FOTBAL  »  LIGA 1  »  CFR CLUJ - CRAIOVA 2-3

Vocile Gazetei » Derby-ul CFR Cluj - Craiova, comentat live pe GSP de Adrian Florea, Ovidiu Ioanițoaia și Alin Buzărin: „Notre respect, Craiova! Jocul la mica ciupeală nu poate funcționa la nesfârșit”

Derby-ul CFR Cluj - CS Universitatea Craiova este comentat live pe GSP de Adrian Florea, Ovidiu Ioanițoaia și Alin Buzărin.
Derby-ul CFR Cluj - CS Universitatea Craiova este comentat live pe GSP de Adrian Florea, Ovidiu Ioanițoaia și Alin Buzărin.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 iunie 2020 17:42 / Actualizat duminica, 28 iunie 2020 22:21

Derby-ul CFR Cluj - CS Universitatea Craiova 2-3 a fost comentat live pe GSP de Adrian Florea (șef departament fotbal intern GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director general GSP) și Alin Buzărin (editorialist GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

FINAL » CFR CLUJ - CRAIOVA 2-3:

Adrian Florea: „Nedrept de multe ori, Zeul fotbalului a răsplătit astă seară atitudinea superbă a Universității. Atitudine de care nu e deloc străin Bergodi. Notre respect, Cristiano! Notre respect, Craiova! PPS: Petrescu și-a făcut apariția la stadion după pauză, dar jocul la mica ciupeală nu poate funcționa la nesfârșit

Ovidiu Ioanițoaia: „În avantaj la pauză, Craiova a abordat repriza secundă cu un joc de tatonare, la trecerea timpului. A mizat pe cartea contraatacului și părea că a tras lozul câștigător după ce bijuteria ei, Mihăilă, a făcut 2-0 la o pasă-gol servită de Ivan. Campioana a ripostat însă imediat, gol superb Deac, ba a și izbutit să egaleze la doi prin Vinicius.

Într-un final cu adevărat dramatic și oarecum împotriva cursului partidei, Cicâldău a marcat golul unei victorii pe cât de prețioase, pe atât de muncite și de meritate. De data asta, iată, n-a mai câștigat echipa serioasă, socotită mai realistă, ci aceea, să mă ierte clujenii, mai talentată, mai dezinvoltă. Fantezia a bătut rigoarea duminică seara în Gruia

Alin Buzărin: „Craiova obține cel mai bun rezultat din perioada «modernă și contemporană» a echipei. Oltenii au jucat excepțional o oră, apoi au căzut în 10 minute sub tăvălugul lui Petrescu, pentru a reveni în final printr-un «șurub» de mare fotbalist executat de Cicâldău. Am avut un meci excelent și vom avea un final de campionat dinamizat de inspirația șefilor olteni de a-l fi adus pe Bergodi. Învățatul Renașterii, așa cum îl descriamin textul de dinainte de meci”

LA PAUZĂ » CFR CLUJ - CRAIOVA 0-1:

Adrian Florea: „Anticipam că doar un miracol ar putea aduce victoria alb-albaștrilor în Gruia. După cum au arătat primele 45 de minute, se pare că miracolul și-a făcut apariția. Și dacă nu erau paradele lui Arlauskis, campioana chiar ar fi avut nevoie de un miracol să întoarcă scorul! PS: Petrescu e la meci?

Ovidiu Ioanițoaia: Debut imprevizibil în Gruia, unde Craiova, lipsită de complexe și cu un mijloc mai activ, a deschis scorul chiar în minutul 10! În faza respectivă, Koljic l-a prins apatic pe Vinicius și nepregătit pe Arlauskis. Golul primit a însemnat trezirea Clujului, campioana urcând liniile și începând să forțeze. Dacă a ratat ea, prin Djokovic și Itu (bară), nici Craiova nu s-a lăsat mai prejos. Atât că Arlauskis s-a revanșat, salvând mai întâi din picioarele aceluiași Koljic și apoi din ale lui Bălașa. Întrebarea e dacă va reuși s-o salveze pe CFR și în repriza secundă în fața unui adversar neașteptat de calm, de ambițios și de organizat?”

Alin Buzărin: „Craiova a arătat în Gruia mai mult fotbal decât Celtic, Lazio și Sevilla, recenții oaspeți galonați ai meleagului. Lui Koljic i-a ajuns un sfert de ocazie pentru 1-0, dar nu și o ocazie întreagă pentru 2-0. Arlauskis o ține pe CFR în meci într-o repriză în care Deac si Omrani au stat ascunși la umbra apărării oltene. Din păcate, după o repriză frumoasă, la reluare fiecare echipă va trebui să facă exact ce știe cel mai puțin: CFR să atace, oltenii să se apere

ÎNAINTE DE CFR CLUJ - CRAIOVA:

Adrian Florea: „Istoric vorbind, cu excepția Supercupei din 2018, CFR și Craiova n-au prea avut multe de împărțit. Cel mai rău s-au ciondănit în '73, dar și atunci indirect, de la distanță. În ultima partidă din acea stagiune, clujenii au mimat fotbalul în Ștefan cel Mare și au cedat cu 0-4, exact scorul de care Dinamo avea nevoie pentru a câștiga titlul în fața Științei. La golaveraj. La un singur gol diferență!

Nici azi nu cred că vor avea multe pricini de sfadă. Da, cele două echipe sunt despărțite de numai 4 puncte în fruntea ierarhiei, însă ecartul valoric - pe gazon și pe bancă - e atât de mare, încât doar un miracol ar putea provoca un triumf al oltenilor

Ovidiu Ioanițoaia: „Sunt de părere că partida are un caracter decisiv. În cazul în care CFR va învinge, diferența se va mări la 7 puncte, care vor fi imposibil de remontat în ultimele 5 etape. Teoretic, ar putea fi. Practic însă, mă îndoiesc. În rest, nu mă aștept la un meci expansiv. generos. 

Probabil că Dan Petrescu va recurge la stilul obișnuit, propunându-și ca echipa lui să câștige, nu să entuziasmeze. Tocmai de aceea e de urmărit răspunsul tactic al italianului Bergodi, care a petrecut 7 sezoane în vestiarul lui Lazio. Craiova va trebui să nu se grăbească, ci să tatoneze, să stea la pândă. Dacă se va arunca în atac fără chibzuință, la heirup, va pierde întâlnirea și, odată cu ea, lupta pentru titlu

Alin Buzărin: „Vom vedea în ceasurile următoare dacă acest campionat, în esență terminat înainte să înceapă, poate avea, totusi, un final cât de cât palpitant. CFR conduce autoritar în clasament de aproximativ o sută de etape. Craiova îi opune un magistru italian, pe Bergodi, un fel de învățat al Renașterii, alături de cel mai bun mijloc din țară și de Koljic, atacantul care dă gol dintr-un sfert de ocazie. Din păcate pentru olteni, apărarea lor e de carton, cu stoperi pe care-i frige mingea și cu Bancu fundaș, un experiment pentru care pe vremea Renașterii ți se arăta rugul

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (14)
knxdan
knxdan  •  29 Iunie 2020, 11:56

neasteptat de frumos meciul. Articolul e de asemenea deosebit: inainte de meci, la pauza si final (la mai multe). Felicitari Craiovei si succes mai departe. Cu o floare nu se face primavara.

dansy
dansy  •  29 Iunie 2020, 10:47
Postat de Toros Vig Robert pe 28 Iunie 2020, 23:29

Tot sudul este intr-o mare petrecere ma gandesc, echipa "urata" a imperiului "austro ungar" a pierdut in sfarsit spre fericirea gazetarilor de la gsp...oricum felicitari Craiova dar sper ca CFR va iesi campioana la final

CFR este urata nu pentru ca ar fi echipa austro-ungariei ci pentru trofeele castigate prin aranjamente cu arbitri.Si pentru ca nu stie sa piarda inventand tot felul de prostii,

dansy
dansy  •  29 Iunie 2020, 10:43

Domnilor din bordul GSP ar trebui sa va cereti scuze pentru cei doi nefericiti ziaristi ai dvs care in preziua meciului l-au catalogat pe Bergodi "ZERO BARAT"

Vezi toate comentariile (14)
Comentează