FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Visul verii în Ghencea » Laurențiu Reghecampf nu mai e favorit să preia banca Stelei, Gigi Becali încearcă o superlovitură

Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Articol de - Publicat luni, 06 aprilie 2015 00:00

Costel Gâlcă va părăsi Ghencea după finala Cupei României. Patronul Gigi Becali a discutat cu Cosmin Olăroiu despre reluarea colaborării și tehnicianul este și el interesat să se întoarcă!

Cosmin Olăroiu e marele plan al lui Becali pentru vara aceasta! Antrenorul de 45 de ani e un apropiat al lui Gigi, a mai avut trei mandate în Ghencea și este dispus să revină după aproape un deceniu petrecut în Țările Arabe, o intenție mărturisită în discuțiile pe care le-a avut cu proprietarul grupării roș-albastre. Singura piedică, importantă, o constituie contractul lui Oli cu Al Ahli. El mai este legat pentru încă un sezon în Arabia Saudită, dar e gata să rezilieze acordul ca să se întoarcă la Steaua.

I-a mai salvat o dată

Posibilitatea participării în Champions League reprezintă principala atracție pentru Olăroiu, un antrenor care în ultimii 9 ani a cîștigat din salarii o avere, față de nivelul financiar existent în Liga 1. Cosmin a avut o cu totul altă experiență în ultimul mandat pe care l-a bifat în Ghencea. A fost angajat pe finalul stagiunii 2010-2011 ca să salveze deznodămîntul și a reușit să evite un sezon dezamăgitor. Steaua avusese un parcurs slab în campionat, dar cu Oli șef a încheiat perfect, cu o victorie cu Dinamo în finala Cupei României, 2-1 la Brașov.

Trebuie reconstruită echipa

El ar avea ocazia să-și construiască lotul înaintea stagiunii următoare, pentru că dintre jucătorii actuali mulți vor trebui oricum înlocuiți. "Voi investi pentru ca echipa să conteze și în Europa" a fost reacția lui Becali la eliberarea din închisoare. Ca să se apropie de grupele Champions League, chiar va trebui să cheltuiască niște bani.

Arlauskis, Latovlevici, Prepeliță, Bourceanu, Rusescu sînt fotbaliști care vor părăsi cu siguranță Ghencea după 30 iunie. O situație care ar putea să-i convină lui Olăroiu, deoarece are șansa să-și "creioneze" propria formulă, cu jucătorii doriți de el în locul celor care dispar.

A cîștigat tot

Reghecampf, pe care mulți îl văd instalat în locul lui Gâlcă, poate să urmeze și el un drum surprinzător. Apropiați ai lui au dezvăluit că Laurențiu are șanse să-l substituie pe Olăroiu la Al Ahli! Un schimb din care ar cîștiga și Steaua, și Reghe, care ar mai primi o șansă în zona arabă, după ce experiența de la Al Hilal a însemnat un eșec. Spre deosebire de Laur, Oli a cîștigat aproape tot ce se poate cîștiga în ligile în care a lucrat în Asia: a luat titlul și în Arabia Saudită, și în Emiratele Arabe Unite, iar în vara trecută a fost declarat antrenorul anului în EAU.

De Gâlcă nu-i mai place

"Planul Olăroiu" al lui Becali depinde de tratativele tehnicianului cu Al Ahli. Însă soarta lui Gâlcă e clar pecetluită. Costel nu-și mai dorește nici el să continue în Ghencea. Speră să bifeze în vara asta cele trei trofee interne, titlul, Cupa și Cupa Ligii, și apoi, cu CV-ul garnisit cu performanțele din România, să-și găsească un angajament într-un campionat din străinătate.

Gâlcă a parcurs un sezon complicat, din cauza ratării grupelor Champions League, și e un tip diferit de antrenorii cu care Becali a colaborat bine. Gigi a simțit și el că nu poate să comunice cu Costel la fel cum reușea cu Olăroiu sau cu Reghecampf și l-a ignorat în ultima perioadă, în zilele pe care le-a petrecut în libertate. Contractul expiră în vara aceasta și nu a existat nici o negociere pentru prelungire.

Tehnicianul actual va pleca totuși pe plus din Ghencea. Astă-vară, înainte să fie contactat pentru a i se oferi banca Stelei, Gâlcă nu mai condusese nici o formație de primă ligă, venea de la o "națională" de juniori. Între timp și-a îmbunătățit și experiența, și brandul personal.

Cum s-a descurcat Olăroiu În Liga 1 la Steaua în cele 3 mandate:

Sezonul M V E Î Gol. P  Palmares
2002-2003 7 2 3 2 6-5 9p a lăsat echipa pe locul 7
2005-2006 15 10 3 2 22-6 33p a luat echipa de pe locul 2 și a cîștigat campionatul, a jucat semifinalele Cupei UEFA
2010-2011 5 3 2 0 7-3 11p a terminat pe locul 5, dar a cîștigat Cupa României în fața lui Dinamo

Mai multe amănunte despre venirea lui Cosmin Olăroiu la Steaua - acum, la chioșcuri, în ediția tipărită de astăzi a Gazetei Sporturilor, sau pe platforma Gazeta Digitală!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (196)
andrei.f
andrei.f  •  07 Aprilie 2015, 17:24

Gălcă va pleca de la Steaua numai dacă nu-i va conveni salariul oferit în vară !

decuadi
decuadi  •  06 Aprilie 2015, 23:53
Postat de ottobraun pe 06 Aprilie 2015, 18:54

fcsb e in moarte clinica !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1086869841329545
Razvan Banciu  •  06 Aprilie 2015, 23:07
Postat de blatistu49 pe 06 Aprilie 2015, 19:35

WC>>>SBul e in moarte clinica in EUROPA nu m conteaza dar e mentinut artificial in fruntea mocirlei penale

cu cine ții, vere, de ești așa supărat? cumva cu mama-soacră?

Vezi toate comentariile (196)
Comentează