FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Yaya Toure vrea să preia un club din Liga 1, după ce s-a propus și la Barcelona » Patronul anunță: „Ar fi de acord să vină la noi. Ar fi o «bombă»”

Yaya Toure, alături de Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages
Yaya Toure, alături de Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2021 10:11 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 10:45

Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi OSK, susține că Yaya Toure (38 de ani), ex-jucător la Barcelona și Manchester City, în prezent antrenor secund la Akhmat Grozny, s-ar fi propus pentru postul de antrenor principal al covăsnenilor.

Aflată în căutare de „principal” după despărțirea de Leo Grozavu, conducerea clubului Sepsi OSK susține că a primit peste 100 de propuneri din partea impresarilor. Printre numele primite de covăsneni s-ar afla și cel al lui Yaya Toure, ex-mijlocaș retras din activitatea de fotbalist la finalul anului 2019. Alți antrenori propuși echipei din Sf. Gheorghe sunt Christian Panucci (48 de ani), fostul mare internațional italian, și Adrian Ursea (54), fostul „principal” al lui Nice în Ligue 1. 

Yaya Toure, propus la Sepsi OSK! Dioszegi anunță: „Ar fi o «bombă»”

„Noi considerăm că trebuie să vină un antrenor care a antrenat în România. Vrem un antrenor longeviv, cred că în 2 zile deja o să finalizăm. O listă este, am primit cel puţin 100 de nominalizări. Sunt şi antrenori străini, am primit de la Yaya Toure în sus, foarte multe nominalizări. Dar vrem un antrenor care a fost totuşi măcar o dată în România şi care cunoaşte gustul campionatului. 

Am primit propunerea lui Yaya Toure de la un impresar care spune că acesta ar fi de acord să vină la Sf. Gheorghe. Ar fi o «bombă», ştiu, dar nu vrem să fie o «bombă», vrem să fie un antrenor care a pus deja ceva pe masă”, a declarat patronul lui Sepsi, pentru Sport Total FM, citat de Look Sport

Cornel Șfaițer: „La Sepsi au ajuns nume precum Yaya Toure, Panucci și Ursea”

Ulterior, varianta patronului a fost susținută de managerul general Cornel Șfaițer, care a declarat pentru GSP.ro că și Christian Panucci și Adrian Ursea le-au fost propuși covăsnenilor: 

„Probabil astăzi vom pune antrenor. Ne bucurăm că am avut timp de gândire, că nu a fost nevoie să ne grăbim. Ne onorează faptul că la Sepsi au ajuns nume ca Yaya Toure, Panucci, chiar și Ursea, însă noi ne dorim un antrenor care să cunoască Liga 1, să știe jucătorii lui Sepsi, cu toate că ne onorează interesul acestor antrenori vizavi de clubul nostru. Vă repet, acum nu e nimic sigur, dar probabil că în cursul zilei se va rezolva”, a spus Șfaițer. 

Yaya Toure s-a propus și la Barcelona

Pe 2 octombrie, Yaya Toure, care a evoluat la FC Barcelona între 2007 și 2010, a publicat pe contul personal de Twitter o postare prin care își exprimă recunoștința față de clubul catalan și se declară deschis să ajute echipa în această „perioadă dificilă pentru club”.

„Perioada petrecută la FC Barcelona reprezintă una dintre amintirile mele preferate din cariera de fotbalist. Clubul a decis să îmi acorde încredere când eram un jucător tânăr, care încă nu se acomodase în campionatele de top. Voi fi întotdeauna recunoscător pentru ce au făcut pentru mine. 

Poate fi o perioadă dificilă pentru club, dar încrederea mea în Barcelona este puternică. Voi fi mereu disponibil pentru club în cazul în care vor avea nevoie de mine, din moment ce inima mea va fi mereu alături de acest club și de fanii săi! Forța Barca!”, a scris Toure.

Yaya Toure, jucător cu 18 trofee

Yaya Toure este un nume uriaș în fotbalul internațional. Ivorianul, care are și cetățenie engleză, a evoluat în Europa pentru cluburi precum Olympiacos, Monaco, Barcelona și Manchester City, iar cota sa de piață s-a ridicat în 2012 la 36,5 milioane de euro.

Cea mai lungă perioadă a petrecut-o la Manchester City, 2010-2018. Acolo a cucerit 8 trofee, printre care 3 campionate, dar cel mai important trofeu din carieră l-a câștigat alături de Barcelona: Liga Campionilor în 2009, sub comanda lui Pep Guardiola.

Deși se poate lăuda cu o experiență vastă ca jucător, Yaya Toure se află încă în fazele de învățare în cariera de antrenor. El a fost „secund” la Olimpik Donețk între februarie și mai 2021, pentru 14 meciuri, lucrând sub 3 „principali” (Yuriy Kalitvintsev, Roman Sanzhar și Igor Klymovskyi), iar din iunie activează tot ca „secund” la Akhmat Grozny, în prima ligă a Rusiei, sub Andrey Talalaev.

18 trofeeare Yaya Youre în cariera de fotbalist

Mai multe știri din Liga 1: 

Patronul lui Sepsi a explicat de ce nu a ajuns la un acord nici cu Gâlcă, nici cu Boloni: „Decât să vorbim de insolvență, mai bine căutăm altceva”

„MM, sună-mă!” » Vasile Miriuță a răspuns atacului lui Mihai Stoica: „Edi al vostru să mai învețe!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  07 Octombrie 2021, 10:54

Ăsta e un tip de țeapă care s-a tot petrecut la noi de 20 de ani încoace, eu îl știu de la "aducerea" lui Delvecchio la Baia Mare. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează