilor comandate de primarie au fost zgorniti di ploiesti de niste mafioti care acum sufera ca nau mai esit la conducera primariei

Bai suporter lipit cu aracet pe pseudopeluza de la Giurgiu - ai prins glas si cred ca nici tu nu stii despre ce vorbesti acolo - violator de limba romana.

agb87
agb87  •  19 Mai 2013, 15:30
Postat de ygvu pe 19 Mai 2013, 14:39

ASTRA acum are doua varianta cat despre peluze alti o au facuta din bugetu local pe cind la noi sunt pe bani patronului a zburat lupi cu ata cand era ASTRA la ploiesti sa le dea meciurile galbejitilor comandate de primarie au fost zgorniti di ploiesti de niste mafioti care acum sufera ca nau mai esit la conducera primariei

Esti un grav atac terorist asupra limbii romane!

arsenall2
arsenall2  •  19 Mai 2013, 15:25
Postat de ygvu pe 19 Mai 2013, 14:39

ASTRA acum are doua varianta cat despre peluze alti o au facuta din bugetu local pe cind la noi sunt pe bani patronului a zburat lupi cu ata cand era ASTRA la ploiesti sa le dea meciurile galbejitilor comandate de primarie au fost zgorniti di ploiesti de niste mafioti care acum sufera ca nau mai esit la conducera primariei

Bati campii si vei vedea asta la finalul campionatului.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează