FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - BOTOȘANI

VIITORUL - BOTOȘANI // Eric de Oliveira poate bate două recorduri în meciul cu revelația sezonului

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2019 16:02

Eric de Oliveira (33 de ani) are ocazia de a stabili două recorduri la meciul de luni cu FC Botoșani.

  • Viitorul - FC Botoșani e luni, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport

La 33 de ani, unul dintre cei mai iubiți stranieri din fotbalul românesc, Eric de Oliveira, are șansa de a intra în istoria Ligii 1. Mijlocașul brazilian are un început perfect de campionat, înscriind de fiecare dată în cele patru etape desfășurate până acum. 

Astfel, „decarul” Viitorul și-a egalat performanța stabilită în urmă cu 9 ani, pe vremea când evolua la Gaz Metan Mediaș și marca în primele patru etape ale sezonului 2010/2011. Dacă va marca și în disputa cu FC Botoșani, programată luni, de la ora 21.00, pe teren propriu, sud-americanul va înregistra un nou record personal.  

Mai important, Eric este aproape de a deveni cel mai bun marcator străin din Liga 1, doar o singură reușită despărțindu-l de actualul deținător al recordului, un alt brazilian, Wesley. Jucătorul grupării de pe Litoral a marcat până acum 63 de goluri și încă unul în confruntarea cu moldovenii l-ar urca pe prima poziția a acestui clasament. 

„Obiectivul personal nu este niciodată în fața obiectivului echipei. Eu aștept 3 puncte de la meciul cu Botoșani. În rest este vorba numai de muncă, astfel încât, atunci când ai ocazii, să fii pregătit”, a explicat brazilianul.  

„Singura problemă a lui Eric este el cu el. În rest, se bucură de respect din partea tuturor, de apreciere. Este un jucător valoros, care nu mai are nimic de demonstrat. Doar să arate bine și să fie iute pe teren. Dacă el arată bine, și noi o să arătăm bine” 
- Gică Hagi 

64 de goluria marcat Wesley, cel mai prolific jucător străin din istoria Ligii 1

VEZI ȘI:

Gigi Becali a ales „finaliștii”! Cine se luptă pentru postul de antrenor la FCSB + când va fi făcut anunțul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
polistul68
polistul68  •  11 August 2019, 22:52

Cat de jos a ajuns fotbaalul romanesc...acum 10 ani, unul ca Eric ar fi fost un ilustru anonim...

minell73
minell73  •  11 August 2019, 21:05

Daca s-ar fi sesizat organele abilitate, la cate magari a facut viitorul de-alungul timpului, astazi nu se mai discuta de recorduri. Noi, suporterii, nu trebuie sa uitam omeniile de pomina acordate intre nas si fin. Dezfilierea ambelor echipe, era impetuos necesar.

analfabetcucratima
analfabetcucratima  •  11 August 2019, 17:43

Nu e nici macar 50% cat Wesley! Asta nu joaca nimic si mai baga cate un gol din penalty!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează