FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL 3-0

VIDEO Un Reghe cu Stea în frunte! » Roş-albaştrii au cîştigat lejer aseară şi aşteaptă liniştiţi meciul cu Ekranas

Rocha a ajuns şi el la cota 4 în clasamentul golgeterilor
Rocha a ajuns şi el la cota 4 în clasamentul golgeterilor

Articol de GSP - Publicat luni, 20 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 20 august 2012 21:51

"Dubla" lui Raul şi reuşita lui Rocha i-au adus Stelei primul loc în Liga 1 după o pauză de fix doi ani.

CFR semieşec, Dinamo semieşec, Rapid şi Petrolul egal în meci direct. O etapă perfectă ca un tort al miresei pentru Steaua avea nevoie şi de o cireaşă. Şi aceasta a fost partida de aseară cu Ceahlăul, din Ghencea. Moldovenii s-au prezentat ca victime sigure, fără căpitanul Viţelaru, dar şi fără nici o speranţă că o pot încurca pe Steaua.

VIDEO: Faze de la meci aici!

Festival de goluri şi ratări marca Rusescu
Îmbrăţişarea caldă a lui Reghecampf pentru Costel Enache de dinainte de meci şi-a găsit răspuns în atitudinea fundaşilor nemţeni, care au dormit la cornerul executat de Bourceanu şi apoi la "flipper-ul" lui Martinovici, care i-a pus pe tavă lui Rusescu golul de 1-0.

Apărarea oaspeţilor a continuat să se creadă la meciul din etapa trecută, cînd s-a jucat "clasicul" cu Gloria Bistriţa, iar Rocha a făcut 2-0 spre disperarea lui Jovici. La pauză putea fi 5-0 dacă Rusescu n-ar fi luat la ţintă copacii din spatele peluzei la fazele perfect create de Rocha, de două ori, şi Tănase.

Reghe a simţit că e rost şi de spectacol, nu doar de a obţine cele 3 puncte, iar la pauză l-a băgat pe Adi Popa în locul lui Pintilii. Şi s-a văzut. Steaua s-a prăvălit peste nişte "plăieşi" amorţiţi, însă Popa, Chipciu şi Tănase au avut milă şi au irosit ocazii imense. S-a făcut totuşi scor de forfait cînd Rusescu n-a mai ratat ţinta şi şi-a trecut în cont prima "dublă" a sezonului.

Au avut şi penalty refuzat
Finalul s-a jucat relaxat, chiar dacă Tănase a fost scos din sărite de arbitrul Cojocaru, care i-a refuzat un penalty indubitabil în minutul 75. Steaua a savurat în ultimul sfert de oră victoria, dar şi faptul că întîlnirea de aseară i-a adus ceva ce fanii cam uitaseră în ultimii ani. Şi anume, cum e să fii lider în România. Măcar pînă diseară, cînd se va termina Pandurii - Oţelul, trupa lui Reghecampf e pe primul loc. Premieră pentru Steaua din august 2010!

"Ne îngrijorează punctele puţine acumulate, dar mai ales jocul! Trebuie neapărat să ne schimbăm atitudinea faţă de fotbal" (Costel Enache, antrenor Ceahlăul)

514289-caseta-steaua-ceahlaul-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Aproape de recordul lui Kapetanos
Primul gol al partidei de aseară a fost marcat de Raul Rusescu. Atacantul stelist a reuşit să înscrie în fiecare dintre cele 5 etape scurse pînă acum şi dacă va marca şi în runda următoare, la Vaslui, atunci va egala recordul deţinut de Pantelis Kapetanos. Grecul a marcat 6 etape la rînd în sezonul 2009-2010.

Ekranas, doar egal
Ultimul meci disputat de viitoarea adversară a Stelei din play-off-ul Europa League a fost un semieşec. Ekranas a reuşit un 2-2 pe terenul anonimei Dainava Alitus. Ekranas a fost condusă cu 2-0 după o oră de joc, însă a revenit şi a egalat în numai 6 minute, graţie golurilor lui Vertelis (63) şi Markevicius (69). E al doilea meci consecutiv în liga lituaniană pe care echipa ce o va întîlni pe Steaua joi seară nu o cîştigă, etapa trecută remizînd, 0-0, cu Jalghiris, pe teren propriu. După 24 de etape, Ekranas continuă să fie lider cu 57 de puncte, 6 peste Jalghiris.

Szukala a stat în tribună
Dacă Adrian Popa a fost folosit după pauză aseară, celălalt transfer al Stelei de săptămîna trecută, Lukas Szukala, a fost lăsat pe dinafara lotului de 18. El a fost totuşi prezent pe stadion şi a văzut meciul alături de Georgievski, din tribună. Szukala nu va juca nici joi, cu Ekranas, deoarece nu a fost inclus pe lista cu jucătorii care au drept de joc în play-off-ul din Europa League.

Egal cu Ghidighici :)
Fostul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, a fost autorul unei contraperformanţe la debutul său pe banca tehnică a celor de la Sheriff Tiraspol. A terminat la egalitate, scor 0-0, cu Rapid Ghidighici. În precedentele 5 etape, fără Stoichiţă, Sheriff reuşise punctaj maxim! Pentru tehnicianul român va urma "dubla" de foc cu Marsilia, din play-off-ul Europa League.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (148)
nicco
nicco  •  21 August 2012, 00:28

Interul nu e linistit inainte de meciul cu Vaslui, Steaua este...Sa fie linistiti dupa meci nu inainte!

satyricon
satyricon  •  20 August 2012, 15:31
Postat de kutxukutxu pe 20 August 2012, 14:11

ma ce mai umflati voi pe steoaia, ce bine joaca, cate goluri da....acum sa revenim la normal si sa vedem si cu cine a jucat pana acum( chiajna, u cluj, astra, gaz si ceahlaul) echipe de echipe nu-i asa???

Si ce-fu-ra cu ce echipe au jucat si cu ce rezultate? dinamoe la fel. Sau Iasiul si Chiajna sunt mari echipe care se lupta pt CL? Înghițiți-va frustrarea prin alta parte!

knuty
knuty  •  20 August 2012, 15:29

asa poti sa castigi lejer !!!!vedeti ce face nr.3 fundasul de la Piatra Neamt la goluri!!!!!!e de rasul curcilor!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (148)
Comentează