FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB 2-1

Vocile Gazetei » Derby-ul CS U Craiova - FCSB 2-1, comentat live pe GSP de Remus Răureanu, Ovidiu Ioanițoaia și Costin Ștucan

Vocile Gazetei comentează Craiova - FCSB
Vocile Gazetei comentează Craiova - FCSB

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 18:24 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 23:45

Derby-ul CS Universitatea Craiova - FCSB 2-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Remus Răureanu (reporter GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Costin Ștucan (reporter special GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

FINAL: CRAIOVA - FCSB 2-1

Remus Răureanu: FCSB nu face ședințe pentru analizarea meciurilor, ca să nu se supere Man. De cand s-a arătat el deranjat, stafful a anulat analizele. Nici înaintea jocurilor nu există discuții normale. Becali l-a sunat o dată pe șoferul autocarului. Omul a anunțat "plecăm acum!". "Nu am terminat ședința!". "Șeful zice că echipa joacă mai bine dacă pleacă acum la stadion! Nu mai contează ședința!".

Ovidiu Ioanițoaia: Cu Fl. Coman șters, cu Man și Moruțan figuranți, vicecampioana n-a confirmat în repriza secundă impresia că e echipa mai periculoasă. Ba chiar și-a făcut-o cu mâna proprie! De data asta, gafeurul de serviciu s-a numit Andrei Vlad, portarul care, confundând capul lui Koljic cu mingea, i-a oferit Craiovei al doilea penalty al zilei. 

Cadoul a fost primit cum se cuvine, Nistor a transformat și U a câștigat iarăși cu 2-1, specialitatea casei. Grație acestui succes, al 5-lea consecutiv pentru antrenorul Bergodi, Craiova și-a consolidat poziția de lider și se înscrie ca principala candidată la cucerirea titlului. Pentru ea greul a trecut, dar greul urmează, meciul de acasă cu CFR.

Costin Ștucan: Dacă asta a fost polița pe care Becali voia să le-o plătească lui Rotaru și Universității, atunci CFR - echipa teoretic ajutată de manevra finanțatorului FCSB - trebuie să se teamă la partida din etapa viitoare. Becali și-a bătut joc de toată munca echipei lui din prima repriză și l-a trimis în teren pe crudul Dumitru la pauză. Jocul ofensiv, legat până atunci de plasamentul lui Petre, a scăzut substanțial. 

Dar mai mult decât Becali, groparul-șef a fost Iulian Cristea: în doar cinci minute după pauză, autorul golului de 1-1 a dat o pasă extrem de periculoasă la adversar, apoi s-a plasat oribil, inexplicabil, la două mingi lungi. Bancu nu a profitat de prima, dar la a doua Koljic, scăpat singur cu Vlad, a scos penaltyul de 2-1. Prea puțin tulburată de adulții FCSB, Universitatea își continuă cursa spre titlu în ciuda aiurelilor amenințătoare rostite de Becali la televizor în creierii nopților.

LA PAUZĂ: CRAIOVA - FCSB 1-1

Remus Răureanu: Craiova e moale, cam speriată de un adversar subțire. FCSB, amestecul de misticism cu talent fotbalistic, chiar riscă să rateze participarea în Europa League! Nu trebuie să fii suporter ca să-ți pară rău de fotbaliștii tineri și talentați, prizonieri într-o exorcizare zilnică pe care o practică Becali.

Ovidiu Ioanițoaia: Prima repriză a început modest, chiar mohorât, cu greșeli de ambele părți. A înviorat-o însă penalty-ul obținut de Craiova după ce Ov. Popescu l-a faultat în careu, neglijent, pe Mihăilă aflat în plin fuleu. A părut ofsaid, dar n-a fost, decizie corectă a „centralului” Bîrsan, pregătit să fluiere tot. 

FCSB nu a acuzat însă lovitura, ci a egalat repede, „cap” I. Cristea, fixând un 1-1 echitabil la jumătatea meciului. Vicecampioana a arătat mai relaxată și, părerea mea, mai periculoasă. Partida se joacă, rămâne deschisă oricărui rezultat.

Costin Ștucan: Altă ironie! Universitatea a deschis scorul dintr-un penalty discutabil acordat nu de centralul Bârsan, dezorientat de fază, ci de asistentul Ciprian Danșa, nimeni altul decât fostul central exclus din arbitraj în octombrie 2009 după ce nu a acordat două penaltyuri pentru Dinamo la Bistrița. Greșelile lui de atunci au fost atât de mari încât până și el le-a recunoscut. Danșa a fost reabilitat în 2010, dar a devenit asistent. Întrebarea e dacă Danșa a greșit și acum: Mihăilă a scăpat în careu în spatele lui Ovidiu Popescu, dar se aruncă spectaculos imediat cum simte atacul mijlocașului de la FCSB. Dacă există contact - reluările de până acum nu au fost grozave - e penalty, dar senzația rămâne că Mihăilă a scos din faza asta mai mult decât putea.

Craiova nu a putut ține avantajul din cauza unei faze la care fundașii ei centrali - mereu gafeurii de serviciu la meciurile cu FCSB - au dormit în careu. Cosic e spectator la demarcarea și golul înscris cu capul de Cristea, din spatele lui. 1-1, FCSB pare mai periculoasă, dar să nu ne grăbim.

ÎNAINTE DE CRAIOVA - FCSB: LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

Remus Răureanu: Echipa reală luptă pentru titlu, echipa-vitrină se străduiește să vândă cât mai bine fotbaliști ale căror cote le-a umflat exagerat. Depinde si de Man ca Anglia să nu mai pufnească în râs când Becali îi lipește eticheta cu 15 milioane de euro. Craiova pornește cu un avantaj, mijlocul Cicâldău-Mateiu-Nistor arată cu mult mai bine decât se prezintă improvizația Moruțan-Popescu-Tănase.

Ovidiu Ioanițoaia: Consider că meciul e decisiv pentru gazde și important pentru oaspeți, de la care aștept un răspuns de orgoliu. De orgoliu rănit. De partea cealaltă, Craiova trebuie să arate că are față de campioană, nu doar dorință. Pentru a câștiga sau măcar pentru a nu pierde partida, va fi nevoie ca băieții lui Bergodi, mai ales cei tineri, să reziste unei presiuni psihice cu care n-au fost obișnuiți. Asta în condițiile în care echipa va fi obligată să depășească lipsa unuia dintre cei mai valoroși jucători ai săi. Lipsa publicului.

Costin Ștucan: Ce ironie! În 2008, George Becali trimitea la Cluj o valiză menită să încurce marele dușman CFR. Pentru asta, se alegea cu 3 ani de închisoare și rămânea cu o ură pe viață pentru “echipa ungurilor”, așa cum o numea el. 12 ani mai târziu, același Becali promite o echipă de juniori în meciul de etapa viitoare cu CFR și, implicit, un ajutor indirect oferit ardelenilor în lupta cu CS Universitatea Craiova. 

Dacă luăm în serios dorința lui Becali de a le plăti o poliță lui Mihai Rotaru și echipei sale pentru folosirea juniorilor contra lui Hagi, în 2017, ar trebui să ne așteptăm în seara asta la un meci de care pe care. Dar e bine să nu ne grăbim. 

Deși aparent se antipatizează, cei doi finanțatori au multe în comun, inclusiv prieteni influenți. În ultimii ani, fanii au pus mult suflet la meciurile directe, dar nu puține au fost cazurile în care Craiova lui Rotaru a jucat lamentabil, la limita suspiciunii, exact atunci când promitea cu sete o victorie în fața FCSB. Să nu vă mire dacă, din prea multă dorință de a o ajuta pe CFR, FCSB se va încurca în seara asta în propriile alianțe și planuri de răzbunare.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi, pe el îl vrei?! Gafă incredibilă a fundașului dorit de Becali

„Câinii” au primit un penalty controversat » Cristi Balaj, contrazis de Ion Crăciunescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
pittt
pittt  •  02 August 2020, 20:07
Postat de andrei.f pe 13 Iulie 2020, 12:53

MUlți pălăvrăgesc în funcție de cine-i plătește. Dar, pentru cine judecă cu capul său, este evident că, craiova a fost împinsă de la spate de arbitru, a primit două penaltyuri inexistente !

Care, alea cu FCSB? S-au vazut din avion.

andrei.f
andrei.f  •  13 Iulie 2020, 12:53

MUlți pălăvrăgesc în funcție de cine-i plătește. Dar, pentru cine judecă cu capul său, este evident că, craiova a fost împinsă de la spate de arbitru, a primit două penaltyuri inexistente !

983732924972315
Soos Vilmos  •  13 Iulie 2020, 12:45

Trei Doamne si toti trei - sarmani comedianti in curtea fotbalului.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează