FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Surpriza de la echipa națională în ultimele meciuri de calificare la Euro 2024: „De ce doar o remiză cu Belgia?”. Obsesia de accidentări i-a adus necazuri

Articol de , - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 11:05

Vladimir Screciu, 24 de ani azi, vede România trecând de faza grupelor în Germania. Jucătorul de la Universitatea Craiova a povestit cum frica de accidentări i-a adus ... accidentări! Și a dezvăluit cum a scăpat de această teamă

Vladimir Screciu, 24 de ani azi, este om de primul 11 la Universitatea Craiova și una dintre surprizele plăcute la naționala României în partea secundă din 2023. Mijlocașul central, la nevoie și fundaș central, a debutat la meciul cu Elveția (2-2) și a devenit unul dintre oamenii aflați în planurile de viitor ale lui Edward Iordănescu pentru prima reprezentativă.

Cu gândul la Euro 2024, fotbalistul oltean trebuie să treacă peste o ruptură cu care s-a ales la ultima etapă de anul trecut, cu UTA. A început deja antrenamentele ușoare. A fost doar spectator cu Greifswalder FC (1-1), din aceeași postură va asista și pe 14 ianuarie, cu Slovacko (locul 4 din Cehia).

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pasiunile lui Vladimir Screciu: „Pot sta ore întregi la pescuit, fără semnal la telefon”. Când a cântat ultima oară + cine este bruneta focoasă ce-i stă alături
UNIVERSITATEA CRAIOVA
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pasiunile lui Vladimir Screciu: „Pot sta ore întregi la pescuit, fără semnal la telefon”. Când a cântat ultima oară + cine este bruneta focoasă ce-i stă alături

„Să vedem cum se derulează recuperarea mea, dacă o să mai am ceva dureri la picior. Acum, mă simt foarte bine. 

M-am accidentat la meciul cu UTA, am simțit contractură, am zis să nu forțez. Am zis să fiu precaut, să nu se întâmple ceva mai rău. Săptămâna pe care o pierd din cantonament, o recuperez ușor. Totul e să nu pierd mai mult, Doamne ferește!", a povestit Screciu.

Într-un interviu acordat GSP.ro, Vladi a relatat ce așteptări are de la turneul final din Germania.

VIDEO. Vladimir Screciu ar vrea tot Israel în grupa de la Euro 2024

- Tu ai și experiența fotbalului belgian, ce șanse, reale, crezi că avem cu această națională la Euro 2024?
- Multe șanse nu ni se dădeau nici în grupa preliminară, fiindcă trei sau patru echipe erau mai bine cotate valoric. Dar acum nu mai există echipe slabe, ușor de învins, de aceea e frumos fotbalul.

- Pe cine ai prefera pentru primul meci de la Euro? Vor fi meciuri de "baraj", se va alege una dintre Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.
- Israel. Am analizat destul de bine acest adversar. Aș prefera Israel.

VIDEO. Vladimir Screciu despre parcursul tricolorilor la Euro: „Trecem de grupe"

- Cu Belgia ar fi o minune să facem o remiză?
- De ce o remiză? Cum am spus, totul e posibil în fotbal. Poate vom avea noi o zi foarte bună, ei una mai puțin bună. Poate o să avem ocazia acum să ne demonstrăm calitățile, că nu degeaba ne-am calificat la Euro fără înfrângere. Eu chiar am încredere în acest grup.

- Ești tânăr, e normal, dar nu crezi că ne entuziasmăm, mai ales după ultimele două meciuri?
- Ba da, dar e frumos, nu? (zâmbește) Pentru mine chiar au fost momente unice, să reprezint România și să ne calificăm la European. Mie încă nu mi-a trecut acea fericire de după calificare, încă mă gândesc la acel moment, cât de fericiți eram noi și România.

- Cu Slovacia va fi ultimul meci. Poate jucăm pentru calificare...
- Sau poate jucăm... (râde) Nu știu, nu vreau să zic acum.

- Te văd foarte optimist.
- Chiar am încredere în acest grup, în această familie. Simt că suntem o echipă tânără și ambițioasă, avem de învățat din acest turneu final.

4selecții a adunat Screciu pentru echipa națională

- Sintetizând, vezi România trecând de grupe.
- Da, acesta este unul dintre visele mele. Și dacă nu voi fi eu acolo, măcar să treacă România de faza grupelor.

Dacă voi fi convocat, cu Kevin De Bruyne visez să mă duelez. Este jucătorul belgian cu care mă voi regăsi în zona mediană. Asta dacă o să fiu convocat, dacă o să joc.

- Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

VIDEO Vladimir Screciu era obsedat: „Mi-era să nu mă accidentez și d-aia mă accidentam! Răzvan Marin mi-a dat sfaturi bune"

- Crezi că nu prinzi lotul?! Ești unul dintre titularii echipei, de-acum.
- Normal, dar nu vreau să mă gândesc acum. Doamne ferește se pot întâmpla multe lucruri, dar sper să fiu sănătos, asta-mi doresc cel mai mult.

- Joci cu teamă?
- Nu. Asta făceam înainte. Din cauza asta mă tot accidentam! Asta este cel mai grav pentru un fotbalist. „Să nu mă accidentez, să nu mă accidentez" - și-atunci mă accidentam! Când ți-e teamă să pui piciorul sau chestii de genul acesta... M-am obligat să nu-mi mai fie frică! În Belgia, Răzvan Marin mi-a dat sfaturi bune și am început să nu mă mai accidentez așa des. În Belgia de aceea nu jucam, am avut accidentări, dar acum sunt sănătos. Chiar dacă acum am o mică problemă.

2,2milioane de euro este cota lui Screciu conform transfermarkt

Citește și: 

Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri + Tips-uri de la fotbalist, dacă ajungeți să vizitați Finlanda: „Mâncați somon și mergeți la saună!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri + Tips-uri de la fotbalist, dacă ajungeți să vizitați Finlanda: „Mâncați somon și mergeți la saună!”
Hondurianul venit în România să se bată la titlu: „V-am căutat pe Google, am găsit «Dracula». Da, da, am citit și despre Ceaușescu”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Hondurianul venit în România să se bată la titlu: „V-am căutat pe Google, am găsit «Dracula». Da, da, am citit și despre Ceaușescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează