FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - BOTOȘANI 3-1

VIDEO Tot mai sus » Viitorul s-a instalat pe poziția secundă în Liga 1 după victoria cu FC Botoșani, 3-1

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2015 00:00

Formația lui Hagi s-a impus la capătul unei partide pe care a dominat-o în permanență.

Altitudinea dobîndită în clasament, rezultat al entuziasmului și al jocului deschis, conferă putere. Dar și responsabilitate! Iar Viitorul devine mai prudentă cu fiecare etapă și pune spectacolul pe locul doi, exact unde se află și echipa în Liga 1.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Sclipirea s-a lăsat așteptată la baza unei prime părți de joc încîlcit, la mijlocul terenului, lipsit complet de evenimente. Ganea a trezit tîrziu partida cu o torpilă de la 30 de merti, scoasă greu de Iliev de sub transversală (37).

Cînd repriza era pe terminate și tabela reflecta exact ce se întîmpla pe teren, Chițu s-a agățat de un adversar în marginea careului, Balaj s-a conformat și i-a așezat perfect mingea lui Benzar la marginea careului: fundașul gazdelor a executat superb la colțul lung, lăsîndu-l fără reacție pe goalkeeperul moldovenilor.

Renaștere spontană

Trupa lui Hagi a resuscitat spectacolul la pauză și repriza secundă a avut culoare încă din primele minute. Boli a tras în bară, mingea a ricoșat în șase metri de unde, cu poarta goală, Chițu a majorat diferența. 2-0! Într-o poziție mai confortabilă, Viitorul s-a deschis, pasele au curs mai lejer, însă relaxarea i-a scos și pe moldoveni la lumină.

Acsinte a fost cît pe ce să-l surprindă pe Rîmniceanu cu un șut-centrare de la distanță. Pus serios la încercare de execuție, acesta a respins cu greu (53). Cînd meciul se îndrepta spre ritmul din prima parte, eliminarea lui Dimitrov a oferit un șoc ce a mai declanșat două reușite.

Show de final

Mingile au plutit prin fața lui Rîmniceanu chiar și cu oaspeții în inferioritate numerică, presiune ce a avut drept rezultat golul lui Dan Roman, tîrziu, ce-i drept!, după o centrare perfectă a lui Vașvari (87).

Treziți de reușită, jucătorii Viitorului au avut un ultim tur de forță pe final, încununat cu o execuție spectaculoasă a lui Cernat. Pentru a doua oară fără reacție, Iliev a urmărit o minge plasată de mijlocaș în vinclu și formația lui Hagi râmîne un ghimpe în coasta liderului.

Două dintr-o lovitură!

După ce că a greșit la golul secund al gazdelor, Dimitrov l-a supărat pe Balaj și a primit două cartonașe galbene în mai puțin de un minut. După primul avertisment, bulgarul i-a adresat cuvinte urîte "centralului", care l-a și eliminat cu un sfert de oră înainte de final.

"Eram convins că voi da gol din lovitură liberă. Le-am zis să îmi lase mingea pentru că știam că dau gol. Noi toți exersăm la antrenamente loviturile libere. Și Răzvan Marin bate bine. Vrem să-nvingem Dinamo și să rămînem acolo, sus"
Romario Benzar, fundaș Viitorul

"A fost un joc mai slab. În prima repriză ne-am închis foarte bine, Viitorul nu și-a creat ocazii, însă golul dinaintea pauzei ne-a destabilizat puțin. În partea a doua, nici nu am intrat bine pe teren și am făcut o greșeală copilărească. Viitorul are o echipă bună, știam că are jucători cu execuții foarte bune din faze fixe, dar n-am avut ce face"
Cristi Pustai, antrenor FC Botoșani

"Urma să-l scot oricum pe Martinus la pauză, însă am crezut și că accidentarea sa a fost mai gravă și l-am introdus mai devreme pe Roman. Nu mi-a plăcut atitudinea noastră în deplasare, foarte multe greșeli neforțate de adversari"
Cristi Pustai, antrenor FC Botoșani

"A fost un meci acasă, erau 3 puncte în joc, trebuia să le cîștigăm. Mereu am avut probleme cu Botoșani. Echipa a jucat un fotbal bun, sîntem în formă și e bine că ne revin și jucătorii accidentați"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"Jucătorii mei au avut niște goluri foarte frumoase. Ne așteaptă un program greu, va fi o lună importantă pentru noi"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"Uneori și eu sînt surprins de evoluția jucătorilor mei, mai ales pentru că sîntem împreună de doar 3-4 luni. E important să avem același spirit ca pînă acum"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

viitorul botosani 3 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  27 Octombrie 2015, 14:42
Postat de kilimanjaro pe 27 Octombrie 2015, 11:58

Degeaba se insista cu ”reusitele” viiturii muscamor, cand deja tot fotbalul european, si nu numai, stie cum merge echipa celui patronata de cel mai mare blatist din istoria fotbalului romanesc. *** ... Speram sa se sesizeze DNA si sa intervina in distrugerea ciumei fotbalului romanesc, pana nu e prea tarziu .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  27 Octombrie 2015, 11:58

Degeaba se insista cu ”reusitele” viiturii muscamor, cand deja tot fotbalul european, si nu numai, stie cum merge echipa celui patronata de cel mai mare blatist din istoria fotbalului romanesc. *** ... Speram sa se sesizeze DNA si sa intervina in distrugerea ciumei fotbalului romanesc, pana nu e prea tarziu .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robertzgura
robertzgura  •  27 Octombrie 2015, 11:27

Bai "jurnalistul" lui peste....daca tot vorbesti de o echipa de fotbal (Viitorul Constanta in cazul nostru), de ce nu pui si o poza adecvata? Ce treaba are poza cu titlul articolului? Tu esti "pamant de flori" ma, nu "jurnalist"!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează