FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

VIITORUL / 10 întrebări pentru 3 jucători de nota 10 » Ianis Hagi, Tudor Băluță și Denis Draguș „scoși la tablă” de GSP

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2019 11:48

Internaționalii Tudor Băluță, Ianis Hagi și Denis Drăguș au tras tare în Turcia cu gândul la play-off-ul Ligii 1 și la turneul final al Europeanului de tineret. Pentru cei trei tineri jucători ai Viitorului, anul 2018 a fost unul de vis. Toți au debutat la naționala mare a României, s-au numărat printre protagoniștii Ligii 1 și au avut o ascensiune incredibilă.

În cantonamentul din Belek, cei trei au acceptat provocarea lansată de Gazeta Sporturilor și au răspuns la un set de 10 întrebări legate de felul în care au trăit performanțele de anul trecut, de obiectivele pentru 2019, de jucătorii și echipele preferate. Au făcut-o cu zâmbetul pe buze și au fost surprinși doar de ultima dintre acestea, care se regăsește în mod tradițional la interviurile de angajare pentru corporații.

ÎNTREBĂRI
1. Cum ai descrie anul 2018?
2. Care a fost sentimentul trăit în momentul debutului la naționala mare?
3. Vine Euro 2019, merge România în semifinale?
4. Intră Viitorul în play-off și, dacă da, se bate la titlu?
5. Pentru prima oară Cupa României este un obiectiv, luați trofeul?
6. Cum ai caracteriza cantonamentul din Turcia?
7. Care este cel mai tare adversar direct pe care l-ai întâlnit până acum?
8. Ce jucător preferat ai și unde visai să joci când erai copil?
9. Care este jucătorul din Liga 1 pe care ți l-ai dori în echipă cu tine?
10. Unde te vezi peste 10 ani?

TUDOR BĂLUȚĂ

baluta

1. De neuitat! A fost anul în care am început să joc meci de meci în prima ligă și cel care am avut cea mai mare ascensiune. Și, bineînțeles, anul în care am debutat la națională, ba chiar am strâns mai multe selecții.
2. Onoare. Unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poate trăi un fotbalist. Am ajuns să-mi reprezint țara, asta mi-am dorit de când am început să joc fotbal și mă bucur că s-a întâmplat atât de repede.
3. Eu zic că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă, pentru că avem o generație foarte bună, care va avea rezultate extraordinare atât la tineret, cât și la naționala mare pe viitor.
4. Da! Nici nu mă gândesc la posibilitatea asta, să nu intrăm în play-off. Vom vedea pe urmă ce se va întâmpla, dar noi mergem la victorie în fiecare meci și, dacă vom avea rezultate, cu siguranță ne vom gândi și la titlu.
5. Este o șansă foarte bună să luăm un trofeu. Vom da tot ce-i mai bun și în meciurile din Cupă și sper să obțin primul meu trofeu cu echipa mare.
6. Greu, dar bun în același timp! Așa sunt cantonamentele, dar important este să ne pregătim cât mai bine fizic, tactic, tehnic, mental, pentru a fi sută la sută la meciuri rămase din acest sezon.
7. Tadici, de la Serbia, mai ales că a fost și cel mai greu meci pentru mine. Și ar mai fi Milinkovici-Savici, care a intrat după pauză, tot în același joc.
8. Ținând cont de postul pe care joc acum, Busquets. În momentul de față, cred că este cel mai bun mijlocaș defensiv din lume. Vede foarte bine jocul și este un exemplu pentru mine. Formația la care mi-am dorit să joc și voi dori mereu este Real Madrid.
9. Sunt mulți jucători foarte buni în Liga 1, dar o să spun unul care a fost și pe la noi, Țucudean.
10. La o formație de top din Europa și în tricoul naționalei. z

