FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vin întăriri » Constantin Gâlcă l-a convins pe Gigi Becali că are nevoie de transferuri! Cum ar putea arăta Steaua în toamnă

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 16:40

Constantin Gâlcă l-a convins pe Becali că are nevoie de jucători noi şi caută fotbalişti pentru trei posturi: fundaş dreapta, mijlocaş central şi atacant

Costel Gâlcă şi-a dat seama deja că îi mai trebuie jucători ca să completeze o echipă care a pierdut titulari importanţi de-a lungul ultimului an. Antrenorul abia numit a discutat cu Becali despre necesitatea achiziţiilor şi a primit acceptul patronului să-şi completeze lotul. Un fundaş dreapta, un mijlocaş defensiv şi un atacant reprezintă ţintele pentru perioada următoare. Sînt chiar poziţiile descompletate de transferurile recente.

Caută stranieri
Georgievski, Pintilii şi Piovaccari, fotbaliştii pe care Reghecampf îi utiliza pe posturile respective, nu mai există în lotul campioanei şi Gâlcă nu a primit deocamdată înlocuitori. Pentru apărător lateral şi pentru atacant, soluţiile vor veni cel mai probabil din străinătate, dintre jucătorii liberi de contract sau disponibili pentru împrumut existenţi pe piaţă.

Postul de mijlocaş central e însă cel mai fragil al lui Gâlcă. Campioana i-a vîndut în ultima jumătate de an pe Bourceanu şi pe Pintilii, mijlocaşii centrali de care Reghe a beneficiat în primul an şi jumătate din mandatul său. Fostul antrenor al Stelei a completat echipa cu Sînmărtean după ce l-a pierdut pe Bourceanu. Gâlcă va trebui să acopere acum ambele posturi din faţa apărării, întrucît el îl vede pe Sînmărtean jucînd pe un alt post, în spatele vîrfului, iar celelalte soluţii din lot nu i se par de încredere.

Lucian Filip a fost rezervă aproape în permanenţă de cînd a revenit de la Chiajna şi abia s-a recuperat după o accidentare gravă, Prepeliţă poate juca mijlocaş central, dar nu e un jucător la fel de puternic precum Bourceanu şi Pintilii, iar Ionuţ Neagu a prins rar lotul de 18, deşi a costat 500.000 de euro cînd a fost achiziţionat de la Oţelul.

Anton e varianta ideală...
Noul antrenor şi l-ar dori ca închizător pe Paul Anton, de la Pandurii. Doar că mijlocaşul ar implica o investiţie importantă. Clubul gorjean aşteaptă un milion de euro ca să-l cedeze pe jucătorul de 23 de ani. El l-a înlocuit în echipa din Oltenia pe Pintilii, cînd acesta a trecut în Ghencea. Iar acum ar putea să-l substituie din nou pe Mihai, de data asta la Steaua.

...Brandan e varianta comodă
Mult mai la îndemînă ar fi fostul mijlocaş al roş-albaştrilor, Pablo Brandan. Acesta şi-a manifestat disponibilitatea să revină la Steaua, iar agentul lui urmează să ia legătura cu Gâlcă. "Acum sînt în Argentina, dar voi reveni în România să îmi găsesc echipă. Eu sînt liber de contract, am discutat ceva cu oamenii din Ghencea. Pentru mine prima opţiune este mereu Steaua! Discuţiile se poartă de-acum, de cînd a venit noul antrenor. Să vedem ce va fi, nu vreau să spun mai multe. Sper să fie bine cu domnul Gâlcă, indiferent dacă voi merge sau nu la Steaua. Eu mereu mă bucur pentru echipă, e în sufletul meu!", a spus Brandan la Dolce. Gâlcă îl apreciază pe argentinian: "Brandan este un jucător bun, care a făcut o figură frumoasă la Steaua".

Sud-americanul de 31 de ani a jucat 58 de meciuri în toate competiţiile pentru roş-albaştri. Pablo a plecat de la Steaua în 2012, la Liaoning, în China. A jucat în Asia pînă la finalul anului următor. În prima jumătate a anului în curs, a evoluat pentru Beitar Ierusalim, marcînd un gol în 14 partide disputate în Israel.

Cum arată echipa lui Gâlcă acum şi ce variante de rezervă are noul antrenor:
Arlauskis (Niţă) - Varela (Rîpă), Szukala, Gardoş, Latovlevici (Pîrvulescu) - Prepeliţă, Filip (Neagu) - Chipciu (Ad. Popa), Sînmărtean (Stanciu), Tănase (Iancu) - Keşeru

1,5 milioane de euro a investit Steaua în vara trecută, cînd i-a achiziţionat pe Varela, de la Vaslui, şi pe Ionuţ Neagu, de la Oţelul. Primul a costat un milion de euro, pe al doilea s-au plătit 500.000

"E cert că pînă la reunire nu va apărea nici un jucător nou la Steaua. De ce să investim mult în achiziţii, din moment ce am cîştigat campionatul cu echipa asta?!"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua


"Mai pleacă unul!"
Becali i-a promis lui Gâlcă în momentul în care l-a angajat că nu va mai ceda nici un jucător pînă la încheierea preliminariilor Champions League, dar garanţia poate să fie anulată. Dumitru Dragomir susţine că a participat la o discuţie în care oficiali din Premier League ar fi discutat despre Gardoş şi că transferul în Anglia al fundaşului e iminent: "Le-am zis că e posibil să coste în jur de 10 milioane de euro şi nu li s-a părut un preţ exagerat. M-au întrebat dacă a avut accidentări serioase şi le-am explicat că e OK, e sănătos. Cred că va fi vîndut în curînd". Dacă se adevereşte povestea lui Mitică, Steaua rămîne şi în criză de fundaşi centrali. Varela şi Szukala ar fi titularii, dar nu ar mai exista nici măcar o variantă de rezervă!

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
george2014
george2014  •  16 Iunie 2014, 17:55

Ce transferuri sa faca Steaua? Nu sint suficienti copiii si juniorii proprii? De ce investeste acolo o gramada de bani? Orice echipa mare traverseaza perioade de schimb. Sa-si promoveze talentele. Cred ca juniorii abia asteapta sa demonstreze!

manty_one
manty_one  •  13 Iunie 2014, 13:14
Postat de ortega pe 13 Iunie 2014, 12:01

Cum să arate Oaya ... 11 Dolly , păstorite de un pârnăiaș ...

Steaua macar e pastorita,puscarias-nepuscarias-ci0ban-v@kar,dar ckkrapidul de cine e pastorit?Va mai dau un an pana la desfiintare,...farmecul vietii e in inchisoare si nu mai are chef si nici puterea sa revina,...sunteti ai nimanui, pielea ph0ulii!!!!

legendavisinie_
legendavisinie_  •  13 Iunie 2014, 12:52
Postat de ortega pe 13 Iunie 2014, 12:01

Cum să arate Oaya ... 11 Dolly , păstorite de un pârnăiaș ...

Asta e bolovanu care a dus la spital o sticla de cola cu sange in ea ca sa o doneze pt rapid, nu stie multe, e frate cu mihaita din berceni si var cu fernando de la caransebes

Vezi toate comentariile (24)
Comentează