FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // UPDATE / EXCLUSIV Ionuț Negoiță anunță că le face plângere penală ultrașilor care i-au vandalizat hotelul: „Băieți, nu mă intimidați. Veți plăti!”

Ultrașii lui Dinamo au făcut haos la RIN, marți seara
Ultrașii lui Dinamo au făcut haos la RIN, marți seara

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 iunie 2019 13:21

A fost haos marți seara la Rin Grand Hotel, acolo unde ultrașii lui Dinamo au protestat violent la hotelul lui Ionuț Negoiță, după demiterea lui Mircea Rednic și aducerea lui Eugen Neagoe. 

  • Nucleul dur al galeriei lui Dinamo a aruncat fumigene în fața hotelului și alte materiale pirotehnice, ultrașii aducând și o cruce pe care era scris numele lui Ionuț Negoiță.
  • Pe imaginile video se vede că gazonul și pomii ornamentali din fața hotelului au luat foc, iar doi angajați au încercat fără succes să stingă flăcările cu extintoarele din dotare
  • GSP.ro a aflat azi că nu s-a făcut vreo sesizare la Pompieri pentru stingerea incendiului, asta deși în hotelul de 4 stele din cartierul Vitan este de presupus că erau persoane cazate.
  • O eventuală intervenție a autorităților ar fi declanșat automat deschiderea unor dosare penale pentru fanii recalcitranți. 

Dinamoviștii s-au răzgândit! Fac plângere

update 13:20

Până la această oră, nu exista vreo plângere penală pentru incidentele de aseară. În urmă cu câteva minute, într-o declarație pentru GSP.RO, Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, a anunțat că va apela totuși la autorități.

„Peste o jumătate de oră veți vedea un comunicat. Am strâns toate datele, filmări, poze cu pagubele, avem și filmările de pe camerele de supraveghere. Vom face o plângere penală la poliție. Sunt mai multe chestii aici, vandalism, tulburarea liniștii publice, distrugerea proprietății private, prejudicii de tot felul. Dacă au chef de golănii, vor plăti!

Eu de doi ani am făcut o ofertă publică. Sunt deschis să dau clubul și ei au spus că pun mână de la mână, dar cu scandaluri și golănii nu ajung bine. Unii au strâns în acești doi ani 25.000 de euro, ceilalți nimic (n.r - referitor la cele două tabere de suporteri).

Ori de câte ori am avut solicitări de la peluză să ne întâlnim, am acceptat, dar nu voi tolera niciodată golăniile. Ei fac rău lui Dinamo, sunt manipulați de unii care pretind să sunt dinamoviști. Unii sunt influențați de niște băieți care n-au mai fost lăsați să-și facă mendrele prin club. Suporterii nu mă vor intimida cu astfel de gesturi. Niciodată, ba din contră! O să mai vedeți...”, a declarat Ionuț Negoiță.

ionut negoita

 

La câteva minute după declarațiile lui Negoiță apărute în GSP.ro, conducerea RIN Grand Hotel a emis un comunicat despre incidentele petrecute marți seara în fața hotelului. 

„În urma incidentului ce a avut loc în seara zilei de 04.06.2019, în jurul orelor 23:05 la RIN Grand Hotel, purtătorul de cuvânt din cadrul hotelului a declarat că: «Este regretabil modul în care așa zișii suporteri  înțeleg să-și manifeste opiniile personale referitor la cel mai iubit sport al planetei.

Din fericire cele manifestate aseară în fața hotelului nu s-au soldat cu victime, iar incendiul din spațiul verde al proprietății a fost imediat înlăturat, de către angajații hotelului, nefiind nevoie de evacuarea vizitatorilor sau a personalului.

RIN Grand Hotel a adunat toate probele necesare și a fost depusă plângere penală pentru vandalism, tulburarea ordinii și liniștii publice, tulburarea de posesie, amenințare, injurii, distrugere prin incendiere și prin folosirea neautorizată de materiale pirotehnice, urmând ca autoritățile competente să ia toate măsurile de urgență împotriva celor implicați în această acțiune reprobabilă asupra proprietății hoteliere.

Ne dorim să transmitem cu această ocazie ca situația FC Dinamo București în România nu ar trebui să afecteze sub nicio formă imaginea tării noastre la nivel turistic, prin crearea unui disconfort în fața oaspeților cazați în unitățile noastre hoteliere”.

Ulterior, Poliția a confirmat că reprezentanții hotelului au făcut plângere împotriva fanilor: „La Secția 26, în jurul orei 14:30, s-a prezentat un reprezentant al administrației hotelului RIN, care a formulat plângere cu privire la persoanele necunoscute care au provocat distrugeri la granitul cu care este pavată intrarea în hotel”, a precizat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei. 

Știrea inițială, PUBLICATĂ AZI la ORA 10:30:

În timp ce surse GSP.ro informează că ultrașii sunt determinați să continue cu astfel de proteste violente, șefii lui Dinamo evită să vorbească despre scandalul uriaș de la RIN.

De asemenea, din informațiile adunate până la această oră rezultă că nu s-a făcut vreo sesizare oficială către Poliție, Jandarmerie și Pompieri. 

  • GSP.ro a luat legătura în această dimineață cu Purtătorul de Cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. Acesta a confirmat că nicio sesizare nu a fost făcută aseară din partea hotelului.
  • Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, a declarat: „Ce s-a întâmplat la RIN? Incidente... Am văzut ceva. Dacă au fost suporteri, să răspundă cei de la Jandarmerie. Nu vă plimb de colo-colo, dar nu e treaba mea. Sunați la Jandarmerie, să comenteze ei!”.
  • Și am ajuns și la poziția oficială a Jandarmeriei, prin vocea purtătorului de cuvânt Mihai Vornicu: „A fost un eveniment de scurtă durată. Suporterii au venit, au dat foc și au plecat. Nu au fost chemate echipe de jandarmi la incident”. 
  • Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, a refuzat să comenteze incidentele. La fel și noul antrenor, Eugen Neagoe. Ambii au precizat că vor avea un punct de vedere pe subiect la conferința de presă în care tehnicianul va fi prezentat oficial, la Săftica, de la ora 15:00. 

 

 

Revelion la RIN, pe banii nostri.

Publicată de Front48 Dinamo Bucuresti pe Marţi, 4 iunie 2019

Vezi și: VIDEO+FOTO REVOLTĂ la miezul nopții! Ultrașii lui Dinamo s-au dus peste Negoiță la Rin, cu o cruce și torțe! Au incendiat gazonul din fața hotelului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
416035585491188
Dimache Gelu  •  05 Iunie 2019, 21:32

POKEMOANE..SA NE.. S JI... FOC FUM TEROARE LA RIN SI IN STEFAN CEL MARE..NIMENI LA MECI..FRATE INTRU.. ?..VVM..

1213785285311900
Adrian Ionica  •  05 Iunie 2019, 19:03

..nea moita datorii la stat de 10 ani de zeci de milioane ...un tupeu cum numai la alexandria vezi..un talhar nenorocit

994021670631744
Valentin Puica  •  05 Iunie 2019, 17:32

Pai sa demonstreze negoita cu ce a construit sau cumparat hotelul si toate firmele lui. In Romania e lege decit pentru cei saraci sau oameni normali. Votul din 26 mai e frectie la picior de lemn. Pina nu se fac legi clare care sa se respecte o sa fie ca si acum. Legea trebuie sa se aplice de la presedinte pina la pensionarul de 90 ani. In America sunt acuzati oameni de 86 de ani in Romania hotii sunt liberi si platesc cei normali

Vezi toate comentariile (27)
Comentează