IANIS HAGI

ianis hagi

1. Extraordinar! Am fost decisiv pe tot parcursul anului, mi-am făcut treaba ca număr 10. Dintr-un jucător care nu juca în Italia, să fiu declarat în primii trei fotbaliști români de către Gazeta Sporturilor spune totul! Cât am muncit să revin, să practic sportul pe care-l iubesc.
2. Mândrie. Îmi reprezint țara și sunt printre cei mai buni jucători din România, printre cei mai în formă 23 ai momentului.
3. Ne vom bate de la egal la egal cu oricine. Am mai jucat cu Anglia în amicale, cu Portugalia, despre care știm ce jucători are și la ce cotă sunt. Nu mergem la Euro speriați de grupa în care am nimerit. Trebuie să fim curajoși, pozitivi, pentru că nu avem nimic de pierdut. Să jucăm cu plăcere și să scoatem tot ce putem din fiecare joc.
4. Până nu începem play-off-ul, nu cred că este normal să vorbim despre titlu. Obiectivul nostru este să mergem în play-off și nu-mi trece prin cap să rămânem pe dinafară.
5. Tratăm serios și Cupa, chiar dacă în unele meciuri sunt rotiți jucătorii pe posturi sau intră cei care au jucat mai puțin în campionat. Anul acesta suntem acolo, în lupta pentru trofeu.
6. Frumusețe. Îmi place în cantonament, sunt liniștit. Mănânc, mă antrenez, mă odihnesc, ceea ce trebuie să facă un sportiv în cantonament. Când ești acasă, mai ieși în oraș. Aici, două săptămâni muncești și asta îmi place cel mai mult.
7. Nu o să zic un anumit jucător, dar am întâlnit cei mai tari adversari în meciul cu Real Madrid, de pe Santiago Bernabeu. Altfel, printre cei cu care mi-a fost foarte greu este Kevin Boli. Am fost colegi, dar anul trecut l-am întâlnit ca adversar când am jucat cu CFR. Îmi știa mișcările, și eu pe ale lui.
8. Pe la 6-7 ani, era perioada când Ronaldo și Manchester jucau foarte bine și îmi doream să ajung acolo. Apoi, a venit momentul când Barcelona a câștigat două Ligi ale Campionilor și avea formația aceea incredibilă, cu Messi, Xavi și Iniesta. Și când a venit Real Madrid la București, am luat semnătura tuturor jucătorilor și i-am văzut pe Roberto Carlos, Guti, Robinho. De mic, mi-au plăcut echipele care câștigă trofee.
9. Sunt mulțumit cu jucători avem. Sunt mulți promovați de la Academie, foarte talentați. Cu jucătorii care au venit în iarnă asta, avem un lot complet.
10. După o carieră foarte bună în Europa, mă văd jucând undeva în America. z

DENIS DRĂGUȘ

dragus

1. Formidabil, cel mai bun an, clar! Am reușit să fac performanță la nivel personal. Am debutat la națională și m-am impus la titular la formația de club. Sper ca și 2019 să fie la fel de bun. Cel puțin!
2. Mândrie. Asta am simțit în momentul în care am pășit pe gazon, îmbrăcat în tricoul național. Sunt mândru că pot să-mi reprezint țara la cel mai înalt nivel în fotbal și mă bucur că mi-am făcut familia să se simtă la fel.
3. Avem șansele noastre. Sunt echipe puternice, dar am demonstrat că ne putem bate cu cele mai bune echipe din lume.
4. Avem mereu obiective mari, sperăm să intrăm în play-off. Acolo luăm fiecare meci în parte și vedem unde vom ajunge.
5. Este un trofeu și vrem să-l câștigăm. De fiecare dată ne dorim să fim cei mai buni. De ce ne-am feri să mai aducem un trofeu la club, dacă avem această ocazie?
6. Greu. Clar, este cea mai grea perioadă a anului. Când muncești și dai totul, astfel de cantonamente de iarnă sunt foarte dificile.
7. Cred că Clarke-Salter, fundașul central de la Vitesse. Îmi aduc aminte că am avut dueluri destul de tari cu el.
8. Mi-a plăcut întotdeauna Cristiano Ronaldo, iar echipa la care am visat să joc este Liverpool.
9. Mitriță. Îl apreciez foarte tare, este un jucător de mare calitate și cel care face diferența la nivelul Ligii 1.
10. Într-un campionat puternic din Europa, făcând performanță.

cifre viitorul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rocky2
rocky2  •  28 Ianuarie 2019, 13:44

La varsta lor, Gica Hagi sau Dobrin sau Balaci erau deja liderii detasati ai generatiei lor! Pe cand acestia vor imbatrani sperante!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  28 Ianuarie 2019, 12:59

mai interesant ar fi sa scoatem la tabla jurnalistii gsp ca sa aflam cum de au trecut clasa a 4-a.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează